Menü

Mi kerüljön az iskolatáskába?

Elkezdődött a suli, mely az elsősök számára különösen izgalmas időszak, de a felsőbb évesek számára is tartogat mindig meglepetéseket, hiszen teljesen új körülményekkel találják szemben magukat. Az iskolatáska beszerzése és feltöltése kis lelkesedést ad a kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

A szülő jól teszi, ha gyermekét minél több folyamatba bevonja az iskolába készülés terén, legyen az az iskolatáska megvásárlása, vagy feltöltése, vagy a tanszerek beszerzése, melyben jó, ha a praktikusságot tartjuk szem előtt. A gyermeknek mindenképp legyen beleszólása az iskolatáska kiválasztásába, hiszen ő fogja hordani, jó esetben évekig.

Célszerű - ez a saját meglátásom – olyan mintájú és stílusú táskát, tolltartót vásárolni, amit a későbbi években is szívesen hord a gyermek, hiszen a mai árak mellett sok szülő törekszik arra, hogy ne kelljen évente új iskolatáskát venni.

Az iskolatáska mindig legyen kényelmes és praktikus, s törekedjünk arra, hogy lehetőleg ergonomikus kialakítású táskát válasszunk. A vállpántok legyenek stabilok és párnázottak, no és persze állíthatók.

Én mindig azokat a táskákat kerestem és vásároltam, amin sok zseb, rekesz kialakításra került, hogy apróbb holmikat is jól el lehessen pakolni benne, például egy kis üveg víz, műanyag pohár, pénztárca, telefon, kulcs vagy papír zsebkendő.

Mi kerüljön az iskolatáskába? - tettem fel a kérdést a címben.

Egy elsősnek még mindenből új kell, később persze a tartós eszközök évekig kitarthatnak, de mindenképp szükséges tolltartó, melybe a tanítók által meghatározott felszerelés (színes ceruza, ceruza, radír, hegyező…stb.) kerülhet. Füzeteket általában az előírtak szerint válasszunk.

A tanítók meghatározzák mindig a szükséges matematika, rajz és technika felszerelést, melyet külön dobozba szoktak kérni.

A megfelelő tornafelszerelést is iskolakezdésig be kellett már mindenkinek szereznie, ahogy a benti cipőt is. Tisztasági csomagot is kérnek általában az iskolákban.

Sok szülő – köztük én is – gyakran vásárolok használt holmit, nem mindig kell feltétlen mindenből a legújabb, legdrágább.

Otthonunkban is jár változtatással egy iskolakezdés, hiszen a gyermeknek szükséges íróasztalt beszerezni könyvespolccal, asztali lámpával, illetve egy nyugodt tanulósarkot kialakítani.

Ma már szinte alapkövetelmény a számítógép vagy esetleg a laptop, sajnos az amúgy sem olcsó tanévkezdést ezek megvásárlása sem könnyíti meg.

Vegyes érzelmekkel ugyan, de kénytelenek vagyunk tudomásul venni, hogy véget ért a nyári szünet. Nem egyszerű és nem olcsó feladat mindennel elkészülni az iskolakezdéshez, ha valami elmaradt esetleg, még semmit sem késő beszerezni.

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Sok veszély leselkedik a kicsikre a strandon!

Nem tudom, hogy az ijesztőbb, hogy újra kellett éleszteni egy kisfiút az egyik strandon, vagy az döbbent le jobban, hogy a kicsit 10-15 percig nem keresték a szülei. „Nem lehet elégszer elmondani” jellegű írásom következik.

Számos veszély leselkedhet a strandon, uszodában

Az úszás vitathatatlanul egészséges, azonban a strandon, úszómedencében lévő kórokozók fertőzéseket okozhatnak

Mit vigyünk magunkkal és mire figyeljünk túrázáskor?

A túrázás, kirándulás, terepfutás hasznos szabadidős tevékenység és egészséges időtöltés. Sokan nem tudják pontosan, hogy miket kell pakolni a hátizsákjukba, mire kell figyelni, ezért mai cikkünkben tanácsokat hozunk, hogy mi is szükséges egy ideális túrázáshoz.