Menü

Intő jelek egy párkapcsolatban

A hosszú, párkereséssel töltött évek, és az oltár előtt könnyes szemmel elrebegett igenek után azt hiszed, hogy túl vagy a nehezén. Révbe értél. Kényelmesen hátradőlsz, és… karba tett kézzel nézed végig, hogy tönkremegy a párkapcsolatod.

Mely „vészcsengők” figyelmeztetnek, hogy valami nincs rendben?
Állandó veszekedések, viták.
A nemi vágy csökkenése.
Az intimitás hiánya.
Állandó fáradtság, passzivitás.
A gyermekeitek magatartás zavarokkal küzdenek, rosszul teljesítenek az iskolában.
Hűtlenség, egy harmadik fél megjelenése a kapcsolatban.
Megbántottság, düh, frusztráció, féltékenység (állandó) jelenléte.
A meg nem értettség érzése.
Az együtt töltött idő mennyisége és minősége csökken.
A kommunikáció hiánya/”elbeszélünk egymás mellett” érzése.
Megjelenik a kritika és a partner megalázása a beszélgetések során.
A „társas magány” érzete.
A pár egyik tagja elzárkózik, falat épít maga köré és hallgatásba burkolózik.
Szenvedélybetegségek kialakulása (alkohol-, gyógyszer- vagy drogfüggőség).
A boldogtalanság kínzó érzése.
Depresszió.
Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csak egy átmeneti állapottal állunk szemben. Majd elmúlik. Majd ezen is túl leszünk. Anélkül, hogy bármin is változtattunk volna.

Hogyan előzheted meg a párkapcsolati problémák kialakulását?

Nem szabad figyelmen kívül hagynod az első repedések megjelenését azokon a tartóoszlopokon, amelyeken a párkapcsolatod áll.

Meg kell tanulnod helyesen kommunikálni. (Vigyázz, a nem megfelelő párkapcsolati kommunikáció még távolabb taszíthat a párodtól, és az ellenkező hatást érheted el, mint amit szeretnél!)

Már az első problémákat komolyan kell venned és nem szabad őket a szőnyeg alá söpörnöd.

Ne hagyd, hogy a negatív érzelmek vegyék át az uralmat a párkapcsolatod felett! Ezek megjelenése előbb-utóbb hűtlenséghez vagy a párkapcsolat felbomlásához vezet.

Tartsd szem előtt a gyermekeid érdekeit, hisz a rossz párkapcsolatban élő szülők gyermekeinek 67%- a tanulási zavarokkal és magatartás problémákkal küszködik. Próbáld meg otthon megteremteni azt az érzelmileg biztonságos közeget, amelyre egy gyermeknek a zavartalan fejlődéshez szüksége van.

Ne hidd azt, hogy a problémák maguktól megoldódnak! Ez szinte soha nem történik meg. Tanuld meg a párod szeretetnyelvét.

Figyelj oda, ha bármi kérése van vagy éppen panaszkodik.

Ha elakadás van, ne halogasd a megoldását. Ahogy Einstein mondta: „

Nem oldhatod meg a problémát ugyanazzal a hozzáállással, amivel létrehoztad őket.

B-vitamin: ezért érdemes szednie, ha szorongásra, depresszióra hajlamos

Egy friss kutatás alapján a B6-és B12-vitaminok segíthetnek a szorongásos tünetek enyhítésében.

Anya, aki nélkül nem menne

Az anya az a személy, aki mindent egyben tart. Anya főz, mos, takarít, gyereket rendez, életet koordinál, bevásárol. Félreértés ne essék, a férfiak szép szerepet vállalhatnak ebben, de mi van akkor, ha túl sok tennivaló hárul anyára és kidől a sorból?

Mit üzen a testbeszéd?

Mi is az a testbeszéd? Ha röviden szeretném megfogalmazni, akkor a testbeszéd egy közvetítő tényező az emberi kommunikációban. Nem verbális kommunikáció, mely természetes kísérője a verbális kommunikációnknak, az emberek közötti kapcsolatteremtés egyik formája.

Azzal a személlyel jó lenni, aki mellett megerősödőm önmagamban

Mind szeretnénk jól partnert választani. Egy-egy sikertelen kapcsolat, szakítás vagy válás után pedig rendszerint feltesszük magunknak a mit rontottam el? kérdést, és felmerülhet bennünk, hogy a rossz választásunk sodort minket ebbe a helyzetbe. De vajon mi az a legfontosabb dolog, aminek meg kell lennie a másikban? Mi az, ami elengedhetetlen egy hosszú távon is jól működő kapcsolathoz?

A szorongás vegetatív jelei az interakcióban

A szorongás számos elmebetegségben központi jellegű tünet, ennek élményháttere olyan többnyire anticipatív (elővételező) jellegű félelem, amely nem közvetlen, nem valós és nem megfelelően értékelt veszélyek érzékeléséből fakad