Menü

Leugrunk egy hétre a Balcsira! Ja, nem…

Azt elismerem, hogy lemaradtam vagy tíz évvel a balatoni árak tekintetében. Na jó, annyival talán nem, de tisztán élnek bennem gyerekkorom balatoni kiruccanásai, (vissza is mennék néha abba a jó kis retró korszakba, hangulatba) illetve ifjúkorom nyaralásai a magyar tengernél, s akkor sokkal megfizethetőbb volt.

Egy óra vízibicikli 5000Ft, 8 perc gokart közel 4000Ft, fél óra ugrálóvár 2500Ft, egy kis hot dog 1000Ft, ahogy egy kisebb kürtőskalács, vagy sajtos-tejfölös lángos is annyi, ha nem több… A fagyi, palacsinta, egy pohár sör és társai már csak hab a tortán, diétás fagyit pedig eszembe sem volt venni közel 500Ft-os gombócáron. Pár napot nyaraltunk Zamárdiban három gyermekünkkel, ha rajtuk múlik anyagi csődöt mondunk, a valóság számomra elkeserítő.

Értem én, hogy az alapanyagárak emelkedése magyarázza a Balaton-parti vendéglátóegységek árainak drágulását, de tényleg ez a fajta drágulás tekinthető normálisnak?

Mondjuk egy magunkfajta háromgyerekes családnak. A másik oldalon ismerősök dolgoznak, s hallom, hogy nincsenek könnyű helyzetben a balatoni vendéglátósok. Nemcsak az infláció miatt nehéz, ott van még a munkaerőhiány és egyéb terhek.

az egyik oldalon kiszámolták, mennyibe kerül egy egyhetes nyaralás a Balatonnál, s az eredmény számomra is számokban mérhető. Ki merem jelenteni: egy hét Balaton elérhetetlen luxussá vált a magyar kisgyerekes családok többségének.

Luxus három gyerekre kifizetni a fejenkénti ugrálóvárat, lángost, fagyit és társait. Vagy dobjak fel pénzt, húzzuk - sorsoljuk ki, hogy melyikőjük ehet fagyit?

Vajon mit tud egy 1500Ft-os forintos lángos, mi kerül azon ennyibe? Háztartást vezetek és ilyenkor mindig elgondolkodom, s számolom fejben, egy kiló liszt, élesztő, cukor, olaj, fokhagyma, tejföl, sajt…hol jön ki ez a darabár? Na jó, csak kérdezem.

Amikor keresgéltem és árakat böngésztem a neten, legkevesebb félmillió forintot kértek volna el a családunktól egy hétre.

Csak halkan kérdezem, ez mennyire van messze egy horvátországi vagy görögországi nyaralás költségeitől?

Sajnos már nem tudom azt mondani a gyerekeknek, hogy „persze, jövőre is leugrunk egy hétre nyáron a Balcsira”, mert komoly spórolás, logisztika, számolás után is arra jövök rá, hogy nem, ez nekünk nem éri meg. Nagyon sajnálom, hogy ezt kell gondolnom.

A 10 legjobb kutyafajta kisgyerekes családokba

A kutya az ember legjobb barátja, az egyik legszebb mondásunk nem véletlen ilyen ismert és népszerű. Az állatoktól kapott feltétel nélküli, tiszta és őszinte szeretet és hűség, ami miatt családtagnak számítanak. Vajon kisgyerekek mellé milyen kutyatípusokat keressünk, melyik a legideálisabb a kicsik mellé? Ennek nézünk ma utána!

Mennyi alkoholt szabad maximum inni fogyókúra alatt?

Az alkohol fogyasztása gátolja a fogyási folyamatokat, nagyon sokat számít belőle a mérték. A fogyókúra beindításához az alkohol mennyiségére is oda kell figyelni, nem csak a rendszeres mozgás és a bevitt táplálék számít. Az alkoholfogyasztás túlzó mértékben jelentősen gátolja a fogyást.

A meditáció számtalan jótékony hatása

Aki meditál, az elméjét edzi. Mint a testnek a sport. A befelé fordulásról szól, a gondolatok megfigyeléséről, a jelen pillanatban való létezésről és még sok másról is, s mindehhez nincs szükség másra, csak egy kis csendre, nyugalomra és motivációra.

A strandolás veszélyei

A hosszú tél után már mindenki várta a vakációt, a nyarat. A kánikulai melegben sokan a strandokon és a vízparton hűsölnek, ami érthető, azonban ez veszélyes is lehet.

Bécs kihagyhatatlan látnivalói és nevezetességei

A szomszédos Ausztriában lévő Bécs barátságos, élhető város, tele történelmi látnivalókkal, amelyek Magyarország történelmében is fontos szerepet játszottak, köztük a Belvedere, Schönbrunn vagy éppen a Szent István Székesegyház. Magyarként ráadásul, ha az ország északnyugati részén élünk, akkor egész könnyedén elérhetjük Bécset. Az alábbi cikkben Ausztria fővárosának legfőbb látnivalóiról, nevezetességeiről írok. Valamint arra is választ kaphatunk, hogy egy-egy nevezetességet kinek ajánlom leginkább.