Csodát művel a rizsvíz a száraz, göndör hajjal
- Dátum: 2022.05.31., 03:07
- Udvari Fanni
- képek:pexels.com
- balzsam, energia, folyadék, haj, hajpakolás, hajszál, mosás, rizs, rizsvíz, sampon, víz
A japán nők kedvenc hajápolója igazi csodaszer a száraz tincsekre. Megmutatták a netezők, milyen látványos a hatása. Igaz, hogy a drogériák polcai roskadásig vannak különböző szuper hajápoló termékekkel, de néha tényleg megéri bevetni néhány olcsóbb, házi praktikát is, ha csodás hajra vágyik az ember.
A módszer tudományos alapja:
Ha a rizst megfőzzük, vagy beáztatják, akkor a visszamaradó víz keményítőtartalma jelentősen megnő, ami táplálja, erősíti és fényesebbé teszi a hajat, elősegítve annak növekedését.
A keményítő bevonja fehérjével a tincseket, hogy megerősítse a szálakat és csillogást kölcsönözzön nekik.
A rizs gazdag folsavakban (erős B vitamin) aminosavakkal, antioxidánsokkal és nyomelemekben mint a cink, vagy a magnézium, mindezek segítenek a fejbőr táplálásában és a hajnak is egészséges lendületet adnak. A rizsvíz segít a töredezett és száraz haj regenerálásában.
A rizsvíz hatása a hajra
Nem véletlenül a rizsvíz a japán hölgyek kedvenc hajöblítője. Ez a kis csodaszer ugyanis a benne található B- és E-vitaminnak, ásványi anyagoknak, aminosavaknak és antioxidánsoknak köszönhetően fényessé, puhává és rugalmassá teszi a szálakat, ráadásul erősíti őket, és még a hajnövekedést is beindítja.
Akár hullámos, akár erősen göndör szálakról volt szó, a keverék mindegyik esetben erőteljes változást eredményezett. A legjobb pedig, hogy te is bármikor elkészítheted otthon, ha ki szeretnéd próbálni.
Így készítsd el otthon
Tegyél egy tálba egy bögrényi száraz rizst, majd önts rá 2-3 bögrényi vizet egy órára, nyomkodd meg a szemeket alaposan, majd hagyd, hogy kiázzanak belőle a hatóanyagok. Ha letelt az idő, szűrd le, és az így kapott híg, tejszerű folyadékot használd a hajadra pakolásként vagy öblítőként.
Előbbi esetben 20 percig hagyd rajta, és aztán mosd le, utóbbi esetben pedig samponozás után vidd fel a szálakra, masszírozd be alaposan, hagyd hatni 5-10 percet, aztán jöhet a balzsam, az öblítés és a szárítás.
Mi az a hisztaminintolerancia?

A hisztaminintolerancia nem allergia, hanem a hisztamin lebontásának zavara a szervezetben. A bélben termelődő DAO enzim felelős a bevitt hisztamin lebontásáért; ha ez az enzim nem működik megfelelően, a hisztamin felhalmozódik és tüneteket okoz.
A mellrák elleni küzdelemről

Október 1-je világszerte a mellrák elleni küzdelem világnapja volt. Ezen a napon a figyelem azokra a nőkre – és férfiakra – irányul, akik érintettek a betegségben, valamint mindazokra, akik nap mint nap küzdenek a gyógyulásért, a megelőzésért és a tájékoztatásért.
Egészséges sajtok nyomában

A sajtok nemcsak magukban nagyon finomak, hanem az ételeket is sokkal finomabbá varázsolják. A parmezán azért az egyik legjobb választás, mert intenzív aromája miatt már nagyon kevés is elég belőle. Most ráadásul valami nagyon érdekes derült ki róla.
Hallottál már a hipermobilitás szindrómáról?

Vannak esetek, amikor ízületeink kötöttebbek, van, amikor lazábbak és van, amikor már gondot okozhat a lazaságuk. Ez utalhat arra, hogy hipermobilasak vagyunk.
S.I – a japán gerincterápia

Egyre több ember fordul az alternatív kezelések alkalmazása felé, ha valamilyen egészségügyi problémával küzd, ilyen az S.I terápia is.