Menü

Van, hogy elveszik a motiváció…

Igen, ilyen van, előfordul időnként, hogy valahol „félúton” elveszik a motiváció, nem találjuk azt a bizonyos sugallatot, nem jön az ihlet, nincs ösztönzés, cél. Mit tegyünk, amikor ez előfordul velünk?

Szerencsére ma már a sport sem időszakos, már nem mondhatjuk „szezonálisnak”, hiszen egyre többen keresik fel a termeket, indulnak kocogni, állnak neki otthon tornázni, vagy szobabiciklizni, amikor épp nem a nyári formára gyúrnak, s nem is január elseje/ hétfő/ „majdholnap” van.

A testmozgás mindig jót tesz testnek és léleknek egyaránt, de vannak olyan időszakok, amikor épp hajlamosabbak vagyunk kicsit elhanyagolni a mozgást, lustulni, motivációvesztetté válni. Ez lehet egy iskolakezdés, amikor az esti dolgok miatt nincs idő kimenni futni, hiszen a gyerekkel tanulni kell, a lakás szalad, vagy a téli időszak, mikor korábban sötétedik, hidegebb van, barátságtalanabb az idő. Ekkor kell erőt venni magunkon és pár olyan dologba megkapaszkodni, amelyek nem hagyják, hogy elhanyagoljuk magunkat!

Melyek ezek? Hogy tudjuk rávenni magunkat a mozgásra?

Tűzzük ki még a ma a következő célt! Legyen az egy verseny, egy ruha, amibe bele szeretnénk férni, egy szám, amit mutasson a mérleg, egy jobb teljesítmény, egy fitt közérzet. Nagyon sok házimunkám van otthon, de a takarítás, a portörlés sajnos nem az a fajta mozgás, amire szükségünk van és sajnos nem sport.

Válasszuk azt a mozgásfajtát, amit igazán szeretünk! Ne akarjunk futni, ha nem szeretjük, ne biciklizzünk, ha inkább táncolni szeretnénk, ne tornázzunk otthon kényszerből, ha a szabadba vágyunk túrázni, ne súlyzózzunk egy levegőtlen teremben, ha inkább futásra vágyunk az erdőben. Ha jógázni akar valaki, akkor kezdje el azt, ha úszni, akkor azt a lehetőséget találja meg, mindenképp élvezze, amit csinál.

Amit mi szeretünk, azt kell megtalálni.

Vegyünk valamit, amivel megjutalmazzuk magunkat. Egy szép leggings a futáshoz, vagy egy új futócipő, netán egy pár súlyzó, vagy egy úszószemüveg. Én egy súlyozott hullahopp karikával leptem meg magam és nagyon szeretem. Az újdonság varázsa sokat számít!

Keressünk példaképet, a közösségi oldalak tele vannak követhető sportolókkal, találhatunk edzésterveket, csoportokat, csatlakozhatunk közösségi futócsoportokhoz, én magam is ezt csinálom és mindig örömmel tölt el, lassan 4 éve, hogy jelennek meg új és új arcok, akik megtapasztalják és megszeretik a sport közösségformáló erejét.

Vonjuk be a családot! Higgyék el, lehet menni futni egy kétévessel futóbabakocsival, rollerezhet vagy bicajozhat mellettünk a nagyobb testvér, kísérhet biciklin apuka, vagy nagyszülő, a mozgásból mindenki csak profitál. sportolhatunk addig is, amíg a gyerekeknek fociedzése, kézműves szakköre, vagy épp táncórája van.

Használjuk ki ezeket az egy-egy órányi időszakokat is! Természetesen háromgyerekes, sportoló anyukaként tisztában vagyok vele, hogy ez mennyire nem könnyű, sosem lesz az, viszont nagyon meg fogja érni!

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?