Menü

A szemkörnyékápolás fontossága

Arcbőrünk sokat elárul rólunk. Nem szeretjük karikásnak, táskásnak látni a szemeinket reggelente és nem örülünk, mikor azt mondják „olyan fáradtak a szemeid”. Természetesen mindenki üdén és frissen szeretne kinézni, fiatalos külsőt akar, melyet elégedetten szemlél a tükörben, azonban a fiatalos tekintet egyik kulcsa a megfelelő szemkörnyékápolás és a ráncmegelőzés.

A szemápolás már prevenciós jelleggel megkezdődhet még a ráncok megjelenése előtt! Ekkor már bevethetőek a speciális készítmények, melyeket kifejezetten az érzékeny szem körüli bőr ápolására fejlesztettek ki.

Tudni kell, hogy a szemkörnyék bőre rendkívül érzékeny, ezért más krémek valók arra a területre. Krémezésnél figyelni kell arra, hogy kerüljük a durva dörzsölést, a túl erős gyümölcssavas peelingezést, az pedig alapszabály, hogy a sminket minden este alaposan távolítsuk el szemeinkről elalvás előtt.

A szemkörnyékápolására kifejlesztett kozmetikumok különlegesek, kevésbé zsírosak és sokkal kíméletesebbek a szemkörnyék vékony, érzékeny bőrfelszínéhez.

A szem alatti karikákra, táskákra, duzzanatokra nagyon hatékony módszer a szemkörnyéki masszázs, mely fokozza a vér- és a nyirokkeringést.

Amennyiben fiatalos arcbőrt szeretnénk és a szem alatti ráncok kialakulásának késleltetését, akkor tartsuk szem előtt, hogy a szoláriumozás és a mértéktelen napozás, az UV-sugarak károsító hatása bizony felelős a bőrünk állapotáért.

Tudni kell azt is, hogy semmilyen kozmetikum önmagában nem csodaszer. Amennyiben nem figyelünk a megfelelő folyadékfogyasztásra és nem alszunk eleget, annak bőrünk látja kárát, ellenben ha erre figyelünk, a bőrünk annál szebbé, ragyogóbbá válik.

A vitamindús táplálkozást is meghálálja az arcunk, a vitaminhiány azonnal megjelenik, ezért a tápanyagdús étrend a legjobb fegyver a hatékony bőrápolásban.

A kipihent, üde tekintetért külsőleg és belsőleg is meg kell tennünk mindent.

A hunyorgás, a sírás, a nevetés, a képernyő órákig történő bámulása is nyomot hagy az arcunkon, különösen a szemkörnyék területén. Mivel itt rendkívül vékony a bőr, sokkal sérülékenyebb, mint az arc többi részén.

Az éjszakázás, a dohányzás, a drasztikus fogyókúra következményei mindig megjelennek a bőrünkön, a szem alatti sötét karikák, táskák, duzzanatok formájában, a hosszútávú egészségtelen életmódot pedig lehetetlen kozmetikumokkal visszaállítani.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.