Menü

Nyár, fesztivál szez-ON -mit vigyél magaddal

A nyár a fiatalok számára már nem a Balatonban hűsölést jelenti, mint az én időmben, most már fesztiválról fesztiválra járnak, ami több napos intervallumban szórakoztatja a közönséget, érdemes pár dologra odafigyelni, mit is vigyünk magunkkal.

Az egyik legfontosabb dolog, a réteges öltözködéshez szükséges ruhadarabok. Bár napközben lehet pokoli forróság, de éjjel bizony a hőmérséklet lemehet 15 fokra is. Kalap, sapka, kendő, bármi, amit a fejünkre tehetünk, mindenképpen legyen nálunk. Mivel mosási lehetőség nem sok adódik, kivéve, ha az ember szállodában foglal szobát, így érdemes összevariálható ruhákat választani, hogy például egy rövidnadrágot akár többször is fel tudjunk venni, különben egy hatalmas bőrönd sem lenne elég, a kisebb csomagért pedig hazafelé áldani fogjuk az eszünket. Mindenképp pakoljunk zárt cipőt és papucsot is, utóbbi egy a helyszínen kialakított zuhanyzóban is jól fog jönni, amennyiben nem szeretnénk egy kis körömgombával hazatérni.

Sátrazóknak sokszor nem jut eszükbe, de érdemes egy oldalzsebbe egy erős ragasztószalagot, némi kötöző spárgát és csipeszt berakni, ez egy esetleges elszakadt sátoralkatrészt is javíthat, de szuperül lehet teregetni, ami igen hasznos lesz. A napelemes töltők jól jönnek a telefonok, tabletek töltésére, emellett környezetbarátak. Egy kis polár pléd nagy segítségünkre lesz, hiszen az egyik legjobb hőtartó anyag és szerkezetének köszönhetően nagyon gyorsan szárad is.

Neszeszerbe az alapvető tisztálkodási szereken kívül kerüljön ragtapasz, kisolló, fájdalomcsillapító, allergiásoknak antihisztamin, emellett naptej és napozás utáni kence is. Bulizás közben figyeljünk arra, hogy ne csak alkohol tartalmú italokat fogyasszunk, hanem vizet is és együnk rendes ételt is, ne csak rágcsákat. Ez azért nagyon fontos, hogy a nagy terhelésnek kitett szervezetünkben pótoljuk a folyadékot, vitaminokat, és fontos tápanyagokat. Fogyasztásnál tartsuk közel magunkhoz poharunkat, üvegünket, mivel egy óvatlan pillanatban bárki bármit beletehet, amivel akár órákra is eszméletlen állapotba kerülhetünk. Persze, nem kell megijedni, mert ez nem mindennapos, de nem árt az óvatosság. Ha tehetjük, ne menjünk egyedül szórakozni és értéket se tartsunk magunknál, már nagyon jól működnek azon karszalagok, amivel fizetni is tudunk, ha a feltöltött összeget nem használjuk fel, akkor a fesztivál végén visszakapjuk számlánkra.

A fesztiválozás egy igen jó alkalom arra, hogy kieresszük a gőzt, érdekes programokon vegyünk részt, örökké tartó barátságokat kössünk. Induljunk felkészülten, hogy a lehető legkisebb csomaggal érkezve mégis nálunk legyen minden, ami a kényelmünket szolgálja. A lista mindenkinek igény szerint bővíthető, de remélem egy kis útmutatást sikerült adnunk.

A cikk megírásához köszönöm barátnőm segítségét, aki már visszatérő önkéntes segítőként járja a fesztiválokat.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.