Menü

Mitől sikeresek újévi fogadalmaink?

Majd holnaptól. Inkább hétfőtől. Január elsejétől. Vagy január egyik napjától. Egy januári hétfőtől…Ismerősen hangzik? Vajon hányan fogadjuk meg szilveszter éjjel pezsgővel a kezünkben, hogy jövőre bizony tényleg lefogyunk, letesszük a cigit, az alkoholt, sportolni kezdünk, belevágunk abba a vállalkozásba, kevesebbet eszünk, hiszen megfogadtuk, koccintottunk rá, de most akkor hogyan tovább? Vajon mi kell a sikerhez? Elég egy elhatározás?

Valószínűleg nem. Nem elég. Vagyis elsőre igen, hiszen az elhatározással kezdődik minden, talán papírra is kerülnek a célok, még el is kezdjük megvalósítani, mi megtesszük az első lépéseket, rajtunk nem múlik, vagy mégis? Mi történik pár nap vagy hét után?

A többség sajnos elbukik. Feladja. A konditermek kiürülnek. A cigaretta újra előkerül a munkahelyi stresszes légkörben, az ital is tovább fogy, a mérleg sem a barátunk, a feladatokat is halogatjuk.

Hogy ez idén még véletlenül se így legyen, javaslunk néhány tippet!

Megértjük: a feladat nem könnyű. Sosem lesz az. Amit elhatároztunk, az mellett nehéz lesz hosszútávon kitartani, (kulcsszó a „hosszútáv”) ezért sem sikerülhet mindig minden olyan könnyen mindenkinek. De nekünk sikerül!

Első lépésként tervezzünk apró lépéseket a cél érdekében. Ne akarjunk egyszerre mindent és pláne ne holnaptól. Lassan haladjunk, kis célokat kitűzve, így reálisan tartható a tempó és így lesz a szemünk mindig a célon.
Gondoljuk át, miért tűztük ki azt a célt, miért pont azt szeretnénk megvalósítani, mióta tervezzük ezt, miért nem sikerült eddig és miért tér vissza újra meg újra az elhatározás? Csak mi tudhatjuk mik a vágyaink, s helyettünk soha senki nem fogja megvalósítani.

Az emberek nagy része egy idő után feladja az újévre meghatározott céljait és nem tartja be fogadalmait.

Vajon mi ennek az oka, mit és hogyan tesznek azok, akik betartják fogadalmukat?

Akik sikerre viszik a terveiket, rájuk jellemző négy fontos dolog:

1. pozitív gondolkodás

2. önmaguk megjutalmazása

3. negatív emberek elkerülése

4. türelem

Tehát ezekkel a tulajdonságokkal mindenképp meg kell erősítenünk magunkat! Amikor pedig kicsit elbizonytalanodunk, nos akkor kell legjobban a célt látni magunk előtt. Amikor nehezebbé válik minden, akkor kell tudnunk, „miért vagyunk ott, miért is kezdtük el”. Mindenkinek sok erőt és kitartást kívánok céljai eléréséhez és hogy élvezzék és értékeljék az odavezető utat is.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.