Menü

Valentin nap és társkeresés

Olvastam a minap, hogy a világ legdrágább Valentin-napi vacsorája New York tetején tízezer dollárba, azaz majdnem négymillió forintba kerül. Mi a véleményünk a Valentin-napról, ki az aki tartja, ki az, aki elvből nem és hogyan keresnek ma párt az emberek? Erről írunk ma.

Ha Valentin-nap, akkor párkapcsolat. Ha párkapcsolat, akkor ismerkedés. Mert minden így kezdődik. Ez személyesen jobb és szerencsésebb, vagy használjuk ki az online tér adta lehetőségeket? A rohanó világ természetes velejárója, hogy inkább neten ismerkedünk, vagy mert egyszerűen kényelmesebb, olcsóbb és gyorsabb is?

Vajon elég biztonságos?

Az online társkeresés valóban gyors, egyszerű és kényelmes, de sok csaló is akad a virtuális térben, aki romantikus kapcsolat látszatával igyekszik visszaélni a helyzettel.

A netes társkeresés előnyeit, hátrányait, szabályait, buktatóit kutatjuk.

Miért van kereslet az internetes társkeresésre?

Ideális esetben a való életben találjuk meg a leendő társunkat, de ez nincs mindig így. Van, hogy máshogy alakulnak a dolgaink és az iskolai, főiskolai, később munkahelyi évek alatt nem találjunk meg a párunkat, sokaknak pedig a későbbiekben már problémát okoz az ismerkedés. Ennek oka, hogy nincs lehetőség rá, nincs nagy baráti kör, vagy az illető nem szívesen jár szórakozni, ekkor jöhet szóba az online ismerkedés, melynek óriási előnye, hogy a profilkészítés során megjelölhetjük, hogy milyen paraméterekkel rendelkezzen leendő választottunk, így elkerülhetjük a személyes találkozóknál a kellemetlen meglepetéseket, feltéve, ha az illető önmagáról igazat ír.

Ha a neten ismerkedünk, akár otthonról kényelmesen is megtehetjük, hiszen helyfüggetlen, még pizsamában is randizhatunk, egyszerű és kényelmes módja a párkeresésnek, ráadásul önbizalomnövelő is.

Hátránya, hogy sokkal több emberrel fogunk üzenetet váltani és talán randizni is, de olyannal, akivel tényleg passzolunk is egymáshoz, nem fog hetente összehozni az applikáció, ráadásul az online tér hiába csábítja az embert a virtuális kapcsolatok létrehozására, ezek a kapcsolatok, ahogyan a nevük is mutatja: virtuálisak, azaz nem valódiak. Persze lehetnek a későbbiekben azok, de tudni kell felismerni a buktatóit és betartani néhány dolgot. Egyik ilyen, hogy ha nem dolgoztuk fel a korábbi szakításunkat, akkor ne vágjunk bele.

Ha a szórakozóhelyen szólít le valaki, akkor egy félórás beszélgetés alatt sok mindent le lehet szűrni róla, amit online gyakran még többnapos levelezgetés során sem tudnánk meg az illetőről.

Sajnos jellemző, hogy nagyon sokan hazudnak a korukat, súlyukat, magasságukat, iskolai végzettségüket, családi állapotukat, sőt, lakhelyüket illetően. Régi képeket tesznek fel, mely már köszönőviszonyban sincs a valósággal.

Az online társkeresés lehet jól működő alternatíva és lehet vakvágány is, tenni kell egy próbát, de a buktatóival tisztában kell lennünk.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?