Menü

Bőrápolás télen

Bőrünk nemcsak védelmezőnk, hanem szabályozza a testhőmérsékletünket is és tárolja a szükséges energiát. A külső környezeti hatások (nap, dohányzás, alkohol) és a belső tényezők (nem megfelelő táplálkozás, vitaminhiány, elegendő folyadékfogyasztás hiánya, öregedés) folyamatos veszélyt jelent a bőrünkre, emellett a hideg vagy meleg levegő, az évszakok váltakozása is próbára teszi bőrünk egészségét. Megfelelő ápolással azonban megóvhatjuk, megőrizhetjük egészségét.

Hogyan ápoljuk megfelelően a bőrünket, hogy egészséges, szép maradjon?

Az első és legfontosabb lépés, hogy ismerjük bőrünk típusát, hiszen nem mindegy milyen fajta bőrápolásra van szükségünk. A téli arcápolás történhet, krémekkel, természetes olajokkal, arcpakolásokkal.

Az arcbőrt – a típusának megfelelően – minden nap tisztítani, tonizálni és hidratálni kell, ezek a napi bőrápolási rutin részei, ezen felül szükség lehet speciális bőrápolásra is, amennyiben bőrproblémáink ezt szükségessé teszik.

A téli szezon az év legkíméletlenebb időszaka, a napfény hiánya, a hideg, a szeles, csapadékos, fagyos idő mind gondosabb bőrápolást igényel.

A téli időjárási viszonyok gyakran nem kímélik az arc és test bőrét, ugyanis a hideg levegő és a csípős szél kiszáríthatja, amelyre rátesz még egy lapáttal fűtési szezon száraz, meleg levegője.

Amikor a bőr veszít nedvességtartalmából, ahhoz kellemetlen száraz, húzódó, viszkető érzés is társulhat.

Talán nem köztudott, de a nagy hidegben a hidratálással is óvatosan kell bánni, hiszen a bőr felső rétegeibe frissen bejuttatott nedvesség megfelelő védelem nélkül megfagyhat, ez pedig nem tesz jót a bőrnek.

Aki kedveli és használja a hidegen sajtolt természetes olajokat, ők tudják, hogy a növényi olajak számos tápanyagot tartalmaznak, amelyek védik, erősítik a bőrt, segítik fenntartani a rugalmasságát és nagy számban tartalmaznak antioxidánsokat.

Télen talán ez nincs annyira a köztudatban, de ilyenkor is ajánlott fényvédő készítményeket használni, hiszen a téli napfény esetében is gondoskodni kell a megfelelő UV-A és UV-B védelemről.

A bőröd a testünk elsődleges “védelmi vonala”, nagyon fontos, hogy megtaláljuk a tökéletes téli bőrápoló rutint. Ha olyan bőrproblémáink vannak, melyek kozmetikumokkal nem javíthatók, akkor mindenképp fel kell keresni egy kozmetikust, vagy bőrgyógyászt.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?