Menü

Arctornázz a feszes bőrért!

A módszer követői, szakértői esküsznek a hatékonyságára. Állítólag 1-2 hónap alatt jelentősen csökkenti a ráncokat és segít az arc feszességét visszanyerni, feltéve, ha rendszeres elvégzed az arctorna gyakorlatait. Talán viccesnek is tűnik az arctorna, a grimaszok, de tényleg hatásosak, ha ezeket naponta végig csináljuk, megtartva – kitartva az egyes pozíciókat.

Az arctornának megvannak a specifikus mozdulatai a felső szemhéj, az alsó szemhéj, az ajak, a nyak minden területére. A világhálón fentlévő videók, leírások, tanácsok sokat segítenek, de egy szakember személyes felkeresése a legjobb megoldás, akitől megtanulhatjuk a hatékony mozdulatsort. A módszer állítólag könnyen elsajátítható, a leírásokat kipróbálva és a videokat végig nézve valóban nem tűnik bonyolultnak, s mindenképp előnye, hogy otthon is elvégezhető, ingyen.

Miért javasolt az arctorna rendszeres gyakorlása?

Elsődleges előnye, hogy serkenti a nyirokkeringést, és fejleszti az izmokat, a fent említett ránctalanító és feszesítő hatás mellett.

Bizonyos pontokat stimulálunk az arcunkon, s máris felvettük a harcot a szemkörnyéki ráncok ellen, ám fontos, hogy végezzük heti rendszerességgel a gyakorlatokat.

A masszázs segítségével hatékony bőrfeszesítést végezhetünk olyan egyszerű módszerekkel és gyakorlatokkal, mint az említett önmasszázs. A technika lényegében semmibe sem kerül, s látványos eredményt lehet elérni az alkalmazásával. A technika lényege, hogy a bőr középső és felső rétegét masszírozva fokozzuk a nyirokkeringést, és a tápanyagok így könnyebben jutnak el rendeltetési helyükre, ami segíti az arcbőr feszesebbé válását.

A masszázs fokozza a kollagén- és elasztintermelést a bőr középső rétegében. Az arctornát heti 3-4 alkalommal, de a legjobb, ha szinte minden nap elvégezzük, a rituálé pedig jó 20 percig tartson az eredmény elérése érdekében.

Nem kell sok gyakorlatra gondolni, mindössze pár, öt-hat alapgyakorlat elsajátítása már hatásosnak bizonyulhat a szakemberek szerint. Véleményem szerint célszerű eleinte ezt a tornát szakember irányításával végezni, mert így biztos, hogy a megfelelő módon és a megfelelő arcizmokat fogjuk felépíteni.

A neten lehetőség van ilyen tanfolyamok elvégzésére. Ha természetes szépségünket szeretnénk megőrizni, érdemes kipróbálni az arctornát, mellyel belülről töltjük fel az arcot, fiatalabbá, feszesebbé, rugalmasabbá téve az arc kontúrjait. Kicsit megállítja az idő kerekét. Tegyünk egy próbát az arcunk alapos megtisztítása után még ma!

Miért ébredünk fel éjszaka közepén?

A gyakori éjszakai felébredés rendkívül kellemetlen dolog. Nem tudjuk magunkat kipihenni, gyengül az immunrendszerünk, az anyagcserénk, a koncentrációs képességünk. Az állandó kimerültség miatt csökkenhet a munkahelyi teljesítményünk, illetve védtelenebbé válunk a bakteriális vagy vírusos fertőzések ellen. Extrém példa, de a súlyos alvásmegvonás halállal is járhat.

Miért zsibbad éjjel a lábam?

A kéz-, lábzsibbadás lehetséges okait kutatjuk, mely sajnos egyre gyakoribb panasz, s általában éjszakánként jelentkezik.

Mèhviasz jótékony hatásai

Már az ókori Egyiptomiak is használták rendszeresen eme csodaszert, a méhviaszt. Nem kell mondanom, hogy a fáraók mumifikálásához ez volt az egyik alappillér, hiszen a bevont testeket ezzel lehetett akár több 1000 évig úgy tartósítani, hogy az ne bomoljon le 100%-ban. Használták még továbbá a koporsók légmentes lezárásához is, hiszen, amit egyszer bekentek vele azon a több 1000 év nem igazán fogott.

Testedzés segítséggel: vitaminok, protein, kreatin és társai

A legtöbb minőségi étrend-kiegészítő egy egészséges ember számára az adagolás betartása mellett nem jelent különösebben kockázatot. Azt azonban semmiképpen nem mondhatjuk, hogy mindent, amit a neten találunk biztonsággal beszedhetünk, ezért mindig fontos szakember tanácsát kikérni.

Ha nem múlik a gyereknél a köhögés…

Téli-télvégi időszakban gyakrabban betegek a gyermekeink, s különösen azok a gyerekek hajlamosak az influenzára, elhúzódó hurutos és/vagy száraz köhögésre, akik közösségbe járnak, azaz bölcsisek, ovisok vagy iskolába járnak, tehát szinte minden csemete.