Menü

Mitől sikeresek újévi fogadalmaink?

Majd holnaptól. Inkább hétfőtől. Január elsejétől. Vagy január egyik napjától. Egy januári hétfőtől…Ismerősen hangzik? Vajon hányan fogadjuk meg szilveszter éjjel pezsgővel a kezünkben, hogy jövőre bizony tényleg lefogyunk, letesszük a cigit, az alkoholt, sportolni kezdünk, belevágunk abba a vállalkozásba, kevesebbet eszünk, hiszen megfogadtuk, koccintottunk rá, de most akkor hogyan tovább? Vajon mi kell a sikerhez? Elég egy elhatározás?

Valószínűleg nem. Nem elég. Vagyis elsőre igen, hiszen az elhatározással kezdődik minden, talán papírra is kerülnek a célok, még el is kezdjük megvalósítani, mi megtesszük az első lépéseket, rajtunk nem múlik, vagy mégis? Mi történik pár nap vagy hét után?

A többség sajnos elbukik. Feladja. A konditermek kiürülnek. A cigaretta újra előkerül a munkahelyi stresszes légkörben, az ital is tovább fogy, a mérleg sem a barátunk, a feladatokat is halogatjuk.

Hogy ez idén még véletlenül se így legyen, javaslunk néhány tippet!

Megértjük: a feladat nem könnyű. Sosem lesz az. Amit elhatároztunk, az mellett nehéz lesz hosszútávon kitartani, (kulcsszó a „hosszútáv”) ezért sem sikerülhet mindig minden olyan könnyen mindenkinek. De nekünk sikerül!

Első lépésként tervezzünk apró lépéseket a cél érdekében. Ne akarjunk egyszerre mindent és pláne ne holnaptól. Lassan haladjunk, kis célokat kitűzve, így reálisan tartható a tempó és így lesz a szemünk mindig a célon.
Gondoljuk át, miért tűztük ki azt a célt, miért pont azt szeretnénk megvalósítani, mióta tervezzük ezt, miért nem sikerült eddig és miért tér vissza újra meg újra az elhatározás? Csak mi tudhatjuk mik a vágyaink, s helyettünk soha senki nem fogja megvalósítani.

Az emberek nagy része egy idő után feladja az újévre meghatározott céljait és nem tartja be fogadalmait.

Vajon mi ennek az oka, mit és hogyan tesznek azok, akik betartják fogadalmukat?

Akik sikerre viszik a terveiket, rájuk jellemző négy fontos dolog:

1. pozitív gondolkodás

2. önmaguk megjutalmazása

3. negatív emberek elkerülése

4. türelem

Tehát ezekkel a tulajdonságokkal mindenképp meg kell erősítenünk magunkat! Amikor pedig kicsit elbizonytalanodunk, nos akkor kell legjobban a célt látni magunk előtt. Amikor nehezebbé válik minden, akkor kell tudnunk, „miért vagyunk ott, miért is kezdtük el”. Mindenkinek sok erőt és kitartást kívánok céljai eléréséhez és hogy élvezzék és értékeljék az odavezető utat is.

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Iskolai telefonhasználat pro és kontra

Mai témánk apropóját az adta, amit a minap olvastam a világhálón: a brit iskolákban szigorú ellenőrzési rendszert vezetnek be: az iskolák felelőssége lesz, hogy a diákok ne használhassák a mobiltelefonjukat a tanórákon. Iskolai telefonhasználat pro és kontra.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.