Menü

Illemszabályok az edzőteremben!

Téli időszakban nem mindenki szereti a szabadtéri sportokat, vannak, akik kifejezetten bekuckóznak télen, s inkább otthon mozognak (ha mozognak), vagy az edzőtermet választják, nincs is ezzel semmi baj, azonban, ha zárt térben edzünk, mások társaságában, akkor vonatkoznak ránk egyfajta illemszabályok, melyeket illik mindenkinek betartani.

Nincs írott szabály a konditermi viselkedésre, mégis van egyfajta etikett, amit illik vagy illene egy edzőteremben betartani, a zökkenőmentes egymás mellett edzés érdekében.

Köszönés!

Teljesen alapvető dolog (lenne) például a köszönés. Amikor belépünk a terembe, köszönünk, amikor távozunk, köszönünk, már óvodáskorban megtanultuk, s mégis van, aki elfelejti, pedig magától értetődő (nek kellene lennie).

Elpakolok magam után!

Evidens, hogy visszapakolom magam után a súlyokat, ügyelek a rendre, a higiéniára, a törülköző használatra. A mellékhelyiségekben, zuhanyzóban szintén ezt teszem és tisztaságot hagyok magam mögött.

Én magam ugyan nem járok gyakran terembe, mert inkább futni szeretek a szabadban, vagy otthon tornázom a gyerekek mellett a súlyzóimmal, de ha társaságban sportolnék, mindig figyelnék másokra és nem zavarnám az edzésüket.

Illetlen dolog megbámulni valakit!

Nem illendő, ahogy az sem, ha szóval tartjuk a sportolókat, pletykálunk, flörtölünk, okoskodunk, beleszólunk mások edzéseibe. Tanácsot, segítséget lehet kérni, de mindig udvariasan és kizárólag akkor, ha végzett a sorozattal és letette a súlyokat.

Ha pedig foglalt egy gép, akkor addig válasszunk másik eszközt, vagy gépet, esetleg használjuk a szabad súlyokat.

Öltözzünk fel!

Az öltözködés terén nincs konkrét előírás az edzőteremben, emiatt sajnos sok esetben azt látni, hogy a sportolni vágyók nem öltözködnek megfelelően.

Némely hölgynek nincs önkritikája, páran divatbemutatónak tartják az edzéseket, több férfi pedig valamiért fontosnak érzi, hogy félmeztelenül emelgesse a súlyokat. Legjobb kényelmes és praktikus, egy konditeremhez illő ruházatot viselni.

Evés-ivás

Az evés is kényes dolog, mások előtt elővenni a csirkés-rizses nem tudom milyen dobozos kaját, de egy turmixot lehúzni, vagy fehérjeszeletet bedobni még talán belefér mások előtt.

Hagyjuk otthon a gyereket!

Volt, hogy elvittem a fiaimat edzeni, vagy az apukájukkal elmentek súlyzózni, de nem jó ötlet, ugyanis a gyerekek egyrészt hamar megunják az edzést s ekkor már csak láb alatt lesznek, netán zavarják mások sporttevékenységét. Jobb, ha a gyerekeket otthon hagyjuk, arról nem is beszélve, hogy veszélyes is a súlyok körül közlekedniük.

Aki régóta edz és tudja az illemet, ismeri az alapvető szabályokat és be is tartja azokat, azoknak a cikk nem mond semmi újat, akik viszont eddig nem figyeltek az alapvető illemszabályokra, azoknak érdemes kihangsúlyozni a fent említett tudnivalókat. Jó sportolást kívánok!

Cipősdoboz akció, MikulásGyár idén is!

„Cipősdoboz akció idén is! Te is segíthetsz!” – emlékeznek még a tavalyi cikkemre erről? Ha igen, annak nagyon örülök, ebben az esetben ideje ismét emlékeztetni magunkat erre a nagyszerű jótékonysági kezdeményezésre, ha nem, akkor pedig kérem olvassák el a mai témánkról készült írást és lehetőségeik szerint segítsenek a rászorulókon!

A karácsony illatai

A karácsony hangulatához elengedhetetlenek a hagyományos karácsonyi ételek, az apró díszek és kiegészítők és bizonyos illatok is, amelyek igazán meghitté teszik a családi ünnepet.
Aki kedveli az illóolajokat, olvassa el mai cikkünket!

Nem olvasnak a kamaszok

Vajon miért nehéz a 12-16 éves korosztályt olvasásra bírni? Hogyan tehetjük vonzóvá az irodalmat és a könyveket az internettel, mobiltelefonnal, közösségi oldalakkal, „kütyüzéssel” szemben? Hogyan válasszunk könyvet a gyermekünknek?

Egy jó weboldal titka

Általánosságban elmondható, hogy akkor szokott magas látogatói szám mellett nagy bounce rate előfordulni, ha valami nem működik jól. Ebben az esetben érdemes a weboldalnál kezdeni a probléma felderítését.

Milyen előnyökkel jár, ha az apa megy gyedre?

Azon túl, hogy az apák egyre inkább igyekeznek kivenni részüket a gyermeknevelésből, érdemes anyagilag is megfontolni, hogy melyik szülő vegye igénybe a fenti támogatásokat. Hiszen aki többet keres, jóval nagyobb összegű juttatást kaphat. Azonban mielőtt amellett tennénk le a voksunkat, hogy az édesapa vegye igénybe az ellátásokat, alaposan járjunk utána, hogy megfelel-e az előírt jogosultsági feltételeknek.