Menü

Egészséges túrós desszertek nyomában

A túró rengeteg kalciumot és foszfort tartalmaz, ezért a gyerekeknek, serdülőknek és csontritkulásban szenvedő betegeknek érdemes minél többet enniük belőle. Nem kell aggódnod a túró kalóriatartalma miatt sem, hiszen 100 gramm túróban csupán 110 kcal van. Ezt a könnyen emészthető, laktató tejterméket tehát akár egy diétás étrendbe is beillesztheted!

Túróhab erdei gyümölccsel

Hozzávalók:

25 dkg túró

30 dkg erdei gyümölcs keverék (mirelit)

1 dl joghurt

5 dkg barnacukor

1 vaníliáscukor (helyette használhatsz pici mézet is)

2 tojásfehérje

Elkészítés:

A gyümölcsöket olvaszd ki, a túrót egy finom lyukú szűrőn törd át, majd alaposan keverd össze a joghurttal. Az erdei gyümölcs keveréket édesítsd ízlésed szerint, majd aprítsd össze botmixerrel vagy turmixgépben! Add a túrót a gyümölcshöz, és alaposan keverd össze a kettőt! A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd forgasd bele a keverékbe. Az elkészült túróhabot jól lehűtve, poharakban tálald!

Tipp: A nyers tojásfehérje miatt a gyümölcsös túróhabot csak frissen fogyaszd! A boltban kapható, mesterséges anyagokkal teli túrós édességek helyett, ha teheted, inkább ezzel a könnyen elkészíthető, kímélő túrós finomsággal lepd meg a családod!

Túrógombóc – kicsit másképp

Hozzávalók:

50 dkg félzsíros túró

2 tojás

20 dkg durum búzadara

1 csomag vaníliáscukor (helyette használhatsz pici mézet is)

egy kevés oliva olaj

zsemlemorzsa

light gyümölcsdzsem

Elkészítés:

A túrót keverd össze a búzadarával és a felvert tojásokkal, majd tedd a masszát néhány órára a hűtőbe. A pihentetés után a túrós keverékből formázz gombócokat, és ezeket főzd enyhén olajos vízben kb. 8-10 percig! Amíg a gombócok megfőnek, egy kevés olajon pirítsd meg a zsemlemorzsát, és a túrógombócokat ebbe forgasd bele! A hagyományos tejfölös-porcukros feltét helyett ezúttal light gyümölcslekvárt tegyél rá – ez a túrógombócnak egy szokatlan, friss ízt kölcsönöz, és az étel kalóriatartalma is sokkal alacsonyabb lesz majd!

Tipp: Bár a túrógombóc nem tartozik a legkímélőbb ételek közé, ez a durum búzadarából készült változat rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, ezért időnként bátran kísérletezz vele!

Mandulás-kókuszos túrógolyó

Elkészítés:

25 dkg túró

15 dkg barnacukor

1 csomag vaníliáscukor (helyette használatsz pici mézet is)

30 dkg kókuszreszelék

10 dkg mandula

Elkészítés:

Az áttört túrót keverd össze a barnacukorral és a vaníliáscukorral, majd hagyd állni a keveréket kb. tíz percig! A túrós masszából ezután formázz golyócskákat úgy, hogy a mindegyiknek tegyél egy szem mandulát a közepébe (ha a mandulaszemeket forró vízbe mártod, akkor a barna héj könnyen lejön róluk)! A golyócskákat ezután forgasd meg kókuszreszelékben, majd egy nagy tálcára vagy tálba pakold be őket!

Végre egy villámgyorsan elkészíthető, egészséges és könnyű desszert, ideális finomság, ha egy barátnőd váratlanul bejelentkezik hozzád!

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.