Menü

Miért olyan népszerűek a virtuális futások?

Az elmúlt hónapokban a világjárvány okozta bezártság átalakította az életünket. Életünk része lett az online tér, a virtuális valóság, a home office, az online tanulás, a netes meetingek, a felhőbe írt receptek, a webes vásárlások, ez a dinamikus változás pedig a futóversenyeket is érintette, létrejöttek a virtuálisan teljesíthető futóversenyek.

Az online tér népszerűsége minden eddiginél nagyobb, egyre több időt töltünk a „kütyük” - kel a kezünkben. A valóság ma már egyre inkább gépek és emberek közötti. Online világ, valódi futás, mit jelent ez?

Nos azt, hogy a futók nem álltak le, online térbe „kényszerítették” őket, virtuális versenyekre hívják a sportolókat, hiszen pandémia a futókat nem lehet kizökkenteni a sportéletből.

Bár a megszokott és hagyományos versenyek korlátozódtak és egy időre fel lettek függesztve, a versenyek nem maradtak el, virtuális módon lehetett őket teljesíteni, ami pedig egyre nagyobb népszerűségnek örvend azóta is.

Mivel a konditermek is zárva voltak a járvány alatt, így a szabadtéren töltött edzésidő nőtt és egyre kedveltebbé váltak a túrák, séták, futások, mondhatni nekünk futóknak maradt az is, ami volt. Versenyek híján a virtuális futások nagyon motiválóak lettek, pláne, ha a szervező összeköti a teljesítéseket valamilyen jótékony céllal is, így nemcsak a futás öröméért sportolunk, gyönyörű éremért, szép oklevéért, hanem segíthetünk is másokon.

A virtuális futás valójában nem is virtuális, hiszen valódi futás és valódi teljesítés. Hasonló kihívások évekkel az internet és évtizedekkel az okostelefonok térhódítása előtt is jelen voltak már, bárki futhatott bármilyen nemes célért, csak akkor nem virtuális futásnak hívták.

Futni bármikor, bárhol lehet.

Milyen is egy virtuális futás?

Ezeken az eseményeken is konkrét versenyeken indulhatunk, a választott távot adott időintervallumon belül kell teljesíteni és az erről szóló igazolást – amely lehet egy kifotózott kép, vagy letöltött eredmény – be kell küldeni a szervezőknek, akik postázzák az érmet. Többféle táv közül lehet választani és nemcsak futás, hanem más egyéb sportág is – pl túra, gyaloglás, biciklizés is - szerepel a virtuális versenyek listáján.

A virtuális futásoknak is – bár nem összehasonlíthatóak a hagyományos versenyek hangulatával - vannak előnyei.

Nem kell tömegben futni, bármikor és bárhol teljesíthető, nem kell elutazni érte tömegrendezvényekre, kevés kötöttséggel jár és igazán bárki megpróbálhatja, az is, aki egy valóságos és megszokott versenyre hezitálna benevezni. Akik részt vesznek virtuális futáson, vitathatatlan, hogy az egészségükért tesznek valamit, a szervezők pedig ehhez minden motivációt megadnak.

Amit tudni kell az antidepresszánsokról

A depresszió első hatékony gyógyszereit a szerencsés vakvéletlennek köszönhetjük, az újabbak azonban már célzott tudományos kutatás eredményei. Mit kell tudnunk a depresszió gyógyszeres kezeléséről?

Ékszertisztítás házi módszerekkel

Sokan szeretnek ékszert hordani, többen le sem veszik fürdésnél, alvásnál őket, a mindennapi használatból kifolyólag azonban zsír, krémek, szappan, kosz és egyebek rakódnak le rajtuk, ezektől a lepedékektől pedig elszíneződhetnek.

Okosóra gyerekeknek

Rohanó világot élünk, mindent próbálunk a lehető leggyorsabban lerendezni, a gyerekeink is ebben nőnek fel, a kommunikáció sem a régi, mindenünk lassacskán digitális lesz. Végig kell gondolnunk, hogy ebből mit adunk a gyerekeinknek, mit engedünk és hol az a bizonyos határ.

Futóverseny-etikett. Mire figyeljünk?

Sok futóverseny tömegeket vonz és mozgat meg, éppen ezért fel kell hívni a figyelmet arra, hogy itt is vannak bizonyos illemszabályok, amiket érdemes, vagy inkább illik betartani, egyrészt, hogy vigyázzunk magunkra, másrészt, hogy figyeljünk egymásra. Egy kis futóetikett következik.

Elektromos vagy hagyományos fogkefe?

Sokan feleslegesnek tartják, mások kizárólag az elektromos fogkefére esküsznek. Megmutatjuk milyen szempontok alapján érdemes dönteni.