Menü

Életmódváltás, fogyókúra, alkoholstop, spórolás?

Hadd találjam ki! Idén lefogysz, leteszed a cigit, életmódot váltasz, futni fogsz, veszel terembérletet, előfizetsz diétás menüre, kevesebb alkoholt iszol, megtanulsz spórolni. Ismerős? Így kezdjük sokszor az új esztendőt.

„Sziasztok! Tudnátok nekem adni tanácsot, hogy hogyan álljak neki a fogyókúrának és az edzésnek? Tippek, ötletek, tanácsok. 30-40 kilótól szeretnék megszabadulni. Válaszokat előre is köszönöm.”

Vagy „Sziasztok! Mi a véleményetek a táncról? A tánc zsírégető? Lehet vele fogyni?”

„Boldog új évet mindenkinek! Eljött a január, ahogy terveztem kezdem az életmód váltás. Célom -10-15 kg májusig. Szerintetek, hogy kezdjem, mi a hatásosabb fogyás szempontjából?”

„Heti négy edzés mellett a szakaszos böjtölés vagy pedig a napi 5-6x étkezés kis adagokban segít elérni a céljaim?”

Nos legtöbb életmód közösségi oldal ezekkel a kérdésekkel van tele januárban. Máskor is egyébként, de ilyenkor különösen. Nincs semmi baj ezekkel a fogadalmakkal és a szándékkal, csak egy dolog fontos nagyon, ahogy a mondás is tartja: „az edzésnél egy dologra kell különösen figyelni: hogy elkezdődjön.” Különben hiába a terembérlet, otthonról sok minden nem fog változni.

Az életmódváltáshoz szükséges az elszántság, az akaraton túl a kitartás és egy jó terv, egy olyan időbeosztás, amelyben helyet kap állandó sávként heti háromszor-négyszer az edzés, legyen az bármilyen számunkra kedvelt testmozgás. Ha ez egy séta a munkahelyre és vissza, az már egy jó kezdet.

Az étrenden is könnyű változtatni, HA apró lépésekkel kezdjük, ne tegyük túl magasra az elvásárokat magunkkal szemben és ne drasztikus módon kezdjük, mert hamar elbukunk. Az első, amit tehetünk, hogy néhány alapélelmiszer lecserélünk reform ételekre, zabpehelyre, zablisztre, természetes édesítőre, egészségesebb zsiradékra, több friss élelmiszerre és kevesebb feldolgozott, fagyasztott, félkész ételre.

Ismét elindult egy új év, amely lehetőséget ad arra, hogy átgondoljuk, min szeretnénk változtatni az életünkben. A testmozgás beiktatása az egyik legjobb fogadalom, csak profitálhatunk belőle.

Szintén hasznos ígéret, ha megfogadjuk és betartjuk, hogy ettől az évtől kezdve rendszeresen részt veszünk szűrővizsgálatokon. Ha eddig ezt elsumákoltuk, akkor eljött az ideje, hiszen ezeknek a vizsgálatoknak a segítségével hozzájárulhatunk az esetleges betegségek korai stádiumban való felismeréséhez. A legtöbb szűrővizsgálat ráadásul gyors, mindössze pár perc és lehet, hogy kellemetlenek, de a legtöbb esetben fájdalommentesek.

„Me-time” mini szokások – 10 perces énidő, ami csodákra képes

A mindennapok rohanásában olyan könnyen elfelejtjük, hogy mi is emberek vagyunk, nem csak feladatokat teljesítő gépek. Pedig néha elég 10 perc énidő, és mintha újraindítanánk a lelkünket.

Szüreti mulatságok Magyarországon – hagyomány, közösség és bor ünnepe

Az ősz beköszöntével, amikor a szőlőfürtök megérnek, és a természet színei aranyba, vörösbe és barnába öltöztetik a tájat, elérkezik a szüret ideje. Magyarországon a szőlő és a bor kultúrája évszázadokra nyúlik vissza, így a szüreti időszak nem csupán a termés betakarításáról szól, hanem a közösségek egyik legfontosabb ünnepe is.

Autó helyett bicikli és séta – új szemléletet hoz a Mobilitási Hét

A lakóhelyemen működő sportegyesület idén is aktívan bekapcsolódott az Európai Mobilitási Hét programsorozatába, amelyet szeptember 16. és 22. között rendeznek meg szerte Európában. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetbarát, fenntartható közlekedési formákra – így természetesen a kerékpározásra is.

Az olvasás világnapját ünnepeljük!

Az UNESCO 1965-ben hirdette meg az Olvasás világnapját, felismerve, hogy a tanulás, a fejlődés és a társadalmi részvétel alapja az olvasni tudás. Az olvasás nemcsak tudást, hanem élményt is ad: történeteket, kultúrákat és emberi sorsokat tár fel, miközben fejleszti a kritikus gondolkodást és a kreativitást.

Generációk találkozása a munkahelyen

A modern multinacionális vállalatok sokszor válnak különböző életkorú személyek találkozóhelyévé. Ma már nem ritka, hogy egy irodában X, Y és Z generációs munkavállalók dolgoznak együtt, akik mindannyian más elvárásokkal, értékekkel és kommunikációs szokásokkal rendelkeznek. Ez a sokszínűség gazdagíthatja a szervezeti kultúrát, de komoly próbatételt is tartogathat a dolgozók részére.