Menü

Az örök elégedetlenség árnyékában

Vannak olyan emberek, akiknek hiába van meg mindenük, mégis boldogtalanok. Elérték, hogy szép házuk, autójuk és jó munkahelyük legyen, gyönyörű családdal büszkélkedhetnek, mégis az az érzésük, hogy valami hiányzik az életükből.

Mondjuk ki az igazságot: örök elégedetlenek. Persze egy bizonyos szintig egészséges, ha az ember többre, szebbre vágyik, hiszen ez hajtja előre. Motivált, vannak céljai, amiért érdemes nap mint nap küzdenie és ez jó érzéssel tölti el. A probléma ott kezdődik, amikor valaki nem tud egy percre sem megállni, hanem csak hajtja a szekeret, míg az élet el nem megy mellette.

Az örök elégedetlenek két csoportra bonthatóak: az első, akik sok mindenre vágynak, de semmit sem tesznek érte, a második pedig azok, akik túl sokat tesznek meg az álmaik megvalósításáért és képtelenek leállni. A közös bennük viszont az, hogy egyikőjük sem tudja értékelni azt, amijük van.
Az örök elégedetlenségnek több oka is lehet:

1. Állandó hasonlítgatás
Mert a szomszédé szebb, mert a barátnőmnek jobb az élete, mert a sztároknak álom életük van, mert annak az anyukának ügyesebb a gyereke, mert neki jobb a munkahelye stb. Ugye ismerős? De el kell áruljam, hogy hiába hasonlítgatod magad másokhoz, mindig is lesznek olyan emberek a földön, akik jobban élnek nálad, és azt se felejtsd el, hogy rengetegen élnek sokkal rosszabbul is, mint Te. Bár ez nem biztos, hogy vigasztal, de azért próbálj meg néha belegondolni abba, hogy milyen jó, hogy van mit enned, innod, van fedél a fejed felett, munkád, családod és ami a legfontosabb: egészséged.

2. Társadalmi elvárások
Eszméletlenül nagy nyomást tud gyakorolni az emberre a társadalmi elvárás. Valahol a szíved mélyén biztosan Te is érzed, hogy mikor, épp, hol kellene tartanod az életben, de amikor folyamatosan ezt kell hallgatnod a környezetedtől, az igencsak meg tudja mérgezni a hétköznapokat. A tipikus kérdések pedig ezek: mikor lesz már saját lakásod? Miért nincs még autód? Miért nincs tartós kapcsolatod? Mikor lesz az eljegyzés, esküvő? Mikor lesz már babátok?
Fontos, hogy próbáld meg ignorálni ezeket a kérdéseket és ha kell, mondd meg finoman az ismerőseidnek, hogy szeretnéd kerülni ezeket a témákat. Ne hozz meg rossz döntéseket csak azért, mert az adott életkorodban éppen az az elvárás. Hallgass az ösztöneidre, hiszen egyedül csak Te tudod, hogy Neked mi a jó!

3. Felgyorsult világ
Mióta egyre modernebb a technológia, több inger ér minket, amely egy idő után feszültséget okozhat. Mivel az életünk túl gyorsan zajlik, így nincs időnk feldolgozni mindazt, ami velünk történik. Egyik lehetőségből ugrunk a másikba, miközben a jelenlegi történteket nem tudjuk megemészteni. A rengeteg munka és teendők miatt nem szentelünk elegendő időt arra, hogy át tudjuk gondolni a jövőbeli terveinket, a jelenlegi problémák megfelelő megoldásait, így előfordulhat, hogy rossz döntéseket hozunk meg, amely hosszú távon elégedetlenséget okozhat.

Igyekezz tudatosan élni és használni a közösségi médiát. Mit is jelent ez pontosan?

Állj meg egy pillanatra, gondold át az életedet, szedd össze, hogy melyek azok a dolgok, amelyek Téged boldoggá tehetnek. Helyezd magadat előtérbe és ne a külvilágnak élj. Ne hagyd, hogy az a rengeteg, “perfekt kinézetű és életű” influenszer nyomást tudjon gyakorolni Rád. Ha legközelebb ilyet képet látsz, jusson az az eszedbe, hogy nincs tökéletes házasság, munkahely, kapcsolat, élet.

Sajnos manapság a sikert külsőségekben mérik, de Te ne engedd, hogy ez a hullám magával sodorjon.

Így küzdd le az édesség utáni sóvárgást

Szinte mindenki tudja milyen, amikor megkívánunk valami édeset. Ez teljesen normális, azonban mi a helyzet azzal, amikor szinte sóvárgunk utána?

Elértem a kívánt testsúlyt, mi a teendő ezután?

Sokan azt gondolják a legnehezebb feladat a fogyókúra, hiszen rengeteg erőfeszítést kíván a plusz kilóktól való megszabadulás, azonban több figyelmet kellene fordítani a súly megtartásának mikéntjére is, hiszem egészen más viselkedésformát kíván egy fogyókúra és mást a súly megtartása.

Póráz nélküli kutyasétáltatás?

Vidéken fel sem merül a kutyasétáltatás gondolata, a városokban lakásban tartott kutyusoknak viszont kötelező napi háromszor. Az azonban, hogy mennyi szabadságot adunk kedvenceinknek a szabadban, sokszor egyéni döntés kérdése. Számos vélemény terjed ebben a témában, de vajon mi a helyes? Van-e egyáltalán helyesnek mondható magatartás?

Miért isszuk a gyomorkeserűket?


A gyomorkeserűk nevét nagyon helyesen kapcsolják össze sokan a gyógynövényekkel. Nagyszüleink idején bevett szokás volt, egy kiadós étkezés után egy korty gyomorkeserűt elfogyasztani. Én magam nem szeretem őket, de sokszor mégis gyógyírt jelentenek bizonyos problémákra. Melyek a gyomorkeserűk előnyei, mire használjuk, miért lehet szükség rájuk?

Megduplázza a mozgás hatását, ha ezeket eszed edzés után

A fizikai aktivitás hatására különböző folyamatok játszódnak le a szervezetben: az izmok szénhidrátból előállított glikogénraktárai megfogyatkoznak, és sérül az izmok fehérjeszerkezete.