Menü

Tengerpart a fürdőszobában

Most nem arra gondolok, mikor a gyerekem hazaér a homokozóból, bár kétségtelen, hogy azzal már a tengerpart homokja már kipipálva a tengerparti nyaralás „fílingből” az a rész megvan, azonban most inkább a tenger bőrszépítő, kényeztető, feszesítő hatóanyagairól lesz szó, melyek nemcsak a tengerparton élvezhetőek, hanem a saját fürdőszobánkban is.

Az algák a szépségipar kedvenc alapanyagai közé tartoznak. Ennek oka, hogy bővelkednek fehérjékből, vitaminokból, nyomelemekből és egyéb hatóanyagokból, amelyek a bőrünk megújulását ígérik. Az algák segítenek a gyulladás gyógyításában és a narancsbőrös területek kisimításában is.

Sok nő fürdőszobapolcán sorakoznak holt-tengeri iszapot tartalmazó kozmetikai termékek. A Holt-tenger vizének egyetlen literjében 300 gramm só van feloldva, ilyen magas szintű koncentrációval a szakértők szerint sehol máshol a világon nem lehet találkozni. A Holt-tenger iszapja is rendkívül értékes, rengeteg benne az ásványi anyag, nyomelem, például gazdag magnéziumban, kálciumban, káliumban. A zsíros bőrre vannak különösen jó hatással ezek a termékek.

A tengeri só a kedvencem! A személyes kedvencem! A testradír verhetetlen belőle, pár csepp tejjel vagy olívaolajjal összekeverve végig dörzsölve a testet kiváló testradírozó terméket készítettünk. Az olívaolajos verziónál egy e célra nem sajnált törülközőt használjunk a végén.

A tengeri só miért olyan jó? Mert nem egyszerű konyhasó, annál sokkal több!

A teljesség igénye nélkül remek kalcium-, magnézium-, cink-, jód- és vasionforrás. A tengeri só növeli a bőr oxigénellátását, segít kisimítani a ráncokat, radírként alkalmazva pedig eltávolítja az elöregedett hámsejteket, megújítja a bőrt.

A tengeri só esetén fontos dolog, hogy a só szemcséi viszonylag nagyok, ezért könnyen felsérthetik a bőrfelületet, kellő óvatossággal, lassú körkörös mozdulatokkal alkalmazzuk.

Tengervíz a kádban? Miért ne. Tudjuk milyen jó hatással bír a tengervíz, aki valaha már volt tengerben. Készítsünk sima tengeri sóval tengeri fürdőt a kádban: egy fél liter sót borítsunk bele egy kád vízbe, és várjuk meg, amíg feloldódik. Méregtelenítő és stresszoldó hatású fürdőt kapunk. Mindenképp elmondandó, hogy fokozott óvatossággal érdemes alkalmazni azoknak, akik vérnyomás- és veseproblémákkal küzdenek.

A házi praktikák elsajátítása mindenkinek hasznos lehet, ugyanis apró kis trükkökkel, könnyebbé, s nem utolsósorban természetesebbé tehetjük az otthoni szépségápolási rutint, időt, pénzt megtakarítva. Nem mindig a boltokban kapható (vegy)szerek kínálják a legjobb megoldást!

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.