Menü

A szemkörnyékápolás fontossága

Arcbőrünk sokat elárul rólunk. Nem szeretjük karikásnak, táskásnak látni a szemeinket reggelente és nem örülünk, mikor azt mondják „olyan fáradtak a szemeid”. Természetesen mindenki üdén és frissen szeretne kinézni, fiatalos külsőt akar, melyet elégedetten szemlél a tükörben, azonban a fiatalos tekintet egyik kulcsa a megfelelő szemkörnyékápolás és a ráncmegelőzés.

A szemápolás már prevenciós jelleggel megkezdődhet még a ráncok megjelenése előtt! Ekkor már bevethetőek a speciális készítmények, melyeket kifejezetten az érzékeny szem körüli bőr ápolására fejlesztettek ki.

Tudni kell, hogy a szemkörnyék bőre rendkívül érzékeny, ezért más krémek valók arra a területre. Krémezésnél figyelni kell arra, hogy kerüljük a durva dörzsölést, a túl erős gyümölcssavas peelingezést, az pedig alapszabály, hogy a sminket minden este alaposan távolítsuk el szemeinkről elalvás előtt.

A szemkörnyékápolására kifejlesztett kozmetikumok különlegesek, kevésbé zsírosak és sokkal kíméletesebbek a szemkörnyék vékony, érzékeny bőrfelszínéhez.

A szem alatti karikákra, táskákra, duzzanatokra nagyon hatékony módszer a szemkörnyéki masszázs, mely fokozza a vér- és a nyirokkeringést.

Amennyiben fiatalos arcbőrt szeretnénk és a szem alatti ráncok kialakulásának késleltetését, akkor tartsuk szem előtt, hogy a szoláriumozás és a mértéktelen napozás, az UV-sugarak károsító hatása bizony felelős a bőrünk állapotáért.

Tudni kell azt is, hogy semmilyen kozmetikum önmagában nem csodaszer. Amennyiben nem figyelünk a megfelelő folyadékfogyasztásra és nem alszunk eleget, annak bőrünk látja kárát, ellenben ha erre figyelünk, a bőrünk annál szebbé, ragyogóbbá válik.

A vitamindús táplálkozást is meghálálja az arcunk, a vitaminhiány azonnal megjelenik, ezért a tápanyagdús étrend a legjobb fegyver a hatékony bőrápolásban.

A kipihent, üde tekintetért külsőleg és belsőleg is meg kell tennünk mindent.

A hunyorgás, a sírás, a nevetés, a képernyő órákig történő bámulása is nyomot hagy az arcunkon, különösen a szemkörnyék területén. Mivel itt rendkívül vékony a bőr, sokkal sérülékenyebb, mint az arc többi részén.

Az éjszakázás, a dohányzás, a drasztikus fogyókúra következményei mindig megjelennek a bőrünkön, a szem alatti sötét karikák, táskák, duzzanatok formájában, a hosszútávú egészségtelen életmódot pedig lehetetlen kozmetikumokkal visszaállítani.

A jóga segít a testtartás javításában

Ismerd meg a jóga gyakorlásának fantasztikus hatásait, valamint azt, hogy miként segíthet neked a fizikai erőnléted fejlesztésében és a lelki egészséged megőrzésében.

Az afta típusai és kezelése

Az afta a szájüreg nyálkahártyáján megjelenő sárgás vagy szürkésfehér fekély, melyet gyulladásos udvar vesz körül. A fájdalmas gyulladással az emberek kb. 60 százaléka találkozik az élete során és az esetek többségében visszatérő gondot jelent.

Megzavarja a pihenést az alkohol

Bár az alkoholról úgy tartják, hogy segít megnyugodni és elaludni, egy új kutatás megállapította, hogy az alkohol éppen azokra a szabályozó rendszerekre hat, melyek az alvást szabályozzák, így megzavarhatja a pihenésünket és álmatlanságot is okozhat.

Miért hízunk nagyobb eséllyel, ha keveset alszunk?

Az az igazság, hogy ha keveset alszol, az valóban befolyásolja a testsúlyodat, mégpedig úgy, hogy a mérleget nem a kívánt irányba dönti.

Hátfájás ellen házilag

Hátfájás ellen házilag, otthon is sok mindent tehetsz akár a megelőzésről, akár a gyors tüneti kezelésről, akár hosszú távú, tartós megoldásról van szó. Még enyhe hátfájás esetén sem érdemes ölbe tett kézzel ülni, mert könnyen súlyosbodhatnak a panaszok, és megbosszulhatja magát, ha nem teszel valamit idejében a hátfájás ellen.