Menü

Így lesz sikeres az első randi

Ha van pár napunk a nagy alkalom előtt, valószínűleg lesz elég időnk, hogy testben és lélekben is ráhangolódjunk az első találkozásra.Ha az események gyorsan követik egymást, és az első randi hirtelen jön, a találkozás spontánabb lesz, amely a hiedelmekkel ellentétben egyáltalán nem rontja a meghittséget, sőt, fesztelenebb hangulatot teremthet.

Légy önmagad
A legfontosabb akár van idő a nagy készülődésre, akár nincs: a másik fél a valódi énünkre kíváncsi, ezért ne akarjunk másnak látszani, mint amilyenek valójában vagyunk. Az álság hamar kibukik, vagy ha nem, akkor irreális elvárások támadhatnak a partnerben, illetve a nem valódi tulajdonságaink fenntartása egy idő után egyre nehézkesebb lesz, ami alapjaiban mérgezi meg az amúgy is hazugságra épülő bimbózó románcot. Legyünk tehát természetesek!

Csak természetesen
A külcsín tagadhatatlanul fontos része az első randinak, és ez talán a ruházaton keresztül érvényesül a legjobban. Hordjunk olyan ruhát, amelyet a hétköznapokon viselünk. Nagyon fontos, hogy öltözetünkben kellemesen érezzük magunkat, ne kelljen feszengeni vagy mindig arra figyelni, hogy lecsúszik-e vállunkról a ruha pántja. Ha egyébként nem viselünk tűsarkú cipőt, ne ezen alkalommal kezdjük el, mert a csúfos elesés szinte borítékolható. Ne ringassuk csípőnket csak azért, hogy a partner szexuális érdeklődését felkeltsük.

Ne töltsünk a manikűrösnél fél napot, és ne készíttessünk tartós, lakkozott, kőkeményre fújt frizurát, ha máskor nem tennénk. Ne felejtsük: az első randi fontos esemény, de egy énidegen frizura az egészet tönkreteheti. A férfiak egyébként is jobban kedvelik a természetességet, a lazán leomló hajfürtöket, mint az atombiztos frizurát. Ám, ha aznap viharos szél fúj, érdemes egyszerűen összefogni a hosszú hajat, hogy mire megérkezünk a randi helyszínére, ne fessünk úgy, mint egy tökéletesre sikerült madárijesztő.
Légy pontos
Legyünk pontosak, és semmiképpen ne késsünk öt percnél többet. 10 perc várakozás már frusztrálhatja a férfit, az pedig több mint figyelemfelkeltő, ha a másik fél késik, főleg, ha nem szolgál megdönthetetlen alibivel, amit vis majornak tekinthetünk.

Hagyd szóhoz jutni
Viselkedjünk természetesen. A csacsogás bár bizonyos mértékig bájosnak hat, ám egy idő után a buta locsogás idegesítő a férfiak számára. Beszéljünk magunkról, hiszen kíváncsi ránk, ám a legnagyobb sikert akkor érhetjük el, ha őt is hagyjuk szóhoz jutni. Könnyen meghódítható az a férfi, akit hagynak kibontakozni. De ha főleg ő beszél, leginkább magáról, érdemes elgondolkozni, hogy vajon mi lesz a jövőben a számára felállított fontossági sorrend, kerülhetünk-e valaha az első helyre az ÉN után.

Felejtsd el az alkoholt
Ne fogyasszunk egy pohár bornál több alkoholt. Az alkohol könnyedebbé teheti a társalgást, mivel oldja a gátlásokat, ám a szalonspiccet megkockáztatni vakmerőség. A partner viszolyogva gondol majd vissza az első randira, és elvágólag végérvényesen tönkretehetjük még az amúgy pozitív összképünket is.

Figyelj a testbeszédre
Figyeljünk partnerünk testbeszédére, mimikájára. A keresztbe tett lábak, a mellkas előtt összefűzött karok önvédelmet, tartózkodást jelentenek, míg a felénk nyitott lábfejek a befogadást, tetszést szimbolizálják. Egyértelmű szexuális érdeklődésre utal, ha partnerünk lazán megtámasztja hátát, lábait terpeszbe teszi, kezeit zsebre dugja, fejét kissé felemeli. De ugyanígy saját testbeszédünk is jeleket közvetít a másik fél számára, amiből az leginkább tudattalanul következtetéseket vonhat, leginkább benyomások formájában.
Ha a fentiekre odafigyelünk és a kölcsönös érdeklődés tovább erősödik, az első randevút újabbak követik majd, és szerencsés esetben virágzó, hosszú kapcsolat alakulhat ki a kezdeti románcból.

Hogyan küzdjük le a vizsgadrukkot?

Mindenki átélte már, senkinek sem ismeretlen a vizsgadrukk érzése: az izgalom, a gombóc a torokban, a gyomorpanasz, az izzadó tenyér, a remegés, az izgulás. Ezzel az állapottal előbb-utóbb mindenki találkozik az élete során, a vizsgadrukk azonban leküzdhető.

Hogyan győzhető le a vizsgadrukk?

Nemrég volt az érettségi, most következik az egyetemi vizsgaidőszak: kemény időszak a diákoknak, bármivel is küzdjenek jelenleg. Adódik a kérdés, hogy milyen tüneteket okozhat a szorongás, az izgalom, és mit tehetünk ellene? A vizsgadrukk voltaképpen nem más, mint szervezetünk stresszreakciója, amely azonban leküzdhető. Megszüntetni nem lehet, de csökkenteni igen.

A soványság internetes kultusza

Az utóbbi időben szerintem mindenki megfigyelte, hogy tombol a diétaláz a különböző közösségi média platformokon, és nem is csak a hírességek miatt. Ki ne ismerné a folyamatos “előtte-utána” fotókat, vagy a “transformation” videókat. Az úgynevezett body positivity kampány a mai közösségi médiában átcsap egy folyamatos fogyás kampányba, és a soványság kultusza alakul ki az emberek körében.

Az első benyomás pszichológiája

Az első benyomás a társunkkal való első találkozás során, a róla kialakult tudásunkat jelenti, amelyet a fizikai megjelenése, non-verbális, és verbális jelzései határoznak meg. A kognitív reprezentáció, azaz az elmében létrejövő mentális kép egyik formája a másokról alkotott tudás. Az első benyomás a társunkkal való első találkozás során, a róla kialakult tudásunkat jelenti. Külső, látható fizikai és viselkedési jegyeiből gyakran téves következtetéseket vonunk le a személyiségére vonatkozóan. Ezek a jegyek ugyanis általában az adott szituációról, és nem a személyiségről beszélnek.

Mentális Egészség Hónap

A mentális egészség hónap egy jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a mentális egészség fontosságára. Szeretném bemutatni az önsegítés és az „én idő” jelentőségét, illetve azt, hogy oda kell figyelni a minket körülvevő embertársaink mentális jóllétére is.