Menü

Sikeres emberek szokásai

Ahhoz, hogy sikeresebbek lehessünk az életben, úgy gondolom érdemes megfigyelni a sikeres embereket és szokásaikat, hozzáállásukat a dolgokhoz, gondolkodásmódjukat, tevékenységeiket és tulajdonságaikat. Mai cikkünkben erre voltunk kíváncsiak.

Ki az, akit ne érdekelne, hogyan érheti el a legkönnyebben a céljait, hogyan lehetne sikeresebb az életben? Ezek olyan szabályok, melyeket minden sikeres ember szem előtt tart, s ha néhány dolgot átveszünk tőlük, úgy gondolom, csak javunkra válhat. Amit egy sikeres embernél megfigyelhetünk, hogy nem vesztegetik el az idejüket.

Nem lógnak a közösségi oldalakon, nem tévéznek órákat, nem chatelnek naphosszat, hogy is tennék, hiszen ezzel elmenne a drága idejük jelentős része. A sikeres emberek nem halogatnak, hanem cselekednek.

Nem kerül semmibe, ha ezen mi is változtatunk és más tevékenységre fókuszálunk. Rengeteg más egyéb teendőre jut majd időnk. Első lépésként a televíziót cseréljük fel könyvekre és olvassunk, s válasszunk önfejlesztő könyveket, melyekből tanulhatunk és amelyek inspirációt szolgáltatnak.

A siker titka, hogy ha bezárul egy ajtó, bemegyünk az ablakon.

Csak a legelszántabb és legkitartóbb emberek képesek arra, hogy végigjárják ezeket az utakat. A sikeres emberek élethosszig tanulnak és folyton készen állnak az új dolgok befogadására.

Talán a legalapvetőbb közös pont, hogy időben felkelnek. A céltudatos emberek elég korán kelnek ahhoz, hogy minden aznapra tervezett feladatot végrehajtsanak.

A következő pont talán lehetne vastagon kiemelt. Ha jobban akarjuk magunkat érezni, sikeresebbek és boldogabbak szeretnénk lenni, akkor ne töltsünk időt negatív emberekkel.

Ne feledjük: a társaságunkat mi magunk választjuk meg. Olyan emberekkel vegyük körül magunkat, akik pozitívak, vidámak, humorosak, akiknek hasonlóak a céljaik a miénkhez, akik nem negatívak, nem energiavámpírok, akik pozitívan gondolkoznak az életről és jó hatással vannak ránk. A sikeres emberek okos emberekkel veszik körbe magukat, ők pedig folyamatos változásra, tanulásra és fejlődésre tanítanak.

Ne rágódjunk a múlton.

Napokat el lehet tölteni azzal, hogy a negatív élményeinken rágódunk, azonban ezzel nem jutunk előre, sőt! Elveszik az időt a pozitív dolgokról, elvonják a figyelmet a sokkal hasznosabb dolgokról. A sikert pedig nem lehet elérni, ha negatív dolgokon emésztjük magunkat.

A sikeres emberek mernek kilépni a komfortzónájukból. Próbáljuk kitolni a határainkat, új ingereket és élményeket keresni! Ez a fejlődés kulcsa. Merjünk hibázni. Mindenki követ el hibákat. Ebből lehet tanulni és jobb emberré válni.

Legyen célunk. Határidővel. Ez a legjobb motiváció a mindennapokhoz. Tervezzük meg a napot, osszuk be az időnket, készítsünk listát, valósítsuk meg a kitűzött feladatokat, így nem pocsékoljuk el a drága időt.

Ne féljünk a kihívásoktól, ne féljünk a kudarctól! Ezek hasznunkra lesznek az utunk során.

Ne próbáljunk mindenkinek megfelelni. Olyan soha nem lesz, hogy mindenkinek jók legyünk. Engedjük el ezeket az embereket és tegyük, amit mi helyesnek találunk.

Mozogjunk sokat! A sikeres emberek aktív életformát folytatnak, rendszeresen sportolnak, egészséges életet élnek.

Nagyon sokat tanulhatunk azoktól az emberektől, akik valóban sikeres élettel rendelkeznek, akik különlegeset alkotnak, akik másokat inspirálnak. Vegyünk át szokásokat tőlük és építsük be őket a mindennapjainkba.

Kutya a családban

Lakótelepen nőttem fel, sajnos soha nem volt háziállatom, így nem volt lehetőségem megtapasztalni, milyen érzés egy házi kedvenc a családban, ám költözésünk óta fontolgatom, hogy menhelyről hazaviszek egy kutyust.

Egyre több az internetes csaló!

Mindig fontos felhívni a figyelmet az online csalásokra, de most különösen aktuális téma, hogy miért vigyázzanak a netes vásárlásokkal, hogyan ismerhetők fel az internetes csalók!

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Iskolai telefonhasználat pro és kontra

Mai témánk apropóját az adta, amit a minap olvastam a világhálón: a brit iskolákban szigorú ellenőrzési rendszert vezetnek be: az iskolák felelőssége lesz, hogy a diákok ne használhassák a mobiltelefonjukat a tanórákon. Iskolai telefonhasználat pro és kontra.

A mérgező kapcsolat jelei

Természetesen nincs ilyen. Mindenkiben vannak hibák, és olyan viselkedésformái, amivel kiborítja a másikat. Ennek ellenére jó párkapcsolatban élni azt jelenti, hogy biztonságban vagy, önmagad lehetsz, boldognak érzed magad, a párod tisztel, törődik veled, és vigyáz rád. Ha azonban mérgező párkapcsolatban élsz, akkor ehelyett sokszor érzed magad kimerültnek, kihasználnak, értéktelennek.