Menü

Mi az a migrén piercing?

Mi is az a migrén piercing, hol van a helye, hová teszik és mire jó? Zavaró vagy kényelmes viselet? Csak jó üzlet, vagy tényleg remek és hatásos alternatív megoldást jelent?

Aki migrénes rohamoktól szenved, pontosan tudja, milyen érzés erős fájdalomcsillapítókon élni, melyek sajnos néhány esetben ideig-óráig hatnak. Manapság egyre növekszik az alternatív gyógymódot keresők száma, akik a „vegyszermentes” módszerek felé fordulnak. Nekik segíthet a migrén piercing, mely az ősi kínai gyógyítás témakörébe tartozó akupunktúra elvein alapszik.

Mi a migrén, hogyan hat erre a migrén piercing és milyen viselni?

A „migrén” , melytől a lakosság 10%-a szenved (többségében nők), fejfájást jelent, legtöbbször hirtelen, rohamszerűen fellépő, erős fájdalmat, mely lehet hosszantartó és sajnos visszatérő probléma is.

Lüktető erős féloldali fájdalom jellemzi, amelyet hang- és fényérzékenység, hányinger, vagy hányás kísérhet. A migrénes fejfájás általában fizikai terhelésre fokozódik.

Valószínűleg az agyi erek görcsös összehúzódása vagy agyi működészavar lehet a felelős ezért a fájdalomért, de nem segíti a javulást az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a rossz alvás és a dohányzás, alkoholfogyasztás sem.

Mivel a gyógyszerszedés hosszútávon nem jó megoldás, ezért egyre többen fordulnak alternatív, vegyszermentes megoldások felé, ők használják többek között a migrén piercinget is, mely a’90-es évek elején terjedt el világszerte.

Ez a piercing ősi kínai gyógymódon, az akupunktúrán alapszik, mely kimondja, hogy testünk tele van akupunktúrás pontokkal, melyre megfelelő nyomást gyakorolva segíthet egészségügyi problémáinkon, kedélyállapotunkon.

A migrén piercinget a fülkagyló középső részén viselik, melyet szakember helyez be speciális mérőműszer segítségével, tehát semmiképp sem házilag tesszük fel, hiszen meg kell találni az akupunktúrás pontot.

Hogy valóban hatásos-e fejfájás ellen, erről megoszlanak a vélemények, mint általában mindenről.

A kutatások arról szólnak, hogy viselői 40%-a elégedett, mások nem éreztek tartós és jelentős változást.

Természetesen meg kell említeni az egészségi állapotunkat és életmódunkat, mely befolyásolja a hatékonyságot, hiszen sok egészségügyi probléma a helytelen életmódnak is köszönhető.

Amennyiben migréntől szenvedünk, mindenképp változtassuk életmódbeli szokásainkon és ha úgy gondoljuk, tegyünk egy próbát a migrén piercinggel, melyet mindenképp szalonban, hozzáértő segítségével válasszunk ki.

A kevés alvás súlyos következménye

Az alváshiány az egyik legsúlyosabb egészségügyi probléma napjainkban: bármennyire is úgy gondoljuk, hogy a fáradtságon kívül nem lesz következménye, hosszú távon növeli a krónikus betegségek kockázatát.

Mellkasi fájdalom: mi okozhatja?

A mellkasi fájdalomról a legtöbb embernek a szívroham jut eszébe, azonban a mellkasi fájdalomnak nagyon sok oka lehet, néhány egészen banálistól az életveszélyesig.

A melatonin lehetséges mellékhatásai

Az alvási gondokkal küzdők közül nagyon sokan keresik az alternatív megoldásokat problémáik enyhítésére, és ezek közé tartozik a melatonin szedése is. Ennek azonban mellékhatásai is lehetnek.

Szikrázik a szemed? – ezek lehetnek az okok

Sokunkkal előfordult már, hogy a semmiből egyszer csak egy előugrott egy fényszikra, vagy egy gyorsan mozgó pont, de tulajdonképpen semmi sem mozog körülöttünk, csak a szemünk érzékeli ezt. Többféle oka is lehet, de mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni.

A kontaminált vékonybél szindróma jelei

Sokszor hajlamosak vagyunk szervezetünk vészjelzéseit az elmúlt betegségekre, kiadós ünnepi étkezésekre vagy a mozgásszegény téli időszakra fogni, ám ha már hosszabb ideje fennálló panaszoktól szenvedünk, érdemes egy egyszerű vizsgálattal megbizonyosodnunk arról, nincs-e komolyabb betegségünk.