Menü

Nekem erre nincs időm!

Biztos? Vagy nézzünk néhány olyan dolgot, ami észrevétlenül elveszi az időnket. Mert nyilván mindenki az idejével küzd, sosem elég semmire, nem jutunk körül, nem érünk rá, nem fér a napba, nem elég rá a délután, beterveztük, de mégsem értünk oda…satöbbi. Miért is nem?

Ezzel a problémával valószínűleg nem vagyok egyedül, hiszen sokan lavírozunk a munka, szabadidő, edzés, család, sport és ki tudja még mennyi minden között. (A házimunkát meg kifelejtettem, nézzenek oda). Egy nap nagyon kevés, pláne akkor, ha bizonyos dolgok elrabolják az időnket. Soroljam?

Tegyük első helyre a közösségi oldalakat! De tényleg! Ki vitatkozna ezzel? Kevesen, a többség pedig tudja, igazam van. Állandóan a Facebookon lógunk, majd 5 perc elteltével újra visszalépünk. Mert hátha lemaradunk valami őrültem fontos dologról. Chat a barátokkal, végigpörgetett hírfolyam, ismerősök üzenőfalai, pár sor a messengeren, követések lecsekkolása, egy-két lájk meg bekukkantás a többi platformra, s már el is ment ez az óra is. Arra lennék kíváncsi, ha összeadnám hány percet, órát lógtam már eddig a fészen, biztos szégyelleném magam. Mert ezek után volt képem bármire is azt ráfogni, hogy „nincs rá időm”.

Pedig lett volna. Ha kevesebbet görgetek a facebookon.

Televízió. Sorozatok. Filmek. Gagyi showműsorok. Rengeteg időt elvesznek, nem mindenki néz tévét, de akik igen, ők tudják, ezzel drága órák mennek el. Hogy feleslegesen-e, vagy sem, abban nem foglalunk állást, a kikapcsolódás is fontos, csak kérdés, utána kesergünk e azon, hogy mennyi mindent nem intéztünk el aznap. Meg kell válogatni, mit nézünk, keressünk minőségi, tartalmas műsorokat.

Chat. A közösségi oldalaknál már említettem, nekem például nagyon sok időm elmegy azzal, hogy ennek válaszolok, annak írok, csak egy mondat, egy sor, egy lájk, egy emoji, máris a virtuális térben lógok hosszú értékes perceket veszítve.

Le kell venni a netet, becsukni a levelezőt. Máshogy nem megy.

Telefon. A mobilt nyomkodjuk állandóan. A tömegközlekedésen, az utcán, az étkezőasztalnál, a párunk mellett, a gyerekeink mellett… Rabjává tesz. Meg kell tanulni lenémítani, kikapcsolni, félretenni, letenni. Legalább bizonyos alkalmakkor.

Rendetlenség. Bármennyire is hihetetlen sok időt elvesz az, hogy egyszerűen nem találunk meg semmit a kupiban. A rendrakás időbe telik, de ha mindent azonnal a helyére teszünk, nem torlódik össze, hatalmas rendetlenséget okozva.

Semmi baj a social mediával, a mobilozással, a tévézéssel, de ha értékes perceket veszítünk el azzal, hogy unalomból nyomkodjuk a telefont, ahelyett, hogy edzeni mennénk, vagy az étkezőasztalnál mélyedünk a blogok olvasásába, ahelyett, hogy a családdal beszélgetnénk, azt később megbánjuk majd, hiszen elvesztegettünk rengeteg vissza nem térő percet. Az időnk a legdrágább.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!

Balesetveszélyes trambulinozás

A trambulin egy ugrálóeszköz, amely kiválóan alkalmas edzéshez és szabadtéri játékhoz, ám használatának megvannak a maga „szabályai”.

Még ma is tabu a tetoválás?

A személyiség felvállalása vagy megbélyegzés? A tetoválásról a mai napig erősen megoszlanak a vélemények, pedig az örökéletre szóló bőrrajzok az emberiséggel egyidősek, évszázadokra nyúlnak vissza. A törzsi népek rituális életéhez szorosan hozzátartozott a tetoválás.