Menü

Furcsán hangzik, mégis egészséges a csigagél

A szépségért meg kell szenvedni, tartja a mondás, amit minden nő jól ismer. Hallhatjuk ezt kozmetikusnál, diéta során és még oly sok helyen, azonban ennek nem feltétlen kell így lennie. Az utóbbi időben a szépségipar is a természetes anyagok és kozmetikumok felé fordult. Jól példázza ezt az Aloe Vera vagy például a kókuszolaj töretlen népszerűsége. A természetes kozmetikumok és szépségipari termékek jelentős előnnyel bírnak szintetikus társaikkal szemben. Egyrészt a mellékhatások és az esetleges allergia esélye sokkal alacsonyabb, valamint a hatásmechanizmusuk is sokkal egészségesebb.

Az aktuális csodaszer, amiről most egy kicsit bővebben beszélünk, a csigagél. Talán elsőre furcsának tűnhet, néhányaknak talán taszítónak is, ám ha közelebbről megvizsgáljuk a csigagél összetételét és azt, hogyan működik, máris más szemmel nézünk a dologra.

A filmsztárok és modellek világában már egy ideje ismert ez az anyag, különösen a bőrápolás terén kap nagy figyelmet. Na de térjünk is rá a lényegre. Mindenki jól ismeri azt a bizonyos csíkot, amit a csiga hagy maga után. Ez is csigagél, ám ennek nagyrésze víz és mindössze a csiga mozgásának elősegítése a funkciója. Van azonban egy másik nyálka, amit termel a csiga és a bőrápolás szempontjából ez az, amit mi felhasználhatunk. Ezt a nyákot a csiga a regenerációja miatt termeli, például, ha sérül a csigaház fala vagy a csiga bőre, ez az anyag felel annak folyamatos nedvesen tartásáért és gyorsabb gyógyulásáért.

A csigagél rengeteg tápanyagot tartalmaz és hidratáló, ránctalanító, valamint feszesítő hatása is ismert. Rengeteg kollagént, ellasztánt és allantoint tartalmaz, melyektől rugalmas és fiatalos lesz a bőr. Emellett a gélben található mikrotápanyagok és vitaminok táplálják a bőrt, így az gyorsabban gyógyul, legyen szó akár pattanásról, kiütésről, égésről, hegről vagy más jellegű bőrproblémáról. Pozitívuma, hogy minden bőrtípusra kiváló és naponta akár 2-szer, 3-szor is alkalmazhatjuk a bőr tisztítására.

A csigagélben megtalálható még a fentebb említett összetevőkön kívül a hialuronsav is, mely fontos alkotóeleme a bőrnek és más kötőszövetünknek – csont, porc, izom - is. A rugalmassághoz van köze, pontosabban a szövetek vízfelvevő képességéhez. Háló-szerűen tölti ki a sejtek közötti teret és fokozza a vízfelvevő képességét a szövetnek, ezzel megőrizve rugalmasságát és feszességét. Sokszor ajánlják, hogy kollagénnel együtt érdemes bevinni a szervezetbe, de jelen esetben ez nem probléma, hiszen a csigagél természetesen tartalmazza mindkét összetevőt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

A homoktövis fogyasztásának lehetőségei

A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.

A torma nem csak húsvétkor hasznos

A hazai tormafogyasztás nagyrészt az ünnepekhez kötődik: húsvétkor és karácsonykor kuriózumként kerül a torma az asztalra, de kevesen fogyasztják azt rendszeresen. Holott tormát, valamint a belőle készült krémet az év szinte minden időszakában kapni a boltokban. Valamint ezerszínű felhasználása mellett, számos pozitív hatása is van, amely miatt érdemes időközönként fogyasztani

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!