Menü

Arctornázz a feszes bőrért!

A módszer követői, szakértői esküsznek a hatékonyságára. Állítólag 1-2 hónap alatt jelentősen csökkenti a ráncokat és segít az arc feszességét visszanyerni, feltéve, ha rendszeres elvégzed az arctorna gyakorlatait. Talán viccesnek is tűnik az arctorna, a grimaszok, de tényleg hatásosak, ha ezeket naponta végig csináljuk, megtartva – kitartva az egyes pozíciókat.

Az arctornának megvannak a specifikus mozdulatai a felső szemhéj, az alsó szemhéj, az ajak, a nyak minden területére. A világhálón fentlévő videók, leírások, tanácsok sokat segítenek, de egy szakember személyes felkeresése a legjobb megoldás, akitől megtanulhatjuk a hatékony mozdulatsort. A módszer állítólag könnyen elsajátítható, a leírásokat kipróbálva és a videokat végig nézve valóban nem tűnik bonyolultnak, s mindenképp előnye, hogy otthon is elvégezhető, ingyen.

Miért javasolt az arctorna rendszeres gyakorlása?

Elsődleges előnye, hogy serkenti a nyirokkeringést, és fejleszti az izmokat, a fent említett ránctalanító és feszesítő hatás mellett.

Bizonyos pontokat stimulálunk az arcunkon, s máris felvettük a harcot a szemkörnyéki ráncok ellen, ám fontos, hogy végezzük heti rendszerességgel a gyakorlatokat.

A masszázs segítségével hatékony bőrfeszesítést végezhetünk olyan egyszerű módszerekkel és gyakorlatokkal, mint az említett önmasszázs. A technika lényegében semmibe sem kerül, s látványos eredményt lehet elérni az alkalmazásával. A technika lényege, hogy a bőr középső és felső rétegét masszírozva fokozzuk a nyirokkeringést, és a tápanyagok így könnyebben jutnak el rendeltetési helyükre, ami segíti az arcbőr feszesebbé válását.

A masszázs fokozza a kollagén- és elasztintermelést a bőr középső rétegében. Az arctornát heti 3-4 alkalommal, de a legjobb, ha szinte minden nap elvégezzük, a rituálé pedig jó 20 percig tartson az eredmény elérése érdekében.

Nem kell sok gyakorlatra gondolni, mindössze pár, öt-hat alapgyakorlat elsajátítása már hatásosnak bizonyulhat a szakemberek szerint. Véleményem szerint célszerű eleinte ezt a tornát szakember irányításával végezni, mert így biztos, hogy a megfelelő módon és a megfelelő arcizmokat fogjuk felépíteni.

A neten lehetőség van ilyen tanfolyamok elvégzésére. Ha természetes szépségünket szeretnénk megőrizni, érdemes kipróbálni az arctornát, mellyel belülről töltjük fel az arcot, fiatalabbá, feszesebbé, rugalmasabbá téve az arc kontúrjait. Kicsit megállítja az idő kerekét. Tegyünk egy próbát az arcunk alapos megtisztítása után még ma!

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?