Menü

Nyár, fesztivál szez-ON -mit vigyél magaddal

A nyár a fiatalok számára már nem a Balatonban hűsölést jelenti, mint az én időmben, most már fesztiválról fesztiválra járnak, ami több napos intervallumban szórakoztatja a közönséget, érdemes pár dologra odafigyelni, mit is vigyünk magunkkal.

Az egyik legfontosabb dolog, a réteges öltözködéshez szükséges ruhadarabok. Bár napközben lehet pokoli forróság, de éjjel bizony a hőmérséklet lemehet 15 fokra is. Kalap, sapka, kendő, bármi, amit a fejünkre tehetünk, mindenképpen legyen nálunk. Mivel mosási lehetőség nem sok adódik, kivéve, ha az ember szállodában foglal szobát, így érdemes összevariálható ruhákat választani, hogy például egy rövidnadrágot akár többször is fel tudjunk venni, különben egy hatalmas bőrönd sem lenne elég, a kisebb csomagért pedig hazafelé áldani fogjuk az eszünket. Mindenképp pakoljunk zárt cipőt és papucsot is, utóbbi egy a helyszínen kialakított zuhanyzóban is jól fog jönni, amennyiben nem szeretnénk egy kis körömgombával hazatérni.

Sátrazóknak sokszor nem jut eszükbe, de érdemes egy oldalzsebbe egy erős ragasztószalagot, némi kötöző spárgát és csipeszt berakni, ez egy esetleges elszakadt sátoralkatrészt is javíthat, de szuperül lehet teregetni, ami igen hasznos lesz. A napelemes töltők jól jönnek a telefonok, tabletek töltésére, emellett környezetbarátak. Egy kis polár pléd nagy segítségünkre lesz, hiszen az egyik legjobb hőtartó anyag és szerkezetének köszönhetően nagyon gyorsan szárad is.

Neszeszerbe az alapvető tisztálkodási szereken kívül kerüljön ragtapasz, kisolló, fájdalomcsillapító, allergiásoknak antihisztamin, emellett naptej és napozás utáni kence is. Bulizás közben figyeljünk arra, hogy ne csak alkohol tartalmú italokat fogyasszunk, hanem vizet is és együnk rendes ételt is, ne csak rágcsákat. Ez azért nagyon fontos, hogy a nagy terhelésnek kitett szervezetünkben pótoljuk a folyadékot, vitaminokat, és fontos tápanyagokat. Fogyasztásnál tartsuk közel magunkhoz poharunkat, üvegünket, mivel egy óvatlan pillanatban bárki bármit beletehet, amivel akár órákra is eszméletlen állapotba kerülhetünk. Persze, nem kell megijedni, mert ez nem mindennapos, de nem árt az óvatosság. Ha tehetjük, ne menjünk egyedül szórakozni és értéket se tartsunk magunknál, már nagyon jól működnek azon karszalagok, amivel fizetni is tudunk, ha a feltöltött összeget nem használjuk fel, akkor a fesztivál végén visszakapjuk számlánkra.

A fesztiválozás egy igen jó alkalom arra, hogy kieresszük a gőzt, érdekes programokon vegyünk részt, örökké tartó barátságokat kössünk. Induljunk felkészülten, hogy a lehető legkisebb csomaggal érkezve mégis nálunk legyen minden, ami a kényelmünket szolgálja. A lista mindenkinek igény szerint bővíthető, de remélem egy kis útmutatást sikerült adnunk.

A cikk megírásához köszönöm barátnőm segítségét, aki már visszatérő önkéntes segítőként járja a fesztiválokat.

A 10 legjobb kutyafajta kisgyerekes családokba

A kutya az ember legjobb barátja, az egyik legszebb mondásunk nem véletlen ilyen ismert és népszerű. Az állatoktól kapott feltétel nélküli, tiszta és őszinte szeretet és hűség, ami miatt családtagnak számítanak. Vajon kisgyerekek mellé milyen kutyatípusokat keressünk, melyik a legideálisabb a kicsik mellé? Ennek nézünk ma utána!

Mennyi alkoholt szabad maximum inni fogyókúra alatt?

Az alkohol fogyasztása gátolja a fogyási folyamatokat, nagyon sokat számít belőle a mérték. A fogyókúra beindításához az alkohol mennyiségére is oda kell figyelni, nem csak a rendszeres mozgás és a bevitt táplálék számít. Az alkoholfogyasztás túlzó mértékben jelentősen gátolja a fogyást.

A meditáció számtalan jótékony hatása

Aki meditál, az elméjét edzi. Mint a testnek a sport. A befelé fordulásról szól, a gondolatok megfigyeléséről, a jelen pillanatban való létezésről és még sok másról is, s mindehhez nincs szükség másra, csak egy kis csendre, nyugalomra és motivációra.

Geocaching, a kincskereső játék

A geocaching egy világszintű szervezet, a világ minden táján megtalálható, a kincskeresés és felfedezés modernkori játéka. Nagyon sokszor találkozom olyan emberekkel, akitől, ha megkérdezem, hogy hallott e már róla, fogalma sincs miről beszélek. Pedig szó szerint a világon mindenhol játszák, követik, teljesítik, de nézzük, miről is van szó.

A strandolás veszélyei

A hosszú tél után már mindenki várta a vakációt, a nyarat. A kánikulai melegben sokan a strandokon és a vízparton hűsölnek, ami érthető, azonban ez veszélyes is lehet.