Menü

Okok, amiért megéri mindennap salátát enni

Bár a legtöbben a salátákat a nyulak és kecskék eledeleként azonosítják, rendkívül táplálóak, vitaminok és értékes ásványi anyagokban rendkívül gazdagok. Ezért is érdemes őket rendszeresíteni a táplálkozásunkban. És ezt nem csak én mondom, tudományosan bizonyított, hogy a salátaevésnek rengeteg jótékony hatása van. Ebből gyűjtöttem össze neked most 10-et.

Sokan még mindig nem igazi ételként gondolnak a salátára, pedig ez egy remek eledel és nem csak azoknak, akik fogyni szeretnének. A saláta rendszeresen fogyasztva ugyanis számos pozitív hatást biztosít, ami hosszú távon nagyon jót tesz az egészségnek és számos betegséget is elkerülhetünk akkor, ha rendszeresen salátát fogyasztunk.

A saláta már csak azért is nagyon egészséges, mivel rostban rendkívül gazdag. A rost könnyen emészthető, amely nagyon jó hatással van az emésztőrendszer egészségére. Nem beszélve arról, hogy a saláta csak kevés kalóriát tartalmaz, a benne lévő rostok pedig könnyen eltelítenek, így kevésbé érezzük éhesnek magunkat.

A rendszeres salátafogyasztás számos betegségtől óvhat meg bennünket. A salátában lévő tápanyagok védelmet nyújtanak a fejet és a nyakat érintő rákos daganatokkal szemben. Kutatások igazolják, hogy ez a hatás még akkor is érvényes, ha valaki dohányzik. Persze nem árt óvatosnak lenni és a dohányzással végérvényesen leszámolni.

10 érv a mindennapi salátafogyasztás mellett

1. Serkenti az anyagcserét

A zöld levelesek és a zöldségek tele vannak C-vitaminnal, amely segíti a szervezet zsírbontó folyamatait, és jó hatással van az anyacsere-folyamatokra.

2. Megelőzi a székrekedést

A rostokban gazdag zöldségek és levelesek nagyon sok rostot tartalmaznak, ezzel támogatjk az emésztést, és segítik megelőzni az emésztési problémákat.

3. Támogatja a fogyókúrát

Alacsony kalóriatartalmuk miatt a saláták a fogyókúrák elengedhetetlen kellékei. Eközben vitaminokkal és értékes ásványi anyagokkal töltik fel a szervezetet.

4. Hidratál

A levelesek és a zöldségek is sok vizet tartalmaznak, ezért hozzájárulnak a szervezet hidratálásához. Ettől függetlenül azonban a napi 2 liter tiszta víz fogyasztása még ajánlott.

5. Jót tesz a szemnek

A zöld leveles zöldségek luteint, zeaxanint és karotinokat tartalmaznak, amlyek az makulában koncentrálódnak, ezzel védik és egészségesen tartják a szemet.

6. Segít megelőzni a gyulladásos betegségeket

A saláta összetevői antioxidánsokat és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkező anyagokat tartalmaznak, így a gyulladásos betegségek kezelését is támogatja.

7. Jót tesz a csontoknak

A leveles zöldségek kalciumban rendkívül gazdagok, amely elengedhetetlen az egészséges és erős csontozat kialakulásához. Ez gyerekkorban és felnőtt korban is rendkívül fontos, különösen menopauza előtt álló nők esetében.

8. Javítja a vér összetételét

A sötét levelű zöldségek, mint a spenót, a kelkáposzta vagy a saláta támogatják a vér összetételét, oxigénnel látják el a sejteket, ezzel elűzik a fáradtságot.

9. Erősíti az immunrendszert

Talán nem is kell mondani, de a rengeteg vitamin és ásványi anyag kiválóan támogatja az immunrendszer működését. Hatékonyan bevethetők megfázás, influenza vagy fertőzés ellen is.

10. Tele van antioxidánsokkal

Az antioxidánsok megakadályozzák az oxidatív károsodásoka és a szabadgyökök kialakulását.!

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!