Menü

A legerősebb és legtermészetesebb tisztítószerek

Szeretnék mindenkit lebeszélni a vegyszerekről, erős kemikáliákról, vessünk be helyettük éppoly hatásos, ám természetes, házi tisztító – és fertőtlenítőszereket!

Egy háztartásban sokféle folttal, kosszal, porral, szagokkal és szennyeződéssel találkozunk, melyeket érthető módon mielőbb és hosszú időre szeretnénk megszüntetni, ehhez pedig természetes módszereket ajánlunk.

Ahelyett, hogy vegyi anyagok tucatjait használnánk, inkább vessünk be természetes módszereket.

Egy ilyen eszköz a kezünkben például a bármikor bevethető és könnyen beszerezhető (biztosan van is otthon) a szódabikarbóna. Lágyítja a vizet, oldja a zsíros szennyeződéseket. Kevés vízben feloldva eltüntethetjük vele a foltokat a ruhákról, illetve a szagokat is semlegesíti. Szépen tisztítja az ezüst ékszereinket is.

Éppilyen kedvelt megoldás a takarításhoz a só. Enyhén fertőtlenítő hatású, magába zárja a szagokat, és kiválóan alkalmazható súrolószerként is. Kevés vízből és sóból sűrű, kenhető masszát készítsünk és bátran álljunk neki a sikálásnak akár a tűzhelyen, akár a mosogatóban. Csodát fog tenni.

A kávézacc már nálunk sem a kukában landol, pláne mióta tudom, hogy arcradírozásra is kiváló, azonban tisztítószerként is megállja a helyét. A finom őrleményt szintén használhatjuk súrolószerként, de feloldja a makacs, zsíros szennyeződéseket is.

Azt viszont még nem hallottam, hogy krumplihéjjal is lehet ablakot pucolni, pedig aki próbálta már, esküszik rá. Meg kell hámozni öt-hat szem közepes méretű krumplit, majd leforrázni a héjukat, végül leszűrni a főzetet és ezzel megmosni az ablakokat. Ezzel állítólag szépek és csillogóak lesznek az ablaküvegek.

Az ecet egy rendkívül sokoldalú, mindent tudó szer. A hígítatlan 20%-os ecet nagyszerű vízkőoldó, mindezeken kívül pedig képes elpusztítani a penészgombát is. Számomra a legjobb természetes csodaszer, melyet nemcsak vízkőoldásra vagy a ruhák színének felfrissítésére használhatjuk, hanem fertőtlenítésre is.

A citrom is hasonló kedvelt természetes tisztítószer, illóolaja nemcsak kellemes illatú, hanem közismerten kiváló fertőtlenítő is.

Ha a lakásban beteg valaki, facsarjunk ki egy citromot, adjunk a levéhez kétszer annyi vizet, és töltsd egy szórófejes flakonba, ezzel töröljük át azokat a használati tárgyakat, melyeket gyakran megfogunk, például kilincset, távirányítót, villanykapcsolókat.

Vírusok idején a citromolajjal párologtatni is érdemes.

Ha már a vírusokat említem, jöjjön a teafaolaj.

Az egyik legerősebb természetes fertőtlenítőszer, amelynek pár cseppje képes elpusztítani a gombákat, baktériumokat és más kórokozókat. Tehetjük felmosóvízbe, a mosószer mellé, de csepegtethetünk lefolyóba is.

Boldoggá tesz, hogy sokaknak egyre fontosabb a környezetvédelem, a zöld gondolkodás, ennek lépéseiként a műanyag zacskókat lecseréljük, többet biciklizünk, mint autózunk és szelektíven gyűjtjük a hulladékot, ám a háztartási tisztítószereknél is megtehetjük az első lépéseket, méghozzá azzal, ha a fent említett természetes és környezettudatos szerekre cseréljük őket.

A 4 legjobb májvédő gyógynövény

A májvédő és májméregtelenítő gyógynövényt - pontosabban kivonataikat -, nyugodtan kombinálhatod is! Hiszen egymással szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve működnek a máj egészségéért.

Kutya a családban

Lakótelepen nőttem fel, sajnos soha nem volt háziállatom, így nem volt lehetőségem megtapasztalni, milyen érzés egy házi kedvenc a családban, ám költözésünk óta fontolgatom, hogy menhelyről hazaviszek egy kutyust.

Egyre több az internetes csaló!

Mindig fontos felhívni a figyelmet az online csalásokra, de most különösen aktuális téma, hogy miért vigyázzanak a netes vásárlásokkal, hogyan ismerhetők fel az internetes csalók!

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Iskolai telefonhasználat pro és kontra

Mai témánk apropóját az adta, amit a minap olvastam a világhálón: a brit iskolákban szigorú ellenőrzési rendszert vezetnek be: az iskolák felelőssége lesz, hogy a diákok ne használhassák a mobiltelefonjukat a tanórákon. Iskolai telefonhasználat pro és kontra.