Menü

Arctornázz a feszes bőrért!

A módszer követői, szakértői esküsznek a hatékonyságára. Állítólag 1-2 hónap alatt jelentősen csökkenti a ráncokat és segít az arc feszességét visszanyerni, feltéve, ha rendszeres elvégzed az arctorna gyakorlatait. Talán viccesnek is tűnik az arctorna, a grimaszok, de tényleg hatásosak, ha ezeket naponta végig csináljuk, megtartva – kitartva az egyes pozíciókat.

Az arctornának megvannak a specifikus mozdulatai a felső szemhéj, az alsó szemhéj, az ajak, a nyak minden területére. A világhálón fentlévő videók, leírások, tanácsok sokat segítenek, de egy szakember személyes felkeresése a legjobb megoldás, akitől megtanulhatjuk a hatékony mozdulatsort. A módszer állítólag könnyen elsajátítható, a leírásokat kipróbálva és a videokat végig nézve valóban nem tűnik bonyolultnak, s mindenképp előnye, hogy otthon is elvégezhető, ingyen.

Miért javasolt az arctorna rendszeres gyakorlása?

Elsődleges előnye, hogy serkenti a nyirokkeringést, és fejleszti az izmokat, a fent említett ránctalanító és feszesítő hatás mellett.

Bizonyos pontokat stimulálunk az arcunkon, s máris felvettük a harcot a szemkörnyéki ráncok ellen, ám fontos, hogy végezzük heti rendszerességgel a gyakorlatokat.

A masszázs segítségével hatékony bőrfeszesítést végezhetünk olyan egyszerű módszerekkel és gyakorlatokkal, mint az említett önmasszázs. A technika lényegében semmibe sem kerül, s látványos eredményt lehet elérni az alkalmazásával. A technika lényege, hogy a bőr középső és felső rétegét masszírozva fokozzuk a nyirokkeringést, és a tápanyagok így könnyebben jutnak el rendeltetési helyükre, ami segíti az arcbőr feszesebbé válását.

A masszázs fokozza a kollagén- és elasztintermelést a bőr középső rétegében. Az arctornát heti 3-4 alkalommal, de a legjobb, ha szinte minden nap elvégezzük, a rituálé pedig jó 20 percig tartson az eredmény elérése érdekében.

Nem kell sok gyakorlatra gondolni, mindössze pár, öt-hat alapgyakorlat elsajátítása már hatásosnak bizonyulhat a szakemberek szerint. Véleményem szerint célszerű eleinte ezt a tornát szakember irányításával végezni, mert így biztos, hogy a megfelelő módon és a megfelelő arcizmokat fogjuk felépíteni.

A neten lehetőség van ilyen tanfolyamok elvégzésére. Ha természetes szépségünket szeretnénk megőrizni, érdemes kipróbálni az arctornát, mellyel belülről töltjük fel az arcot, fiatalabbá, feszesebbé, rugalmasabbá téve az arc kontúrjait. Kicsit megállítja az idő kerekét. Tegyünk egy próbát az arcunk alapos megtisztítása után még ma!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.

Amit a hosszú COVID jelenségről tudni érdemes

A COVID-19 világjárvány óta több millió ember fertőződött meg a hivatalos nevén SARS-CoV-2 vírussal. Míg sokan felépülnek a fertőzésből néhány héten belül, egyeseknél hosszabb távú tünetek jelentkeznek, amelyeket összefoglaló néven long COVID-nak nevezünk. Ebben a cikkben ezen jelenségről, annak tüneteiről, hatásairól és kezelési lehetőségeiről tudhatunk meg többet.

Vigyázzunk anyajegyeinkre nyáron!

Mindenki testén vannak anyajegyek. Van belőlük kisebb, nagyobb, kinek több, kinek kevesebb, de mindenkinek van. Általában a világos bőrűeknek több anyajegyük van, nekik 10-40 anyajegy is lehet a bőrükön, ami teljesen normális. Az anyajegyektől nem kell megijedni, de a rendszeres önvizsgálat, vizsgálat és szűrés nagyon fontos.

Stressznyelvek

Mindannyiunk életében előfordul, hogy vitába keveredünk másokkal, és sokszor ezek a viták parttalannak tűnnek, mintha nem is egy nyelven beszélnénk. Ennek az az oka, hogy nem egy stressznyelvet beszélünk.

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!