Menü

Alkohol és gyógyszer?

Nem véletlen, hogy nem szabad gyógyszerre alkoholt inni, egyrészt rontja a gyógyszerek hatását, másrészt rosszul is lehetünk ettől a kombinációtól. Semmilyen orvosságra ne igyunk alkoholt!

A gyógyszerek alkohollal együtt történő fogyasztása veszélyes lehet, ugyanis komoly következményekkel járhat, de nem túlzás azt sem állítani, hogy az életével játszik, aki nem tartja be ezt az utasítást, különösen, ha több gyógyszerfajtára iszunk alkoholt.

A gyógyszerek és az alkohol közös hatása sokszor beláthatatlan következményekkel járhat, súlyosabb esetben szervi károsodáshoz, kómához is vezethet.

Antidepresszánsok és az alkohol együtt különösen veszélyesek, ugyanis az idegrendszerben az antidepresszáns és az alkohol hatása zavarokat idézhet elő. Beszámíthatatlanná, ön-és közveszélyessé tehet.

Az allergiagyógyszerek fő összetevői az antihisztaminok, melyeket szintén veszélyes alkohollal fogyasztani. A nem ajánlott kombináció tünetei: álmosság, fáradékonyság, lassult reflexek, súlyosabb esetben tudatvesztés.

Fájdalomcsillapítókra is tilos alkoholt inni, ekkor hányással, hányingerrel, rosszulléttel és gyomorproblémákkal számolhatunk, de volt olyan eset, ahol gyomorvérzés következett be.

Az alkoholfogyasztást a fogamzásgátlót szedő nők is fontolják meg, ugyanis hányinger, majd hányás is előfordulhat, mely a tabletta felszívódásában okozhat zavarokat.

Az altatók melletti alkohol fogyasztása is kockázatos, mivel a nyugtató hatás így fokozottan érvényesül, ami azzal jár, hogy extrém alacsonyra levihetik a vérnyomást, nehezítik a légzést.

A gyógyszerek és az alkohol kölcsönhatásaként számos kellemetlen tünet is felléphet, éppen ezért fontos, hogy mindig konzultáljunk az orvossal, gyógyszerésszel és alaposan olvassuk el a gyógyszer szedésére vonatkozó betegtájékoztatót. Legyünk tisztában azzal és vegyük komolyan, hogy bizonyos gyógyszercsoportok nagyon rosszul reagálnak az alkoholra, együttes fogyasztásuk komoly következményekkel járhat, ami ezeknek a szereknek a dobozán egyébként fel is van tüntetve, s bár kevesen olvassák el a betegtájékoztatót, cikkünket átfutva reméljük a jövőben óvatosabbak lesznek.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?