Menü

Erre utalhat, ha a lakásban a rumli az úr

Ha rendszeresen halomban áll a mosogatnivaló, ha soha semmit nem találunk a szekrényünkben, nyikorognak az ajtók és csöpögnek a csapok, nem feltétlenül jelenti, hogy rendetlenek vagy lusták vagyunk. Sok esetben ugyanis rejtett lelki okai vannak annak, ha valamire nem szánunk kellő figyelmet.

Káosz a szekrényben

Sokaknak látszólag rend uralkodik a lakásában, csak ki ne nyíljon véletlenül valamelyik szekrény ajtaja, mert kiömölhet a tartalma. Náluk a fiókokba sem szabad belenyúlni, mert káosz lehet ott is: gyűrött ruhák, törött olló, régi hitelkártyák egybezsúfolva. Ezek az emberek első látásra tökéletesnek tűnnek, mivel nagyon adnak arra, hogy másokat lenyűgözzenek. Előrébb való számukra, hogy vonzóak legyenek, mint az, hogy rendszert vigyenek az életükbe. A külsőségek fontossága általában belső bizonytalanságra utal.

Lelakott helyiségek

Vannak, akik éveket képesek eltölteni olyan ingatlanokban, ahol csöpög a csap, régi megsárgult képek vannak a lepukkant lakás falain, és beköltözésük óta dobozokban tartják a holmijaikat. Nem szeretnek fölöslegesen pénzt költeni, csak ideiglenes helyként tekintenek az otthonukra. Átmeneti kényelmetlenségként kezelik a jelent, amire úgy gondolnak, hogy csak egy darabig kell eltűrniük annak kényelmetlenségeit. Nekik gyakran nincsenek terveik, sodródnak az élettel. Állandóan valami külső segítségben reménykednek, ami megváltoztatná a helyzetüket.

Rendetlen asztal

Azok között, akik íróasztal mellett ülve dolgoznak, vannak, akik mappákba rendeznek mindent, amelyeket aztán szépen a polcon sorakoztatnak. Mások viszont egymás hegyére-hátára teszik a sok papírt, ceruzát, jegyzetet. Sőt morzsás tányérok és félig kiivott joghurtospoharak is heverhetnek ott. Ők valószínűleg túl sokra tartják magukat, ugyanakkor nagyon kreatívak, és gyakran szokatlan, de zseniális ötleteik vannak.

Hiányos berendezés

A külső szemlélő azt gondolhatja, hogy senki sem lakik abban a lakásban, amelynek tulajdonosa már régóta az üres ingatlanban él. Lehet, hogy tisztaság van benne, mégis nagyon kevés a bútor, és edények, evőeszközök is csak minimálisan találhatóak. Néha még az alapvető háztartási eszközök is hiányosak. Hiába múlt el 18 éves az ott lakó, mégis egy éretlen személyiség. Azt gondolja, hogy majd jön valaki, aki kényelmessé teszi az otthonát.

Felhalmozott mosatlan

Akinek hatalmas kupacban állnak a mosatlanjai a konyhában és a szennyeskosárban, szereti halogatni a dolgokat. Az sem kizárt, hogy depressziós. Úgy érezheti, hogy nincs elég energiája otthona tisztán tartására. Valószínűleg nem becsüli magát sokra, nem gondolja, hogy megérdemli a tiszta környezetet. Emellett a depresszióval járó érdektelenség is állhat a háttérben.

Érdemes tudni, hogy kutatások kimutatták, a rendszeres takarítás javítja a hangulatot és segíthet leküzdeni a rossz közérzetet.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.