Menü

Négy alacsony szénhidráttartalmú koktél, ami nem borítja meg a fogyókúrát

A diétákban alapvetően tiltólistára kerülnek az alkoholos italok, azonban néha mindenki megengedhet magának egy-egy csaló estét. Ilyenkor tökéletes választás lehet bármelyik klasszikus koktél cukormentes változata, vagy a frissítő, gyümölcslé alapú italok. Mutatunk négy remek alternatívát.

Fogyókúrás gin-tonik

Az egyik legnépszerűbb klasszikus koktél a gin-tonik, ami egyszerűen elkészíthető, frissítő és bármilyen alkalomra tökéletes. Az egyik fő alapanyagnak, a toniknak azonban magas a kalóriatartalma, így a fogyókúrás változathoz érdemes a tonik felét szódára cserélni. Az ital ízében ez a kis trükk alig lesz érezhető.

Alacsony szénhidráttartalmú mojito

A klasszikus mojito mentával, fehér rummal és cukorral készül, ez utóbbit azonban egyszerűen kicserélhetjük folyékony édesítőszerre. A fogyókúrás verzióhoz így nincs másra szükség, mint néhány friss mentalevélre, 45 milliliter fehér rumra, fél lime-ra, 21 milliliter szódára és két evőkanálnyi édesítőszerre.

Gránátalmás Margarita

Az egyszerű és frissítő, lime-mal, valamint gránátalmával készült Margarita receptet kifinomult változata a klasszikus koktélnak. Két adag elkészítéséhez 250 milliliter gránátalmalére, 55 milliliter lime lére, 150 milliliter tequilára, 75 milliliter gránátalma szirupra és jégre van szükség. Minden hozzávalót egyszerűen a shakerbe töltünk, majd alaposan összerázzuk. A koktélos pohárba jeget halmozunk és ráöntjük az elkészült gránátalmás Margaritánkat. Hidegen fogyasztjuk.

Alkoholmentes mentás, dinnyés koktél

Igazi nyárra hangoló mocktailt kapunk, ha görögdinnyét, friss mentát, lime-ot és szódavizet keverünk homogén állagúra. A dinnye levét ajánlott átszűrni, a menta ízének kiemeléséhez pedig érdemes a leveleket kissé áttörnünk, hogy az aromák felszabadulhassanak. Elkészítéskor egy pohárba halmozzunk jeget, a pohár feléig töltsük fel szűrt dinnyelével, amihez előzetesen hozzáadtuk a lime-ot és a mentát is, majd mehet rá ugyanennyi szóda! Egy kanállal keverjük el, majd ízlésünk szerint díszítsük!

A jód szerepe az emberi szervezetben

Sokfelől hallani, hogy a jód fontos szerepet tölt be a szervezetünk működésének szempontjából, és hogy szükségünk van rá, de vajon miért is? Nézzük a válaszokat.

Az ÚJ Nord étkezés – skandináviai szemlélet a tányéron

Minden nemzet étkezésének meg van az alapja, de itt egy újnak mondható szemlélet, ami a skandináv országokban egyre elterjedtebb.

Egészséges sajtok nyomában

A sajtok nemcsak magukban nagyon finomak, hanem az ételeket is sokkal finomabbá varázsolják. A parmezán azért az egyik legjobb választás, mert intenzív aromája miatt már nagyon kevés is elég belőle. Most ráadásul valami nagyon érdekes derült ki róla.

Káros a léböjtkúra?

Ha néhány napig a hagyományos gyümölcsök és zöldségek helyett kizárólag frissen préselt leveket fogyasztunk, az negatívan befolyásolhatja a szájüreg és a bélrendszer mikrobiomját. Bár a léböjt okozta változások nem tűnnek tartósnak, a rostok hiánya és a megnövekedett cukorbevitel egyaránt felboríthatja az egyensúlyát.

Étkezz okosan, gondolkodj gyorsan! – Gyerekeknek szóló agytápláló tippek

Minden szülő szeretné, ha gyermeke okos, figyelmes és energikus lenne. Tudtad, hogy az, amit megesznek a gyerekek, hatással van az agyműködésükre és a tanulási képességeikre is? Vannak olyan ételek, amiket gyakrabban érdemes a tányérjukra tenni, mert segítik a memóriát, a koncentrációt és az általános szellemi frissességet. Nézzük, melyek ezek az igazi “okosító ételek”!