Menü

Poroló – avagy a legjobb módszerek por ellen

A tökéletesen portalan lakás szinte mindenki álma, jó lenne tudni, hogyan tüntethetjük el hosszú időre a port úgy, hogy lehetőleg minél kevesebbet kelljen takarítani. A portörlésnek nálunk sosincs vége, mire végzek, addigra kezdhetem újra. Egyrészt zavaró, másrészt egészségtelen, mivel kisfiam és én is allergiások vagyunk a porra.

Olyan csodamódszerről nem tudok, mely örökre eltünteti a port a lakásból, azonban néhány trükkel el tudjuk érni, hogy ritkábban kelljen a törlőrongy után nyúlni.

Sajnos nem elég csak ott áttörölni a felületeket, ahol a "papok táncolnak". Az allergiában, asztmában szenvedőknek fontos hetente alapos takarítást végezni. Egy időn után a lakás levegő minősége is javulni fog, ha nem lesznek porosak a helyiségek.

Ahány ház, annyiféle takarítási, portalanítási technika létezik, a piacon pedig számtalan csodaszer. A következő trükkök azonban segítenek a tisztaság megőrzésében.

A szigetelés például sokat segít. Otthonunk megfelelő szigetelése, a megfelelő nyílászárók jelentősen csökkenthetik a lakásban fellelhető por mennyiségét.

A padló felmosása, tisztán tartása is közrejátszik abban, hogy a bútorokon ne rakódjanak le a szennyeződések. Léteznek megfelelő bútorápolók, melyek taszítják a port és a felület tovább tiszta és fényes marad. Ha olcsóbb megoldásokat keresünk, mint a fent említett szigetelés, nyílásszárók és drága bútorápolók, akkor próbálják ki a filléresebb ötleteinket.

Kiváló fertőtlenítő szer az ecet. egy kis ecettel már jelentősen csökkenthetjük a por mennyiségét a lakásban.

Portalanítsunk hetente legalább egyszer, figyeljünk a lámpákra és a csillárokra is! Porszívózzunk legalább hetente egyszer! A szőnyeg és a kanapé tisztántartása nagyon fontos a portalanításban.

Mossunk ágyneműt gyakrabban, vagy legalábbis rázzuk ki, nem elfeledkezve a díszpárnákról és ágytakarókról. A függönyök rendkívül sok port szívnak fel, ezek tisztítása is fontos, sokszor elég egy öblítés, a helyükre pedig nedvesen is visszaakaszthatjuk.

A légkondicionáló berendezések, ventilátorok használata is gyakoribbé teszi a portörlést, lehetőleg ezeket az eszközöket is tartsuk tisztán, tartsuk karban. A rendszeres portörlés nemcsak a tisztaság, hanem az egészségünk miatt is nagyon fontos, ezért érdemes törekedni otthonunk megfelelő tisztántartására.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.