Menü

Edzőtermi etikett

Mit jelent a konditermi illemtan? Milyen a megfelelő magatartás a fitneszteremben, milyen etikett szerint illik viselkedni és melyek az íratlan illemszabályok?

Akár kezdőként, akár haladó sportolóként érkezel a konditerembe, illik betartani bizonyos illemszabályokat a zökkenőmentes egymás mellett edzés szempontjából. A konditermi illemtan alapja az, hogy az edzőterem ajtaján belépve köszönjünk! Talán el sem kell mondani, de mindig, aki érkezik, az köszön előre, s ugyanez az elv működik a távozásnál is. Sportemberek általában tegeződnek.

Telefonhasználat! Nyilván sokan beviszik magukkal a terembe a telefonjukat, azonban, ha így teszünk, figyeljünk arra, hogy ne zavarjunk vele másokat. Tegyük rezgőre, némítsuk le, ne bömböltessük róla a zenéinket és lehetőleg ne telefonáljunk hangosan, mert az másoknak zavaró lehet!

Ruházatunkkal tiszteljük meg a termet és a közösséget. Nem illendő például a félmeztelen edzés, a legtöbb helyen ezt a házirendben szabályozzák is.

Szinte mindenhol előírják, bár sajnos sokan nem tartják be, hogy a gépekre törülközőt terítve üljünk vagy feküdjünk. Ez fontos a higiéniai szabályok miatt.

Kérhetünk udvariasan segítséget egy-egy feladat végrehajtásához, amennyiben nem zavarjuk a többieket.

Előfordul nagyobb súlyok használatánál, hogy jól jön egy segítő, aki felügyeli, hogy balesetmentesen hajtsuk végre a gyakorlatot.

Mi a helyzet az evéssel és ivással?

A konditermekben általában az étkezés kizárólag az erre kijelölt helyen történhet, nyilván nem zavaró egy magunkkal vitt shake elfogyasztása, de komplex étkezésekre az arra kijelölt helyet keressük meg.

Súlyok visszapakolása. Az edzésünk végeztével illetlenség elöl hagyni a használt súlyokat, illetve zavaró, ha a futópadot nem állítják vissza alaphelyzetbe. A konditermi etiketthez hozzátartozik, hogy elpakolunk magunk után.

Ahogy a teremre, úgy az öltözőben történő viselkedésre is vonatkoznak íratlan udvariassági szabályok, melyeknek természetesnek kell(ene) lenniük mindannyiunk számára.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!