Menü

Sikeres emberek szokásai

Ahhoz, hogy sikeresebbek lehessünk az életben, úgy gondolom érdemes megfigyelni a sikeres embereket és szokásaikat, hozzáállásukat a dolgokhoz, gondolkodásmódjukat, tevékenységeiket és tulajdonságaikat. Mai cikkünkben erre voltunk kíváncsiak.

Ki az, akit ne érdekelne, hogyan érheti el a legkönnyebben a céljait, hogyan lehetne sikeresebb az életben? Ezek olyan szabályok, melyeket minden sikeres ember szem előtt tart, s ha néhány dolgot átveszünk tőlük, úgy gondolom, csak javunkra válhat. Amit egy sikeres embernél megfigyelhetünk, hogy nem vesztegetik el az idejüket.

Nem lógnak a közösségi oldalakon, nem tévéznek órákat, nem chatelnek naphosszat, hogy is tennék, hiszen ezzel elmenne a drága idejük jelentős része. A sikeres emberek nem halogatnak, hanem cselekednek.

Nem kerül semmibe, ha ezen mi is változtatunk és más tevékenységre fókuszálunk. Rengeteg más egyéb teendőre jut majd időnk. Első lépésként a televíziót cseréljük fel könyvekre és olvassunk, s válasszunk önfejlesztő könyveket, melyekből tanulhatunk és amelyek inspirációt szolgáltatnak.

A siker titka, hogy ha bezárul egy ajtó, bemegyünk az ablakon.

Csak a legelszántabb és legkitartóbb emberek képesek arra, hogy végigjárják ezeket az utakat. A sikeres emberek élethosszig tanulnak és folyton készen állnak az új dolgok befogadására.

Talán a legalapvetőbb közös pont, hogy időben felkelnek. A céltudatos emberek elég korán kelnek ahhoz, hogy minden aznapra tervezett feladatot végrehajtsanak.

A következő pont talán lehetne vastagon kiemelt. Ha jobban akarjuk magunkat érezni, sikeresebbek és boldogabbak szeretnénk lenni, akkor ne töltsünk időt negatív emberekkel.

Ne feledjük: a társaságunkat mi magunk választjuk meg. Olyan emberekkel vegyük körül magunkat, akik pozitívak, vidámak, humorosak, akiknek hasonlóak a céljaik a miénkhez, akik nem negatívak, nem energiavámpírok, akik pozitívan gondolkoznak az életről és jó hatással vannak ránk. A sikeres emberek okos emberekkel veszik körbe magukat, ők pedig folyamatos változásra, tanulásra és fejlődésre tanítanak.

Ne rágódjunk a múlton.

Napokat el lehet tölteni azzal, hogy a negatív élményeinken rágódunk, azonban ezzel nem jutunk előre, sőt! Elveszik az időt a pozitív dolgokról, elvonják a figyelmet a sokkal hasznosabb dolgokról. A sikert pedig nem lehet elérni, ha negatív dolgokon emésztjük magunkat.

A sikeres emberek mernek kilépni a komfortzónájukból. Próbáljuk kitolni a határainkat, új ingereket és élményeket keresni! Ez a fejlődés kulcsa. Merjünk hibázni. Mindenki követ el hibákat. Ebből lehet tanulni és jobb emberré válni.

Legyen célunk. Határidővel. Ez a legjobb motiváció a mindennapokhoz. Tervezzük meg a napot, osszuk be az időnket, készítsünk listát, valósítsuk meg a kitűzött feladatokat, így nem pocsékoljuk el a drága időt.

Ne féljünk a kihívásoktól, ne féljünk a kudarctól! Ezek hasznunkra lesznek az utunk során.

Ne próbáljunk mindenkinek megfelelni. Olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jók legyünk. Engedjük el ezeket az embereket és tegyük, amit mi helyesnek találunk.

Mozogjunk sokat! A sikeres emberek aktív életformát folytatnak, rendszeresen sportolnak, egészséges életet élnek.

Nagyon sokat tanulhatunk azoktól az emberektől, akik valóban sikeres élettel rendelkeznek, akik különlegeset alkotnak, akik másokat inspirálnak. Vegyünk át szokásokat tőlük és építsük be őket a mindennapjainkba.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?