Menü

Öltözködési tévhitek, amik megakadályoz abban, hogy stílusos nő legyél

El vagy keseredve, hogy a stílustanácsadás drága dolog, és az hiszed, csak a hírességek privilégiuma? Meg vagy róla győződve, hogy nem a ruha teszi az embert? Abban a hitben ringatod magad, hogy pólóban farmerben sportos a stílusod? 6 öltözködési tévhit, amit megcáfolok ebben a cikkben, mert akadályoz abban, hogy stílusos nő legyél.

1.öltözködési tévhit: a személyi stylist szolgáltatás a celebek kiváltsága. Nem engedheted meg magadnak.

Sokáig, azért nem jelentkeztem a stílustanácsadásra, mert azt gondoltam a stílustanácsadás luxus. És úgy gondoltam nincs rá pénzem. Majd amikor egy ismerősöm elmesélte, mennyire szuper volt a gardróbrendezése, kiderült számomra, hogy ez egy teljesen megfizethető szolgáltatás. Ajándékba kértem magamnak, és örökké hálás leszek, hogy elkezdtem, és rendbe raktam a ruhatáram. Utána már csak azt sajnáltam, hogy nem korábban kezdtem el!

2. öltözködési tévhit: A stílus pénz kérdése, mert a minőségi ruha drága.

A stílust nem lehet megvenni. Nem is feltétlenül az új ruháktól lesz stílusunk, bár van amikor alig marad a gardróbrendezés után minőségi, színben passzoló, megfelelő méretű, minőségű és stílusú ruhadarab.

Nem az a cél, hogy tele vásároltassuk a vendéget, hanem, hogy kiszelektáljuk, aminek nincs a helye a szekrényében. Új módon rakom össze a szetteket. Vegyünk kiegészítőket, amivel fel tudjuk dobni a ruháinkat.

És végül egy jól kombinálható ruhatárunk legyen.

Az igaz, hogy újonnan a minőségi anyagból és kidolgozással készült, sokáig viselhető ruhadarabok nem olcsóak . Ha fast fashionben vásárolsz, drága lesz, mert hamar tönkremegy, így minden szezonban kell venned egy új darabot.

a.) Ha jó minőségű darabokat vásárolsz, akkor nem kell annyi ruhát venned, mert sok évet kiszolgált.

b.) Meg lehet venni a jó minőségű darabokat second hand shopokban

3. öltözködési tévhit: A te kedvenced is a farmer póló kombináció?

Sajnos el kell keserítselek, mert a farmer póló kombináció sajnos nem sportos! Hanem tucatruha, ami jellegtelen egy harmadik kiegészítő nélkül. Dobd fel egy harmadik darabbal!

4. öltözködési tévhit: Nem a ruha teszi az embert!

Egyrészt nem kell mindig reggelre hagyni. Elő lehet készíteni a ruhákat már este. Egyszerű gardróbból könnyebb válogatni.

Felvenni egy előnytelen ruhát pont ugyanannyi idő, mint egy stílusosan passzolót. Miért ne tennéd ez utóbbit?

5. Nem érek rá reggel ezzel vacakolni.

Egyrészt nem reggel kell, mert elő lehet készíteni este. Másrészt nem kell vele “vacakolni”, mert egy jól felépített gardróbból könnyű összeválogatni a stílusosan passzoló szetteket. Ezekről a gardróbrendezés, vásárlás során a stílustanácsadó képeket is készít, így ötleteket is ad.

6. öltözködési tévhit: a párom így szeret engem. Nem fogok flancos ruhákban járni.

Természetesen a párod a belső értékeid miatt szeret, de nagyon boldogan megy végig veled az utcán, ha csinosan felöltözöl, mert a te megjelenésed őt is minősíti a férfiak láthatatlan ranglistáján. Te is pozícionálod őt.

+1: stílusosan csak jó alakkal lehet öltözni.

Ergo, ha molett vagyok, nem tudok csinosan öltözni. Ez végképp nem igaz! Minden alkatra van előnyös és előnytelen fazon!

Stresszkezelés hatékonyan

Múlt cikkünkben nemrégiben arról számoltunk be, hogy egyre több a stresszel kapcsolatos megbetegedés, mely az emberek mentális is fizikai állapotára előbb-utóbb kihat, ezért, ha jó ideje stresszes életet élünk, ideje változtatni.

A stressz megbetegít?

Egyre több a stresszel kapcsolatos megbetegedés, ez pedig az emberek mentális is fizikai állapotán előbb-utóbb meglátszik. Ha az tünetek valamelyikét tapasztaljuk, lehet, hogy túl stresszes életet élünk és ideje változtatni.

Illóolajokkal a légutak egészségéért

A hideg időben könnyebben megbetegszünk, ami jellemzően a légutakat érinti, de természetes anyagokkal is segíthetjük a gyógyulást.

Jön a csúnya pulcsik világnapja!

December 16-án tartják - nem hivatalosan - a csúnya pulcsik világnapját, melyhez már számos boltban és online webshopban lehet válogatni a giccses karácsonyi mintás kötött felsőkből.

A vásárlásfüggőség tünetei

A vásárlásfüggőség a viselkedési függőségek csoportjába tartozó betegség, ami során a beteg túlzott vágyat érez az ismételt vásárlás iránt. A vásárlás jellemzően nem a valós szükségletek kielégítésére irányul, hanem öncélú és kontrollálhatatlan belső igényre válaszol, melynek hátterében lelki okok vannak. Fiziológiai és/vagy pszichológiai függőség jellemzi bizonyos termékektől és szolgáltatásoktól.