Menü

Mint a jégcsap, olyan hideg? Melegítsd fel magad!

  • Dátum: 2023.09.26., 17:17

A nyári hőségben mit nem adnánk a kellemes hűvösért, de fázni senki sem szeret. Azt legalább olyan kellemetlen elviselni, mint a forróságot.

Az ember találékony fajta és a találmányok, használati eszközök legtöbb esetben azért készültek el, mert az életünket akartuk azzal jobbá, gyorsabbá, könnyebbé tenni. Fázni sem szeretünk, ezért már elődjeink is ruhákat készítettek maguknak. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően az eszköztárunk folyamatosan bővült.

Olvadjon a jégcsap!
Sokak számára ismerős érzés, hogy a végtagok lehűlése miatt fázik. A hidegtől már akár elszíneződött és érzéketlenné vált ujjakat és lábujjakat jó lenne felmelegíteni. Ha ezt megvalósíthatjuk, akkor sokkal kellemesebb közérzetet nyerünk.

Mégis, milyen eszközökkel tudjuk gyorsan és hatékonyan felolvasztani a „jégcsapokat”?

Réteges és meleg ruha: a hidegre könnyen fel tudunk készülni, ha elővesszük a meleg darabokat. A vastag zokni és kesztyű kimondottan jó társasággá válhat a hideg évszakokban.

Kéz- és/vagy lábmosás: a legegyszerűbb és talán leggyorsabb módja a felmelegedésnek, ha egyszerűen meleg vízbe (de nem forróba) mártjuk a kezünket, lábunkat.

Masszázs: a kezek összedörzsölésével is serkenteni lehet a vérkeringést, valamint a bőr súrlódásából eredő hő is felmelegítheti az ujjakat. A lehűlt lábujjak esetében is alkalmazható a masszírozás.

Zuhany vagy fürdő: ha lehetőség van rá és nagyon át vagyunk fázva, bizony jól tud esni a meleg víz. A zuhanyzás vagy kádba engedett víz is jótékony lehet. Az utóbbi esetében további élményt nyújthat, ha a kád vizébe némi illatolajat csepegtetünk. Egyszerre valósul meg a relaxálás és a felmelegedés.

Meleg italok: a tea kiváló arra, hogy fogyasztás közben az ujjaink is felmelegedjenek. A meleg italok ráadásul belülről is teszik a dolgukat.

Ágymelegítő: ha a zuhany után is átjár a hideg, akkor bújjunk be az ágyba. Ha még ennél is intenzívebb hatást remélünk, akkor használjunk ágymelegítőt.

Mozgás: hidegben futni, sportolni? Nem hülyeség. Ugyanis a mozgással fokozódik a vérkeringés, a végtagokban is fokozni lehet a véráramlást, amely a lehűlt végtagokat is felmelegíti.

A fent felsorolt lehetőségek megoldást jelentenek, de a kinti zord időjárás legjobb ellenszere, ha az otthonunkat felfűtjük.

Cipősdoboz akció, MikulásGyár idén is!

„Cipősdoboz akció idén is! Te is segíthetsz!” – emlékeznek még a tavalyi cikkemre erről? Ha igen, annak nagyon örülök, ebben az esetben ideje ismét emlékeztetni magunkat erre a nagyszerű jótékonysági kezdeményezésre, ha nem, akkor pedig kérem olvassák el a mai témánkról készült írást és lehetőségeik szerint segítsenek a rászorulókon!

A karácsony illatai

A karácsony hangulatához elengedhetetlenek a hagyományos karácsonyi ételek, az apró díszek és kiegészítők és bizonyos illatok is, amelyek igazán meghitté teszik a családi ünnepet.
Aki kedveli az illóolajokat, olvassa el mai cikkünket!

Nem olvasnak a kamaszok

Vajon miért nehéz a 12-16 éves korosztályt olvasásra bírni? Hogyan tehetjük vonzóvá az irodalmat és a könyveket az internettel, mobiltelefonnal, közösségi oldalakkal, „kütyüzéssel” szemben? Hogyan válasszunk könyvet a gyermekünknek?

Egy jó weboldal titka

Általánosságban elmondható, hogy akkor szokott magas látogatói szám mellett nagy bounce rate előfordulni, ha valami nem működik jól. Ebben az esetben érdemes a weboldalnál kezdeni a probléma felderítését.

Milyen előnyökkel jár, ha az apa megy gyedre?

Azon túl, hogy az apák egyre inkább igyekeznek kivenni részüket a gyermeknevelésből, érdemes anyagilag is megfontolni, hogy melyik szülő vegye igénybe a fenti támogatásokat. Hiszen aki többet keres, jóval nagyobb összegű juttatást kaphat. Azonban mielőtt amellett tennénk le a voksunkat, hogy az édesapa vegye igénybe az ellátásokat, alaposan járjunk utána, hogy megfelel-e az előírt jogosultsági feltételeknek.