Menü

Négy alacsony szénhidráttartalmú koktél, ami nem borítja meg a fogyókúrát

A diétákban alapvetően tiltólistára kerülnek az alkoholos italok, azonban néha mindenki megengedhet magának egy-egy csaló estét. Ilyenkor tökéletes választás lehet bármelyik klasszikus koktél cukormentes változata, vagy a frissítő, gyümölcslé alapú italok. Mutatunk négy remek alternatívát.

Fogyókúrás gin-tonik

Az egyik legnépszerűbb klasszikus koktél a gin-tonik, ami egyszerűen elkészíthető, frissítő és bármilyen alkalomra tökéletes. Az egyik fő alapanyagnak, a toniknak azonban magas a kalóriatartalma, így a fogyókúrás változathoz érdemes a tonik felét szódára cserélni. Az ital ízében ez a kis trükk alig lesz érezhető.

Alacsony szénhidráttartalmú mojito

A klasszikus mojito mentával, fehér rummal és cukorral készül, ez utóbbit azonban egyszerűen kicserélhetjük folyékony édesítőszerre. A fogyókúrás verzióhoz így nincs másra szükség, mint néhány friss mentalevélre, 45 milliliter fehér rumra, fél lime-ra, 21 milliliter szódára és két evőkanálnyi édesítőszerre.

Gránátalmás Margarita

Az egyszerű és frissítő, lime-mal, valamint gránátalmával készült Margarita receptet kifinomult változata a klasszikus koktélnak. Két adag elkészítéséhez 250 milliliter gránátalmalére, 55 milliliter lime lére, 150 milliliter tequilára, 75 milliliter gránátalma szirupra és jégre van szükség. Minden hozzávalót egyszerűen a shakerbe töltünk, majd alaposan összerázzuk. A koktélos pohárba jeget halmozunk és ráöntjük az elkészült gránátalmás Margaritánkat. Hidegen fogyasztjuk.

Alkoholmentes mentás, dinnyés koktél

Igazi nyárra hangoló mocktailt kapunk, ha görögdinnyét, friss mentát, lime-ot és szódavizet keverünk homogén állagúra. A dinnye levét ajánlott átszűrni, a menta ízének kiemeléséhez pedig érdemes a leveleket kissé áttörnünk, hogy az aromák felszabadulhassanak. Elkészítéskor egy pohárba halmozzunk jeget, a pohár feléig töltsük fel szűrt dinnyelével, amihez előzetesen hozzáadtuk a lime-ot és a mentát is, majd mehet rá ugyanennyi szóda! Egy kanállal keverjük el, majd ízlésünk szerint díszítsük!

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.