Menü

Nekem erre nincs időm!

Biztos? Vagy nézzünk néhány olyan dolgot, ami észrevétlenül elveszi az időnket. Mert nyilván mindenki az idejével küzd, sosem elég semmire, nem jutunk körül, nem érünk rá, nem fér a napba, nem elég rá a délután, beterveztük, de mégsem értünk oda…satöbbi. Miért is nem?

Ezzel a problémával valószínűleg nem vagyok egyedül, hiszen sokan lavírozunk a munka, szabadidő, edzés, család, sport és ki tudja még mennyi minden között. (A házimunkát meg kifelejtettem, nézzenek oda). Egy nap nagyon kevés, pláne akkor, ha bizonyos dolgok elrabolják az időnket. Soroljam?

Tegyük első helyre a közösségi oldalakat! De tényleg! Ki vitatkozna ezzel? Kevesen, a többség pedig tudja, igazam van. Állandóan a Facebookon lógunk, majd 5 perc elteltével újra visszalépünk. Mert hátha lemaradunk valami őrültem fontos dologról. Chat a barátokkal, végigpörgetett hírfolyam, ismerősök üzenőfalai, pár sor a messengeren, követések lecsekkolása, egy-két lájk meg bekukkantás a többi platformra, s már el is ment ez az óra is. Arra lennék kíváncsi, ha összeadnám hány percet, órát lógtam már eddig a fészen, biztos szégyelleném magam. Mert ezek után volt képem bármire is azt ráfogni, hogy „nincs rá időm”.

Pedig lett volna. Ha kevesebbet görgetek a facebookon.

Televízió. Sorozatok. Filmek. Gagyi showműsorok. Rengeteg időt elvesznek, nem mindenki néz tévét, de akik igen, ők tudják, ezzel drága órák mennek el. Hogy feleslegesen-e, vagy sem, abban nem foglalunk állást, a kikapcsolódás is fontos, csak kérdés, utána kesergünk e azon, hogy mennyi mindent nem intéztünk el aznap. Meg kell válogatni, mit nézünk, keressünk minőségi, tartalmas műsorokat.

Chat. A közösségi oldalaknál már említettem, nekem például nagyon sok időm elmegy azzal, hogy ennek válaszolok, annak írok, csak egy mondat, egy sor, egy lájk, egy emoji, máris a virtuális térben lógok hosszú értékes perceket veszítve.

Le kell venni a netet, becsukni a levelezőt. Máshogy nem megy.

Telefon. A mobilt nyomkodjuk állandóan. A tömegközlekedésen, az utcán, az étkezőasztalnál, a párunk mellett, a gyerekeink mellett… Rabjává tesz. Meg kell tanulni lenémítani, kikapcsolni, félretenni, letenni. Legalább bizonyos alkalmakkor.

Rendetlenség. Bármennyire is hihetetlen sok időt elvesz az, hogy egyszerűen nem találunk meg semmit a kupiban. A rendrakás időbe telik, de ha mindent azonnal a helyére teszünk, nem torlódik össze, hatalmas rendetlenséget okozva.

Semmi baj a social mediával, a mobilozással, a tévézéssel, de ha értékes perceket veszítünk el azzal, hogy unalomból nyomkodjuk a telefont, ahelyett, hogy edzeni mennénk, vagy az étkezőasztalnál mélyedünk a blogok olvasásába, ahelyett, hogy a családdal beszélgetnénk, azt később megbánjuk majd, hiszen elvesztegettünk rengeteg vissza nem térő percet. Az időnk a legdrágább.

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Ments meg három életet!

„Adj vért és ments meg három életet!” – ismerjük a mondást, de vajon voltunk – már vért adni, rendszeres véradókká váltunk-e, tudjuk, hogy miért fontos a véradás?

Futás biztonságosan!

Régóta gondolkozom azon, hogy mennyire biztonságos sport a futás a szabadban, erdőben, terepen – egyedül. Hogyan tehetjük biztonságosabbá a szabadtéri edzéseinket? Ezzel foglalkozunk ma.