Menü

Intő jelek egy párkapcsolatban

A hosszú, párkereséssel töltött évek, és az oltár előtt könnyes szemmel elrebegett igenek után azt hiszed, hogy túl vagy a nehezén. Révbe értél. Kényelmesen hátradőlsz, és… karba tett kézzel nézed végig, hogy tönkremegy a párkapcsolatod.

Mely „vészcsengők” figyelmeztetnek, hogy valami nincs rendben?
Állandó veszekedések, viták.
A nemi vágy csökkenése.
Az intimitás hiánya.
Állandó fáradtság, passzivitás.
A gyermekeitek magatartás zavarokkal küzdenek, rosszul teljesítenek az iskolában.
Hűtlenség, egy harmadik fél megjelenése a kapcsolatban.
Megbántottság, düh, frusztráció, féltékenység (állandó) jelenléte.
A meg nem értettség érzése.
Az együtt töltött idő mennyisége és minősége csökken.
A kommunikáció hiánya/”elbeszélünk egymás mellett” érzése.
Megjelenik a kritika és a partner megalázása a beszélgetések során.
A „társas magány” érzete.
A pár egyik tagja elzárkózik, falat épít maga köré és hallgatásba burkolózik.
Szenvedélybetegségek kialakulása (alkohol-, gyógyszer- vagy drogfüggőség).
A boldogtalanság kínzó érzése.
Depresszió.
Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csak egy átmeneti állapottal állunk szemben. Majd elmúlik. Majd ezen is túl leszünk. Anélkül, hogy bármin is változtattunk volna.

Hogyan előzheted meg a párkapcsolati problémák kialakulását?

Nem szabad figyelmen kívül hagynod az első repedések megjelenését azokon a tartóoszlopokon, amelyeken a párkapcsolatod áll.

Meg kell tanulnod helyesen kommunikálni. (Vigyázz, a nem megfelelő párkapcsolati kommunikáció még távolabb taszíthat a párodtól, és az ellenkező hatást érheted el, mint amit szeretnél!)

Már az első problémákat komolyan kell venned és nem szabad őket a szőnyeg alá söpörnöd.

Ne hagyd, hogy a negatív érzelmek vegyék át az uralmat a párkapcsolatod felett! Ezek megjelenése előbb-utóbb hűtlenséghez vagy a párkapcsolat felbomlásához vezet.

Tartsd szem előtt a gyermekeid érdekeit, hisz a rossz párkapcsolatban élő szülők gyermekeinek 67%- a tanulási zavarokkal és magatartás problémákkal küszködik. Próbáld meg otthon megteremteni azt az érzelmileg biztonságos közeget, amelyre egy gyermeknek a zavartalan fejlődéshez szüksége van.

Ne hidd azt, hogy a problémák maguktól megoldódnak! Ez szinte soha nem történik meg. Tanuld meg a párod szeretetnyelvét.

Figyelj oda, ha bármi kérése van vagy éppen panaszkodik.

Ha elakadás van, ne halogasd a megoldását. Ahogy Einstein mondta: „

Nem oldhatod meg a problémát ugyanazzal a hozzáállással, amivel létrehoztad őket.

Szépüljünk belülről!

Talán kevésbé hirdetett vagy ritkábban emlegetett dolog, hogy belülről legalább annyit tehetünk a bőrünk épségért és szépségéért, mint külsőleg, a drága kozmetikumokkal. A márkás holmik mit sem érnek, a belső támogatás nélkül. Mégis mit értünk azon, hogy szépüljünk belülről?

A Pomodoro technika – tanulj többet, ugyanannyi idő alatt!

A megfelelő minőségű alvás nagyon fontos a hatékony tanulás szempontjából, mindössze arról van szó, hogy egy kicsit szervezni kell. Ennek pedig az egyik kulcsa a Pomodoro módszer. A következőkben tehát arról lesz szó, hogy hogyan használd ki jobban a tanulásra szánt időt.

A válások 11 leggyakoribb oka

Amikor a várva várt és oly sokáig tervezett nagy napon kimondjuk a boldogító igent, még valóban komolyan gondoljuk a „holtomiglan-holtodiglan”-t és az „egészségben-betegségben”-t. De mi történik ezután? Miért felejtjük el mire vállalkoztunk?

Mit jelent a hipomániás epizód?

Pár napostól akár hónapokig tartó állapot, melynek során a beteg igen beszédes, feldobott vagy éppen ingerlékeny, s amely jól elválik normális, nem depressziós állapotától.

Praktikák halogatás ellen

Az egyetemi időszak izgalmas próbatételt jelent a saját időgazdálkodásunk szempontjából, mivel az életünk ez alatt a pár év alatt a legkevésbé strukturált: az óráink egy részéről eldönthetjük, hogy látogatjuk-e őket vagy sem, a feladataink elvégzését szabadon osztjuk be, a maradék időt pedig az általunk választott egyéb programok töltik ki.