Menü

Mire figyelj egy műkörmösnél

Sokan csak divatból, sokan pedig azért választják a műkörmöt, mert praktikus, nem igényel plusz időt, nem kell rá úgy vigyázni, mint a lakkozásra, de van olyan, aki azért, mert a saját körmei nem szépek vagy gyengék. Minden esetre vannak dolgok, amire érdemes odafigyelni, ha úgy döntünk, hogy műkörmöt csináltatunk, hogy később ne érjenek kellemetlen meglepetések.

A jó szakmai tudás az első és legfontosabb. Mindig tekintsük meg a referenciákat, érdeklődjünk vendégektől, kérdezzünk rá, hogy hol végezte a műkörmös a tanfolyamot, volt e azóta továbbképzésen. Sajnos többen is hamisított oklevelekkel ülnek az asztal mögé, mert azt gondolják, hogy ez nem nehéz dolog, felkennek ezt-azt, aztán kész is. Pedig fontos, hogy anatómiát tanuljanak, hogy tudják, hogy az anyagok, amikkel dolgoznak, mit tartalmaznak, mire jók, melyik anyag mivel lép reakcióba.

Könnyen lehet, hogy egyéni érzékenység alakulhat ki valamilyen szerrel vagy építőanyaggal, ezért fontos tudni, hogy minőségi, profi alapanyagok állnak rendelkezésünkre. Az sem mindegy, hogy kezünk, ujjaink és körmünk felépítése, körmünk növekedési iránya, benövésre hajlamosító tényezők mellett hogyan kerül felépítésre az adott anyag. Mindezekhez szükséges az alapos szaktudás.

Mindig figyeljünk arra, hogy olyan szalont válasszunk, ahol tisztaság van. Nem csak a környezet fontos, hanem az is, hogy a szolgáltató az eszközöket is rendszeresen stilizálja, mivel a csiszolás, körömágy eltávolítás során nem csak bakteriális fertőzéseket, hanem gombás fertőzéseket is elkaphatunk. A jó szakember a vendég kezét is lefertőtleníti a munka előtt. Ha például gyulladás alakul ki a műköröm alatt, az a köröm elválását, váladékkal teli sebeket okozhat, amiket nem tudunk feltétlenül megoldani egy kis kamillateás borogatással, ilyen esetekben bőrgyógyászhoz kell fordulni, aki valószínűleg drága krémeket és gyulladáscsökkentő gyógyszereket fog felírni.

Amellett, hogy a gyulladás fájdalmas, lassan gyógyul és valószínűleg a műköröm következő feltöltését is megnehezíti. egy köröm teljes lenövéséhez több, mint száz napra van szükség, szóval, ha gyulladás keletkezik, akkor ezt érdemes betartani. Magunkra is oda kell figyelnünk, ha szép körmökkel szeretnénk távozni a szalonból. Egy megbeszélt időpontot be kell tartani, inkább érkezzünk előbb, minthogy ránk kelljen várni, mivel utána szépítőnknek igencsak iparkodnia kell a munkával, ami hibát eredményezhet, és azt is el kell fogadnunk, ha a szakember nagyobb csúszás esetén nem vállalja az építést, mivel a következő vendég is csúszásba kerülhet.

Ne jelenjünk meg betegen az időpontban, kezünkön rengeteg baktérium megtelepszik, akár csak egy orrtörlés esetén is, ezzel pedig kockáztatjuk azt, hogy megfertőzzük a velünk szemben ülőt, vagy a következő vendéget. Mielőtt elindulunk otthonról használjunk körömkefét, itt is nagyon szeretnek a különböző bacik és a kosz megülni. Mindig menjünk el mosdóba, mielőtt leülünk az asztalhoz, mert ment közben nem tudunk majd felugrálni. Amennyiben nem nyerte el tetszésünket a felvitt minta, még időben szóljunk, amikor még van lehetőség a javításra, de tartsuk szem előtt, hogy nem mindenen lehet menet közben már változtatni.

Végül a legfontosabb, tiszteljük meg a szolgáltatót azzal, hogy telefonunkat nem nyomkodjuk a munkavégzés közben, mivel apró mozdulatokkal hátráltathatjuk munkáját, illetve a koszos kijelző taperolása veszélyes lehet a végeredményre a már említett fertőzések miatt.

Mint minden szépségipari szolgáltatásnál, a körmösnél is fontos odafigyelni a jó szaktudásra és a tisztaságra. Ne csak a körmöstől várjuk el a jó munkát, hanem mi magunk is korrekten álljunk a másik félhez, így heteken át tartó szép kezekkel távozhatunk a szalonból.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.