Menü

A meditáció számtalan jótékony hatása

Aki meditál, az elméjét edzi. Mint a testnek a sport. A befelé fordulásról szól, a gondolatok megfigyeléséről, a jelen pillanatban való létezésről és még sok másról is, s mindehhez nincs szükség másra, csak egy kis csendre, nyugalomra és motivációra.

Tudták, hogy a meditálók keveset alszanak? Azt mondják, azért van kevesebb alvásra szükségük, mert minden meditáció alkalmával felfrissülnek, feltöltődnek és fiatalodnak. Ezek szerint, pedig olyan hatékony, mint az alvás.

A meditálók sokkal nyugodtabbak mentálisan és kiegyensúlyozottabbak érzelmileg. Kevesebbet aggódnak, nem rohannak, kevesebbet haragosak, egészségesebbek, kevésbé irányítják őket a félelmeik és egészségesebbek, mert elégedettek az életükkel.

A meditációhoz mindössze egy csendes hely kell, ahol kizárhatjuk a külvilág zavaró tényezőit, behunyhatjuk a szemünket és koncentrálhatunk a légzésünkre, a gondolatainkra. Nem kell irányítani a meditációt, elkalandozhatunk a gondolatainkban.

Miért jó meditálni?

Aki kipróbálja és rendszeressé teszi az életében, azok beszámolnak arról, hogy csökkenti a stresszt, napról napra javítja a koncentrációt, segít a nyugodt alvásban, az ellazulásban.

Hozzáértők szerint csökkenti a fájdalomérzetet, a vérnyomást, melyet összefüggésbe hoznak a lelkiállapottal. A meditáció hozzájárul a mentális egészségünkhöz,

Bebizonyították azt is, hogy a meditálók agya magasabb szinten működik, ezért nagyon sok felsővezető él a meditáció adta lehetőségekkel.

A meditáció fiziológiai jótékony hatásai közé sorolható, hogy alacsonyabb az oxigén igény, lassul a légzés, csökken a szívverések száma, növekszik a teherbírás, csökken az aggódás, a stressz, a feszültség, enyhül az izmok feszülése, segít a menstruáció előtti időszakban és műtétek után a felépülésben. A meditáció erősíti az immunrendszert, segíti a súlyleadást, a megfelelő koleszterinszintet, lassítja az öregedés folyamatát, kiváló fejfájáscsillapító, így migrén ellen is ajánlott.

Talán az egyik legfontosabb jótékony hatása, hogy harmonizálja az endokrin rendszert (belső elválasztású mirigyek működését), gyógyíthatja a terméketlenséget.

Gyógyír az elmére is, hiszen önbizalomnövelő, megszabadít a stressztől és a félelmektől, növeli a kreativitást, fejleszti a memóriát és ezáltal a tanulási képességet, lassítja az időskori demencia kialakulását, hatására javulnak az emberi kapcsolatok.

A meditáció csökkenti az agresszivitást, segíti a leszokást a függőségekről, csökkenti az alvásproblémákat.

Spirituális erejénél fogva megteremti az elme békességét és harmóniáját, segíti az önmegvalósítást, bölcsebbé tesz, erősíti a hitünket.

Még sorolhatnánk az előnyeit, az eddigiek függvényében azonban azt gondolom mindenképp érdemes kipróbálni.

Az érzelmi intelligencia fontossága, fejlesztése

Egyre többet hallani az érzelmi intelligenciáról. Ha eddig nem volt fontos számunkra az érzelmi intelligenciánk és/vagy nem tudtuk, hogyan lehet fejleszteni, továbbá érdekel bennünket, hogy mely csillagjegyek jók kiugróan ezen a téren, akkor érdemes elolvasni erről szóló mai cikkünket.

Kutya a családban

Lakótelepen nőttem fel, sajnos soha nem volt háziállatom, így nem volt lehetőségem megtapasztalni, milyen érzés egy házi kedvenc a családban, ám költözésünk óta fontolgatom, hogy menhelyről hazaviszek egy kutyust.

Egyre több az internetes csaló!

Mindig fontos felhívni a figyelmet az online csalásokra, de most különösen aktuális téma, hogy miért vigyázzanak a netes vásárlásokkal, hogyan ismerhetők fel az internetes csalók!

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Iskolai telefonhasználat pro és kontra

Mai témánk apropóját az adta, amit a minap olvastam a világhálón: a brit iskolákban szigorú ellenőrzési rendszert vezetnek be: az iskolák felelőssége lesz, hogy a diákok ne használhassák a mobiltelefonjukat a tanórákon. Iskolai telefonhasználat pro és kontra.