Menü

A népszerű smoothieról

A „smoothie” szó nagyon trendi lett az utóbbi időben, ha mellette akarok érvelni, akkor máris sorolom: telít, laktat, egészséges és fitten tar, fogyaszt rostokat és vitaminokat tartalmaz. Az egészséges verziók alatt persze nem a bolti értendő, hanem házi!

Merthogy házilag is villámgyorsan elkészíthetjük, s legalább nem lesz benne rengeteg cukor meg adalékanyag, tehát sokkal egészségesebb, ráadásul bátran lehet kísérletezni, szeretem, hogy az ízekkel, színekkel variálhatunk, kedvünk, ízlésünk szerint.

Lehet gyümölcsösebb vagy inkább zöldséges ízvilág, piros, zöld színekben, vagy akár narancs, mindenképp szemet gyönyörködtető italokról van szó, legyen akár reggeli, akár tízórai finomság, melyet akár a munkahelyünkre is magunkkal vihetünk valami csinos ki kulacsban.

Ha smoothie készítésére adjuk a fejünket, tényleg ügyeljünk arra, hogy ne rontsuk el cukorral, Én magam inkább a gyümölcsös, édes verziókat kedvelem, de elkészítettem már zöldségeset is, bár nekem az nem ízlett annyira. Turmixot inni nem feltétlen azok szoktak, akik fogyni szeretnének, kiváló immunerősítésre, s a rosttartalma miatt székrekedésre.

Milyen turmixokat készíthetünk?

Nagyon sok ötlet és recept van fent a világhálón, mint említettem az ízlésünk és képzeletünk szab határt az összetevőknek, ha azonban kiindulási pont kell, akkor a répa-narancs nagyon jó páros, ahogy a sárgarépa – alma is, illetve a banán-avokádó, vagy a banán-kivi zöldturmix is remek duót alkot.

Én magam nagyon szeretek némi fahéjat, gyömbért, chia magot és zabkorpát vagy zabpelyhet tenni a koktélokba, s picit állni hagyni, hogy összeérjenek az ízek.

Egy fontos információt szeretnék még ehhez hozzátenni: mivel a gyümölcs köztudottan felviszi a vércukrot, ezért rostokkal remekül lehet lassítani a felszívódásukat!

A zöldturmixokba tehetünk sóska- vagy spenótlevelet, bébispenótot, uborkát, almát, avokádót és zellerszárat. Aki a zöldséges ízvilágot kedveli, jóízűen fogja elkortyolgatni.

A smoothiek gyorsan elkészíthetőek, tehát igazán nem lehet kifogás, hogy nincs rá időnk, sem azt, hogy beszerezhetetlenek az alapanyagok, sem azt, hogy megfizethetetlen az elkészítésük, hiszen készülhetnek idényzöldségekből, illetve idénygyümölcsökből bármely évszakban. Jobban tesszük, ha saját ízlésünknek megfelelően, egészségesebb kivitelben készítjük el, nem érdemes készen megvásárolni, hiszen a sajátunk kevesebb cukortartalommal és több vitaminnal bír és talán finomabb, frissebb is.

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Miért fontos a B12 vitamin?

A vitaminok elengedhetetlenek az egészséges testi, szervi és pszichés működésünkhöz, nem lehet eleget hangsúlyozni fontosságukat. Egyik ezek közül a B12 vitamin, aminek sokféle jótékony hatása ismert.

Mit vigyünk magunkkal és mire figyeljünk túrázáskor?

A túrázás, kirándulás, terepfutás hasznos szabadidős tevékenység és egészséges időtöltés. Sokan nem tudják pontosan, hogy miket kell pakolni a hátizsákjukba, mire kell figyelni, ezért mai cikkünkben tanácsokat hozunk, hogy mi is szükséges egy ideális túrázáshoz.

Hideg gyógyteák meleg napokra

Nyáron is érdemes gyógyteákat fogyasztani, hiszen jótékony hatással van az immunrendszerünkre. Hogyha a kánikulában nem szeretnénk forró italt inni, kiváló megoldás lehet egy hidegen fogyasztható gyógytea elkészítése. Ezzel kapcsolatban olvashatsz elkészítési tippeket és teafajtákat ebben a cikkben!