Menü

Mi az a migrén piercing?

Mi is az a migrén piercing, hol van a helye, hová teszik és mire jó? Zavaró vagy kényelmes viselet? Csak jó üzlet, vagy tényleg remek és hatásos alternatív megoldást jelent?

Aki migrénes rohamoktól szenved, pontosan tudja, milyen érzés erős fájdalomcsillapítókon élni, melyek sajnos néhány esetben ideig-óráig hatnak. Manapság egyre növekszik az alternatív gyógymódot keresők száma, akik a „vegyszermentes” módszerek felé fordulnak. Nekik segíthet a migrén piercing, mely az ősi kínai gyógyítás témakörébe tartozó akupunktúra elvein alapszik.

Mi a migrén, hogyan hat erre a migrén piercing és milyen viselni?

A „migrén” , melytől a lakosság 10%-a szenved (többségében nők), fejfájást jelent, legtöbbször hirtelen, rohamszerűen fellépő, erős fájdalmat, mely lehet hosszantartó és sajnos visszatérő probléma is.

Lüktető erős féloldali fájdalom jellemzi, amelyet hang- és fényérzékenység, hányinger, vagy hányás kísérhet. A migrénes fejfájás általában fizikai terhelésre fokozódik.

Valószínűleg az agyi erek görcsös összehúzódása vagy agyi működészavar lehet a felelős ezért a fájdalomért, de nem segíti a javulást az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a rossz alvás és a dohányzás, alkoholfogyasztás sem.

Mivel a gyógyszerszedés hosszútávon nem jó megoldás, ezért egyre többen fordulnak alternatív, vegyszermentes megoldások felé, ők használják többek között a migrén piercinget is, mely a’90-es évek elején terjedt el világszerte.

Ez a piercing ősi kínai gyógymódon, az akupunktúrán alapszik, mely kimondja, hogy testünk tele van akupunktúrás pontokkal, melyre megfelelő nyomást gyakorolva segíthet egészségügyi problémáinkon, kedélyállapotunkon.

A migrén piercinget a fülkagyló középső részén viselik, melyet szakember helyez be speciális mérőműszer segítségével, tehát semmiképp sem házilag tesszük fel, hiszen meg kell találni az akupunktúrás pontot.

Hogy valóban hatásos-e fejfájás ellen, erről megoszlanak a vélemények, mint általában mindenről.

A kutatások arról szólnak, hogy viselői 40%-a elégedett, mások nem éreztek tartós és jelentős változást.

Természetesen meg kell említeni az egészségi állapotunkat és életmódunkat, mely befolyásolja a hatékonyságot, hiszen sok egészségügyi probléma a helytelen életmódnak is köszönhető.

Amennyiben migréntől szenvedünk, mindenképp változtassuk életmódbeli szokásainkon és ha úgy gondoljuk, tegyünk egy próbát a migrén piercinggel, melyet mindenképp szalonban, hozzáértő segítségével válasszunk ki.

Légzőgyakorlatok, amelyek nyugtató hatásúak

A stresszfaktorokat nem tudjuk elűzni,, azon azonban dolgozhatunk, hogy kezelni tudjuk saját érzelmeinket, illetve mérsékeljük a feszültséget. Nagyszerű és könnyen elsajátítható stresszkezelő módszer például a légzőgyakorlat, amelyből számtalan változat ismert, így tényleg mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelő típust. Az alábbiakban a Women's Health gyűjtése alapján ismertetünk néhányat, és mindenkit arra biztatnánk, hogy kísérletezzen bátran - mentális és lelki egészsége érdekében megéri.

Ganglion– dudor az ízületeken

Sokszor érezhetünk ízületeinknél fájdalmat, egy-egy mozdulat is nehezünkre eshet, de van úgy, hogy már nem csak fájdalom, hanem fizikai jel is látható, ez pedig utalhat ganglion cisztára.

Napégés – így kezeld

Már nem csak nyáron jelentenek gondot a napsugárzás okozta bőrproblémák, a napégés lehet enyhe, de lehet súlyos is. Adunk pár tippet, hogyan kezeld, ha bőrödnek túl sok volt a napból.

A torokfájás okai

A torokfájásnak számos, rendkívül szerteágazó oka lehet, és nem árt tudni, hogy a torokfájás nem önálló betegség, hanem egy tünet. A panaszt okozó betegségtől függően változhat a fájdalom jellege szerint: gombócérzés, viszketés jelentkezhet és lehet fájdalmas a nyelés is. Az intenzitását tekintve is változatos lehet, az egyszerű kellemetlenségtől a súlyos, alig elviselhetőig változhat.

Az ínhüvelygyulladásról

Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.