Menü

Kinyitott a Mikulásgyár!

Tizenhetedik alkalommal nyitja meg kapuit a Mikulásgyár, Európa legnagyobb karitatív fesztiválja. Hogy lehet eljuttatni az adományokat, miket gyűjtenek és hogy lehet valaki önkéntes, erről szól mai cikkünk.

A Mikulásgyár hitvallása, szellemisége a segítésből, a szolidaritásból fakad. A Mikulásgyár kezdeményezése számomra azért is szimpatikus, mert nem kér emelt díjas sms-t, vagy készpénzt, tesz közzé bankszámlaszámot. Amit a másokat megsegítő Mikulásgyár szeretne, az elsősorban tartós élelmiszer, tisztító- és tisztálkodási szerek, édesség.

A Mikulásgyár hitvallásában benne van, hogy nem tesz különbséget az emberek között, egyszerűen csak segít, a mi segítségünkkel.

A rászorultaknak leginkább tartós élelmiszerre van a legnagyobb szüksége, így amivel segíthetjük őket, az konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, krumpli, alma, olaj, víz, édesség. A rászorulóknak elsősorban tartós élelmiszerre, tisztító- és tisztálkodási szerekre van szükségük, továbbá jó minőségű, ruhára, játékra, könyvre.

A Magyar Posta közreműködésével idén lehet segíteni a rászorulókat az ünnepek közeledtével. Az adományozók nagyon sok postán leadhatják zárt dobozukban az adományaikat, december 1 és december 21 között, melyeket országszerte a legtöbb postán térítésmentesen, becsomagolás nélkül átvesznek, amennyiben ráírtuk látható nagy betűkkel, hogy Mikulásgyár.

Önkéntesként is lehet segíteni a Mikulásgyár munkáját, ehhez minden szükséges információt megtalálnak a weboldalukon. A Mikulásgyár önkéntesei két műszakban dolgoznak, 8:30-15:00 és 14:30-21:00 óra között.

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete már a kezdetektől előkészítője és megvalósító partnere a Mikulásgyár karácsonyi adománygyűjtő akciónak.

Nekünk lehet csak apróság az adomány, de a hátrányos helyzetűeknek azonban sokkal szebbé és boldogabbá tehetjük az ünnepet.

Mint említettem az idei évben a Mikulásgyár 2021. december 01-től december 21-ig a postahivatalokon keresztül érhető el, illetve Budapesten a Dózsa György úton a Múzeum Mélygarázs feletti Promenád területén, minden nap 9-21 óra között.

A https://mikulasgyar.hu/ oldalon olvashatóak a hivatalos Mikulásgyár-gyűjtőpontok:

- a budapesti 56-osok tere

- a bevásárlóközpontok közül egyedüliként a Pólus Center, 10.00 és 19.00 óra között

- országszerte a legtöbb posta

Idén Németországban is több gyűjtőpontja nyílik a Mikulásgyárnak.

Mint a bevezetőben említettem, a Mikulásgyár, Európa legnagyobb karitatív fesztiválja, mely olyan rendezvénynek biztosít helyszínt, melyen kézműves gyermekfoglalkoztatóval, olvasósarokkal, mesepostával, sok gyermekelőadással, könnyűzenei koncertekkel, közéleti beszélgetéssel, valamint ünnepi hangulattal várják az adományozókat.

Mik a teendők kullancscsípés esetén?

A kullancsszezon minden év egyik kellemetlen, senki számára sem vágyott időszaka, amely jellemzően a tavaszi időjárás közepétől egészen ősz végéig tart, ez az időszak pedig a klímaváltozásnak köszönhetően egyre hosszabb. Az atkafélék rendjébe tartozó kullancsok számos betegséget terjeszthetnek, ezek közül a legismertebb és legveszélyesebb a Lyme-kór, amelyről ebben az írásban írok részletesebben, valamint írok annak megelőzéséről, felismeréséről, tüneteiről és a kullancseltávolítás helyes technikájáról is

Közeledik a parlagfű szezon

Sajnos azért fontos erről írni, mert aki még sosem volt allergiás a parlagfűre, az sem lehet bizonyos abban, hogy nem válik ráérzékennyé. Mutatjuk milyen tünetekkel kezdődik a parlagfűallergia.

A legjobb természetes szúnyogriasztók

Nyáron mindig meg kell küzdjünk a rovarokkal, különösen a szúnyogok okoznak sok kellemetlenséget.

A citromsav és az aszkorbinsav közötti különbség

Míg a citromsav és az aszkorbinsav hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, két teljesen különböző vegyületről van szó, melyeket teljesen eltérő célokra használunk.

8 dolog, amit saját kezűleg is elkészíthetsz

Évtizedekkel, századokkal ezelőtt teljesen természetes volt, hogy a mindennapi élethez szükséges „termékeket” otthon készítették el a családok tagjai. Ma már egyszerűen csak levesszük őket a boltok polcairól. De vajon melyek azok a dolgok, ahol „megéri” a bolti verziót lecserélni az otthonira?