Menü

Mire jó a méhpempő?

Érdekes tápanyag, rendkívül hasznos étrendkiegészítő, számos egészségügyi problémára megoldás lehet, azonban nem gyógyszer, viszont gyógyhatású készítmény. Mi mindenre jó a méhpempő és mi ez tulajdonképpen?

Talán az egyik legfontosabb kérdés, hogy mi is van benne pontosan? Egyáltalán mire jó a méhpempő és hogyan kell fogyasztani? Milyen hatással bír a hormonokra, melyek az ellenjavallatok? Vizsgáljuk meg ezt kicsit közelebbről!

Egy krémes, törtfehér színű anyagról beszélünk, melyet méhpempőnek neveztek el, s régebben úgy tartották, hogy a fiatalság és a hosszú élet csodaszere. Ma már tudják, hogy ez a készítmény gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatású, segíti a méregtelenítést, szinte szuperélelmiszernek nevezhető.

Talán bizarr elsőre hallani, de a méhpempő a méhek garatmirigyében termelődik, ezzel a tápanyagokban gazdag étellel etetik a méhkirálynőt, s mivel a méhpempő gyulladásgátló, antioxidáns és antimikrobiális hatású, ezért a méhkirálynő élettartama jelentősen meghosszabbodik. 150 féle összetevőjével tényleg szuper étrendkiegészítő, s bár véleményem szerint az íze kellemetlen, cseppet sem édes, vagy ízletes, mégis megszokható.

A méhpempő mint említettem kiváló gyulladáscsökkentő, vírus- és baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik. Szabályozza a vérnyomást, segít a méregtelenítésben, erősíti az immunrendszert. Hormonzavarokat is kezelnek vele, de idegrendszeri problémák, alvászavarok és depresszió esetén is jó eredmények születtek róla.

Bevallom én teherbeesés elősegítésére alkalmaztam, de sokan használják nőgyógyászati problémákra, női dolgokra, úgy, mint rendszertelen menstruáció, hormonproblémák, klimax, vagy akár pajzsmirigybetegség.

A szépségipar is használja, gyakran alkalmazzák krémekben és arcpakolásokban. Kitűnő arcmaszkot készíthetünk belőle, ha összekeverjük egy kevés mézzel és joghurttal.

A méhpempőt, ezt a krémfehér gélszerű anyagot elérjük gél, por, kapszula formájában is.

A kezdeti adagolás kis mennyiséget ír elő, ami 5 gramm, majd fokozatosan növelhetjük az adagot. Egészséget károsító mellékhatása nem ismert. Gyerekeknek a dózis fele vagy negyede ajánlott kortól függően, orvosi felügyelet mellett.

Mivel van, akinél allergiás reakciót válthat ki, vagy bizonyos gyógyszerekkel – például vérnyomáscsökkentőkkel – reakcióba léphet, ezért körültekintően alkalmazzuk.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!