Menü

Erre utalhat, ha a lakásban a rumli az úr

Ha rendszeresen halomban áll a mosogatnivaló, ha soha semmit nem találunk a szekrényünkben, nyikorognak az ajtók és csöpögnek a csapok, nem feltétlenül jelenti, hogy rendetlenek vagy lusták vagyunk. Sok esetben ugyanis rejtett lelki okai vannak annak, ha valamire nem szánunk kellő figyelmet.

Káosz a szekrényben

Sokaknak látszólag rend uralkodik a lakásában, csak ki ne nyíljon véletlenül valamelyik szekrény ajtaja, mert kiömölhet a tartalma. Náluk a fiókokba sem szabad belenyúlni, mert káosz lehet ott is: gyűrött ruhák, törött olló, régi hitelkártyák egybezsúfolva. Ezek az emberek első látásra tökéletesnek tűnnek, mivel nagyon adnak arra, hogy másokat lenyűgözzenek. Előrébb való számukra, hogy vonzóak legyenek, mint az, hogy rendszert vigyenek az életükbe. A külsőségek fontossága általában belső bizonytalanságra utal.

Lelakott helyiségek

Vannak, akik éveket képesek eltölteni olyan ingatlanokban, ahol csöpög a csap, régi megsárgult képek vannak a lepukkant lakás falain, és beköltözésük óta dobozokban tartják a holmijaikat. Nem szeretnek fölöslegesen pénzt költeni, csak ideiglenes helyként tekintenek az otthonukra. Átmeneti kényelmetlenségként kezelik a jelent, amire úgy gondolnak, hogy csak egy darabig kell eltűrniük annak kényelmetlenségeit. Nekik gyakran nincsenek terveik, sodródnak az élettel. Állandóan valami külső segítségben reménykednek, ami megváltoztatná a helyzetüket.

Rendetlen asztal

Azok között, akik íróasztal mellett ülve dolgoznak, vannak, akik mappákba rendeznek mindent, amelyeket aztán szépen a polcon sorakoztatnak. Mások viszont egymás hegyére-hátára teszik a sok papírt, ceruzát, jegyzetet. Sőt morzsás tányérok és félig kiivott joghurtospoharak is heverhetnek ott. Ők valószínűleg túl sokra tartják magukat, ugyanakkor nagyon kreatívak, és gyakran szokatlan, de zseniális ötleteik vannak.

Hiányos berendezés

A külső szemlélő azt gondolhatja, hogy senki sem lakik abban a lakásban, amelynek tulajdonosa már régóta az üres ingatlanban él. Lehet, hogy tisztaság van benne, mégis nagyon kevés a bútor, és edények, evőeszközök is csak minimálisan találhatóak. Néha még az alapvető háztartási eszközök is hiányosak. Hiába múlt el 18 éves az ott lakó, mégis egy éretlen személyiség. Azt gondolja, hogy majd jön valaki, aki kényelmessé teszi az otthonát.

Felhalmozott mosatlan

Akinek hatalmas kupacban állnak a mosatlanjai a konyhában és a szennyeskosárban, szereti halogatni a dolgokat. Az sem kizárt, hogy depressziós. Úgy érezheti, hogy nincs elég energiája otthona tisztán tartására. Valószínűleg nem becsüli magát sokra, nem gondolja, hogy megérdemli a tiszta környezetet. Emellett a depresszióval járó érdektelenség is állhat a háttérben.

Érdemes tudni, hogy kutatások kimutatták, a rendszeres takarítás javítja a hangulatot és segíthet leküzdeni a rossz közérzetet.

Stresszkezelés hatékonyan

Múlt cikkünkben nemrégiben arról számoltunk be, hogy egyre több a stresszel kapcsolatos megbetegedés, mely az emberek mentális is fizikai állapotára előbb-utóbb kihat, ezért, ha jó ideje stresszes életet élünk, ideje változtatni.

A stressz megbetegít?

Egyre több a stresszel kapcsolatos megbetegedés, ez pedig az emberek mentális is fizikai állapotán előbb-utóbb meglátszik. Ha az tünetek valamelyikét tapasztaljuk, lehet, hogy túl stresszes életet élünk és ideje változtatni.

Illóolajokkal a légutak egészségéért

A hideg időben könnyebben megbetegszünk, ami jellemzően a légutakat érinti, de természetes anyagokkal is segíthetjük a gyógyulást.

Jön a csúnya pulcsik világnapja!

December 16-án tartják - nem hivatalosan - a csúnya pulcsik világnapját, melyhez már számos boltban és online webshopban lehet válogatni a giccses karácsonyi mintás kötött felsőkből.

A vásárlásfüggőség tünetei

A vásárlásfüggőség a viselkedési függőségek csoportjába tartozó betegség, ami során a beteg túlzott vágyat érez az ismételt vásárlás iránt. A vásárlás jellemzően nem a valós szükségletek kielégítésére irányul, hanem öncélú és kontrollálhatatlan belső igényre válaszol, melynek hátterében lelki okok vannak. Fiziológiai és/vagy pszichológiai függőség jellemzi bizonyos termékektől és szolgáltatásoktól.