Menü

Erre utalhat, ha a lakásban a rumli az úr

Ha rendszeresen halomban áll a mosogatnivaló, ha soha semmit nem találunk a szekrényünkben, nyikorognak az ajtók és csöpögnek a csapok, nem feltétlenül jelenti, hogy rendetlenek vagy lusták vagyunk. Sok esetben ugyanis rejtett lelki okai vannak annak, ha valamire nem szánunk kellő figyelmet.

Káosz a szekrényben

Sokaknak látszólag rend uralkodik a lakásában, csak ki ne nyíljon véletlenül valamelyik szekrény ajtaja, mert kiömölhet a tartalma. Náluk a fiókokba sem szabad belenyúlni, mert káosz lehet ott is: gyűrött ruhák, törött olló, régi hitelkártyák egybezsúfolva. Ezek az emberek első látásra tökéletesnek tűnnek, mivel nagyon adnak arra, hogy másokat lenyűgözzenek. Előrébb való számukra, hogy vonzóak legyenek, mint az, hogy rendszert vigyenek az életükbe. A külsőségek fontossága általában belső bizonytalanságra utal.

Lelakott helyiségek

Vannak, akik éveket képesek eltölteni olyan ingatlanokban, ahol csöpög a csap, régi megsárgult képek vannak a lepukkant lakás falain, és beköltözésük óta dobozokban tartják a holmijaikat. Nem szeretnek fölöslegesen pénzt költeni, csak ideiglenes helyként tekintenek az otthonukra. Átmeneti kényelmetlenségként kezelik a jelent, amire úgy gondolnak, hogy csak egy darabig kell eltűrniük annak kényelmetlenségeit. Nekik gyakran nincsenek terveik, sodródnak az élettel. Állandóan valami külső segítségben reménykednek, ami megváltoztatná a helyzetüket.

Rendetlen asztal

Azok között, akik íróasztal mellett ülve dolgoznak, vannak, akik mappákba rendeznek mindent, amelyeket aztán szépen a polcon sorakoztatnak. Mások viszont egymás hegyére-hátára teszik a sok papírt, ceruzát, jegyzetet. Sőt morzsás tányérok és félig kiivott joghurtospoharak is heverhetnek ott. Ők valószínűleg túl sokra tartják magukat, ugyanakkor nagyon kreatívak, és gyakran szokatlan, de zseniális ötleteik vannak.

Hiányos berendezés

A külső szemlélő azt gondolhatja, hogy senki sem lakik abban a lakásban, amelynek tulajdonosa már régóta az üres ingatlanban él. Lehet, hogy tisztaság van benne, mégis nagyon kevés a bútor, és edények, evőeszközök is csak minimálisan találhatóak. Néha még az alapvető háztartási eszközök is hiányosak. Hiába múlt el 18 éves az ott lakó, mégis egy éretlen személyiség. Azt gondolja, hogy majd jön valaki, aki kényelmessé teszi az otthonát.

Felhalmozott mosatlan

Akinek hatalmas kupacban állnak a mosatlanjai a konyhában és a szennyeskosárban, szereti halogatni a dolgokat. Az sem kizárt, hogy depressziós. Úgy érezheti, hogy nincs elég energiája otthona tisztán tartására. Valószínűleg nem becsüli magát sokra, nem gondolja, hogy megérdemli a tiszta környezetet. Emellett a depresszióval járó érdektelenség is állhat a háttérben.

Érdemes tudni, hogy kutatások kimutatták, a rendszeres takarítás javítja a hangulatot és segíthet leküzdeni a rossz közérzetet.

Hogyan tároljuk a házi tojást?

A vásárlás során a minőségi élelmiszer kiválasztása nagyon fontos. Az is elengedhetetlen, hogy ezeket megbízható helyről szerezzük be és figyeljünk arra is, hogy a termék friss legyen. Az alapvető élelmiszerek közé tartozik a tojás, viszont tárolásában és kezelésében igen körülményes tud lenni.

A sportsérülések leggyakoribb okai

Aki sportol, tisztában van a sérülések kockázatával, legyen valaki hobbi-, vagy élsportoló. A sérülés a sportélet velejárója, azonban sok olyan húzódás, fájdalom van, mely kiküszöbölhető.

Mint a jégcsap, olyan hideg? Melegítsd fel magad!

Kicsi a bors, de erős. Ez a porra is igaz lehet

A háztartási munkák réme a por. Szinte hiábavaló küzdelmet vívunk az apró, majdcsak láthatatlan szemcsékkel, amelyek alattomos módon már a takarítás után azonnal visszaülnek.
Úgy érzed, hogy hiába takarítasz nap, mint nap, a por szinte már akkor megtalálható, ahogy portalanítás után elvetted onnan a kezedet?

Vénasszonyok nyara. De miért pont ez a neve?

Kicsit mosolyogva olvastam a minap, hogy egy német hölgy a múlt században egyszer panasszal élt az „Altweibersommer” - azaz vénasszonyok nyara - kifejezés miatt a helyi bíróságnál. Nőként és időskorúként is sértőnek találta ezt a szót. Hogy milyen döntés született a bíróságon, a cikkből kiderül!