Menü

Körömerősítő vitaminok természetes formában

A helytelen táplálkozás, a kimerültség, a stressz és a gyakran változó időjárás is befolyásolhatja a körmök kinézetét és egészséges fejlődését. Lakkok és tabletták formájában a körömerősítő vitamin szolgálhat segítségül, hogy táplálja és megerősítse a szerkezetét.

Persze természetes úton is bejuttathatja szervezetébe ezeket a vitaminokat gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek vagy éppen gabonafélék fogyasztása során. Körömerősítő vitamin például az A-vitamin, ami leginkább a narancssárga színű gyümölcsökben és zöldségekben található meg, lehet ez a sárgarépa, sütőtök, sárgadinnye vagy a sárgabarack.

Valamint fellelhető a húsokban, tojásban, tejtermékekben és belsőségekben. Az olajos magvak, a napraforgó olaj, az olívaolaj és a különböző gabonacsírák legfőbb jótékony összetevője az E-vitamin, ami szintén sokat segíthet, hogy karbantartsa és megerősítse körmeit. A B-vitamin szintén a körömerősítő vitamin kategóriába sorolható. A körömerősítő vitaminok csoportjába tartozik a H-vitamin is.

A változatos étkezésnek köszönhetően, a H-vitamint is bejuttathatja a szervezetébe, hiszen számos ételben megtalálható. A belsőségek, a tojássárgája, a tejtermékek és a zöldségek közül a karfiol tartalmazza a legnagyobb mennyiségben a H-vitamint. Mindezeket a felsorolt hatékony tápanyagokat egyetlen készítményben is megtalálhatja, amelyek nemcsak körömerősítő vitaminok formájában érvényesülnek, hanem hajápolásra és növesztésre is rendkívül alkalmasak.

Persze a nyugalom, a stressz-mentes élet és a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás is döbbenetes eredményeket hozhat az egészséges, szép, fénylő és gyorsan növő körmök elérésében. A körömerősítő vitaminok segítenek abban, hogy többet ne kelljen manikűröshöz fordulnia és műkörömre költenie. Használja ki a körömerősítő vitaminok jótékony hatásait és felejtse el a manikűröst! Az egészséges köröm ápoltságot sugall, amire tulajdonképpen mindenki vágyik. Ehhez pedig nem kell más, csak változatos étrend és a körömerősítő vitamin szedése ráadásként.

Polírozás

Mielőtt bármilyen tápanyagot juttatnál a körmödbe, érdemes megszabadulni a felesleges részektől. Fogj egy háromoldalú polírozót, és először csiszold le a körmöt, majd menj át rajta a fényesítő felülettel is. Amíg nem erősödnek meg a körmeid, érdemes egy kicsit hanyagolni a lakkokat, mert tovább szárítják a körmöt.

Citrom és méz

Első lépésként csavarj ki egy fél citromot, a levét öntsd egy tálba, és keverd össze egy evőkanál mézzel! Adj hozzá annyi langyos vizet, amennyi már ellepi a kezedet, és áztasd be a körmeidet 20 percre. Ha letelt az idő, ne öblítsd le a kezedet! A vitamindús citrom és a méz jótékony alkotóelemei beépülnek a köröm szerkezetébe.

Olívaolaj

Tisztíts meg egy üres körömlakkos üveget, és töltsd meg olívaolajjal! Ebből minden körmödre kenj bőségesen az ecset segítségével, és ne hagyd ki a körömágyakat se! Így a bőr is szép és egészséges lesz a kezeden. Várj, amíg egy kicsit beszívódik az olaj, majd néhány perc elteltével finoman masszírozd be a maradékot a körmökbe és a bőrbe. 20 perc után leöblítheted a felesleget. Ha nagyon száraz a köröm vagy a bőr, érdemes a 20 perc alatt többször is újrakenni az olajat.

Ha végeztél a citrom- és olajkúrával, mosd meg a kezed, és alaposan kend be kézkrémmel! Ezt érdemes minden este megismételned lefekvés előtt. Így nemcsak a kezed bőre lesz puha és selymes, de a kézkrém hasznos hatóanyagai a körmökbe is beszívódnak, és ápolják azokat.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.