Menü

Mi kerüljön az iskolatáskába?

Elkezdődött a suli, mely az elsősök számára különösen izgalmas időszak, de a felsőbb évesek számára is tartogat mindig meglepetéseket, hiszen teljesen új körülményekkel találják szemben magukat. Az iskolatáska beszerzése és feltöltése kis lelkesedést ad a kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

A szülő jól teszi, ha gyermekét minél több folyamatba bevonja az iskolába készülés terén, legyen az az iskolatáska megvásárlása, vagy feltöltése, vagy a tanszerek beszerzése, melyben jó, ha a praktikusságot tartjuk szem előtt. A gyermeknek mindenképp legyen beleszólása az iskolatáska kiválasztásába, hiszen ő fogja hordani, jó esetben évekig.

Célszerű - ez a saját meglátásom – olyan mintájú és stílusú táskát, tolltartót vásárolni, amit a későbbi években is szívesen hord a gyermek, hiszen a mai árak mellett sok szülő törekszik arra, hogy ne kelljen évente új iskolatáskát venni.

Az iskolatáska mindig legyen kényelmes és praktikus, s törekedjünk arra, hogy lehetőleg ergonomikus kialakítású táskát válasszunk. A vállpántok legyenek stabilok és párnázottak, no és persze állíthatók.

Én mindig azokat a táskákat kerestem és vásároltam, amin sok zseb, rekesz kialakításra került, hogy apróbb holmikat is jól el lehessen pakolni benne, például egy kis üveg víz, műanyag pohár, pénztárca, telefon, kulcs vagy papír zsebkendő.

Mi kerüljön az iskolatáskába? - tettem fel a kérdést a címben.

Egy elsősnek még mindenből új kell, később persze a tartós eszközök évekig kitarthatnak, de mindenképp szükséges tolltartó, melybe a tanítók által meghatározott felszerelés (színes ceruza, ceruza, radír, hegyező…stb.) kerülhet. Füzeteket általában az előírtak szerint válasszunk.

A tanítók meghatározzák mindig a szükséges matematika, rajz és technika felszerelést, melyet külön dobozba szoktak kérni.

A megfelelő tornafelszerelést is iskolakezdésig be kellett már mindenkinek szereznie, ahogy a benti cipőt is. Tisztasági csomagot is kérnek általában az iskolákban.

Sok szülő – köztük én is – gyakran vásárolok használt holmit, nem mindig kell feltétlen mindenből a legújabb, legdrágább.

Otthonunkban is jár változtatással egy iskolakezdés, hiszen a gyermeknek szükséges íróasztalt beszerezni könyvespolccal, asztali lámpával, illetve egy nyugodt tanulósarkot kialakítani.

Ma már szinte alapkövetelmény a számítógép vagy esetleg a laptop, sajnos az amúgy sem olcsó tanévkezdést ezek megvásárlása sem könnyíti meg.

Vegyes érzelmekkel ugyan, de kénytelenek vagyunk tudomásul venni, hogy véget ért a nyári szünet. Nem egyszerű és nem olcsó feladat mindennel elkészülni az iskolakezdéshez, ha valami elmaradt esetleg, még semmit sem késő beszerezni.

Az érzelmi stabilitás nem egy adottság

Csecsemőként kétségbeesetten ordítunk az értetlen felnőttekkel, és – amikor nem kapjuk meg azonnal a magunkét – sokszor felnőttként sem jutunk jobb megoldásra. Vajon miért viselkedünk felnőtt fejjel is gyerekként, amikor nem érjük el a célunkat? Hogyan lehet az, hogy egy nyelvet beszélünk, de hiába, mert mégsem értjük meg egymást? Miért mennek füstbe nagy lánggal indult kapcsolatok, nagy lelkesedéssel indított közös munkák, projektek?

Alufólia kisokos

Számtalan háztartásban megtalálható az alufólia a konyhai eszközök között. A legtöbb ember, sütéshez, vagy élelmiszer csomagolására használja, de számos további lehetőségeket is rejt magába. Az elmúlt években pedig arra keresik a kutatók a választ, hogy egészséges-e a használata.

A legerősebb és legtermészetesebb tisztítószerek

Szeretnék mindenkit lebeszélni a vegyszerekről, erős kemikáliákról, vessünk be helyettük éppoly hatásos, ám természetes, házi tisztító – és fertőtlenítőszereket!

Ne dobj ki ételt!

Előfordul, hogy a hűtő mélyéről olyan finomságok kerülnek elő, melyekről megfeledkeztünk, s mire a tányérunkra kerülne, már lejárt a szavatosságuk, így a szemétben landolnak. Ismerős a helyzet? Ígérjük meg magunknak, hogy mostantól tudatosabb fogyasztók leszünk!

Pörgesd fel az energiaszintedet pár apró trükkel!

Kimerülten minden cselekedet óriási erőfeszítést igényel, ezért folyton azon vagyunk, hogy újabb és újabb praktikákat kipróbálva mozgósítsuk az energiatartalékainkat. Az alábbi tippek is ezt a célt szolgálják.