Menü

A fürjtojás élettani hatásai

A fürjtojás ínyencségnek számító tojásfajta. A fürjtojás igen apró méretű, héja fehér alapon barna pettyes, ami a leggyakoribb, de a színe és rajzolata mindig más, alakja megegyezik a normál tojáséval.

Egy tojás tömege körülbelül 10 gramm, energiatartalma 15 kcal. Bel tartalmát tekintve egy tyúktojás energiatartalma 5-6 darab fürjtojásnak felel meg, viszont a fürjtojásnak jóval nagyobb a vitaminértéke és a legalacsonyabb a koleszterinszintje. A legegészségesebb és legbiztonságosabb tojás, az eddig nyersen elfogyasztható tojások közt.

Az apró fürjtojásokat továbbá keményre vagy félkeményre főzik és salátákba, aszpikokba teszik. Buggyantott tojásnak is kitűnő. Fürjhús elkészítése 1 felnőttre 2 fürjet kell számolni. A legjobb része a mell, szárny, comb. A fel nem sorolt húsrészeket és belsőséget levesként dolgozzuk fel. A felsorolt részeket, mint a csirkéknél alkalmazhatjuk pörköltnek, rántott húsnak, sültnek és stb.. Íze omlósabb, mint a csirke húsa, melle nem száraz és enyhén rostos inkább szaftosabb.

Fürjtojás élettani és gyógyító hatásaihoz kerüljük a dohányzást, a minden koffein tartalmú italokat (a kóla félék, kávéfélék), alkoholokat (a sör, bor, szeszesital fogyasztását).
Fürjtojás és húsának jótékony hatásai:

A japán fürj fogyasztásának egészségügyi kockázata nulla. Ismeretlen fogalom a szalmonella (csak a szakszerű tenyészetben!), és az étel allergiás rohama vagy kialakulása Fürjhús elkészítéséhez, 1 felnőttre 2-3 fürjet kell számolni. A legjobb része a mell, a szárny, és a comb. A fel nem sorolt húsrészeket és belsőséget levesként dolgozzuk fel. A felsorolt részeket, mint a csirkéknél alkalmazhatjuk pörköltnek, rántott húsnak, sültnek és stb.. Íze omlósabb, mint a csirke húsa, melle nem száraz és enyhén rostos. A magasabb zsírtartalma miatt inkább szaftosabb.

Élettani hatásai:

Az emberi szervezetre mellékhatás nélküli kiváló étrend. Ajánlható gyerekeknek, felnőtteknek, időseknek és betegeknek. A fürjtojás, amelyek képesek teljeskörűen biztosítani és fenntartani a normális szintet az emberi szervezetben, ott koncentrálódik, ahol szükséges, és kipótolja azokat a hiányosságot ami az emberi szervezetből hiányzik, és a biológiai folyamathoz szükséges.

Az immunrendszer egyensúlyának helyreállítása:

Ha a szükséges készlet az emberi szervezetből hiányzik (például az aminosavak, a vitaminok és az ásványi anyagok), és tápanyag diéta eredménye alacsonyabb, romló egészségi állapothoz és különböző betegségekhez vezethet. Gyógyítására nagy mennyiségű természetes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és esszenciális aminosavak rendszeres használatával, amit fürjtojással fogyasztunk, ahhoz vezethet, hogy a hasznos anyag felhalmozódik a szervezetben, és ezért – javítja az immunrendszert és a különböző betegségeket megszünteti. A rák elleni kezelésben klinikai kutatások alapján az orvosok úgy vélik, hogy fürjtojás összetételében lévő összetevőkkel, igen eredményes hatást érnek el a gyógyításban.

Az ő nézeteik szerint, például egy asszony, ha rendszeresen fogyaszt fürjtojást, meg tudja védeni magát az emlőrákkal szemben. Mivel a rák, a háttérben éppen csökkent immunitás van. Fürjtojás, fogyasztása jó hatással van a szervezetre. Az emésztőrendszer működését, és a szív-és érrendszer tevékenységét normalizálja. Folyamatban lévő akut légzőszervi fertőzéseket (náthát és influenzát) megszünteti.

A fürjtojással sikeresen kezelhető a krónikus epehólyag-gyulladás, az asztma, a szívbetegség és az idegrendszer. Jó hatással van a cukorbetegekre (CSAK natúr tojás fogyasztásánál!) Gyerekek kamaszkori hirtelen növekedését, amit görccsel jár, késlelteti.

Állapotos asszonyok fogát és csontozatát megerősíti, ha 1 fürjtojás héját lisztporrá zúzzuk, és pohár vízzel elfogyasztják naponta kétszer egy teáskanálnyit. A fogyasztása a fogszuvasodásra és a hajhullásra is jótékony hatással van.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.