Menü

Tavaszi megújulás

A jó idő és a tavasz beköszöntével mi nők is szeretnénk ilyenkor kicsit rendbe tenni a formánkat, helyre billenteni az elmúlt téli, ünnepi időszak helytelen táplálkozását, eltüntetni az arcunkról a kialvatlanság, az öregedés vagy éppen a stressz jeleit. Ehhez egy tavaszi megújuló kúra lehet a segítségünkre.

Mindig az első lépés az alapos tisztítás és külső-belső hidratálás.

Semmi sem méregtelenít jobban, mint a tiszta víz! 2-3 liter ásványvíz szükséges testünk-lelkünk megújulásához, ráadásul felgyorsítja az anyagcserét, ami jótékonyan hat bármilyen diétára, kisimul bőrünk, eltűnnek a szem alatti sötét karikák. Ha kávézunk, mindig igyunk mellé egy pohár vizet.

Arcradír! Ez segít eltüntetni a felső, elhalt és károsodott hámréteget, melyet megtehetünk egy természetes összetevőkből (például cukorból vagy kávézaccból) álló, házilag otthon készített arcradírral, vagy bármelyik boltban készen megvásárolható termékkel.

Használjunk arcmaszkot!

Az arcmaszk segít újra puhává varázsolni az arcbőrt, én a magam részéről nem szeretem felesleges vegyszerekkel terhelni a bőröm, jobban szeretem a házilag elkészített, gyümölcsből, mézből és olívaolajból, tojásból, tejből vagy zöldségekből elkészített masszákat.

Vitaminpótlás!

A bőr fiatalságának megőrzésében nagy szerepet játszik a megfelelő C-vitamin és ásványi anyag, nyomelem bevitel. Ezt vagy ételekkel vagy étrendkiegészítőkkel érdemes bevinni a szervezetünkbe.

Illóolajok!

Bizonyos illóolajok jótékony hatással vannak a szervezetünkre és a bőrre is, cseppentsünk belőle egy kis tejbe vagy mézbe vagy bázisolajba és adjuk a fürdővízhez, azonban ügyeljünk arra, hogy csak a legjobb minőségű termékeket használjuk.

Válasszunk megfelelő kozmetikumokat! Ez nemcsak a tavaszi bőrmegújító kezelés miatt fontos, hanem bármely időszakban, ám mivel az időjárási viszonyok változásával bőrünk igényei is módosulnak a különböző évszakokban, így olykor eljön a krémváltás ideje is. A szél és a hideg ellen védő vastagabb, zsírosabb krémeket érdemes egy könnyebb emulzióra cserélni. A tavaszi és nyári szépségápolásban is részesítsük előnyben a könnyen beszívódó könnyű krémeket, arczseléket, géleket.

Fényvédelem! Kötelező!

Tavasszal a napsugárzás erősödik, ennek hatására megjelennek a pigmentfoltok, szeplők, ennek megoldása a megelőzés. A fényvédők használatát kellő időben kell elkezdeni, általában már március elejétől.

Friss levegő, szabadtéri mozgás!

A téli begubózás után – remélhetőleg - megnő a szervezet mozgásigénye is. Menjünk futni, biciklizni a szabadba, túrázzunk, kiránduljunk, vagy sétáljunk egy jó nagyot a napsütésben.

Veszélyes kánikula

Szinte soha nem látott mértékű kánikulai forróság jellemzi napjainkat, ami egy bizonyos pontig a vakáció és a nyár velejárója, ám van egy határ, amikor már veszélyes is lehet. A napszúrás akár halálhoz is vezethet, de a nagy hőségben a hőguta is veszélyeztet minket. Honnan ismerhetjük fel a tüneteket? Mire kell figyelnünk strandoláskor és a szabadban?

Guillain Barre szindróma

A Guillain-Barré szindróma egy ritkán előforduló autoimmun betegség, amely a perifériás, - elsősorban motoros – idegek gyulladásával jár. A Guillan-Barré szindróma során a szervezet immunrendszere megtámadja az egészséges perifériás idegsejteket. Ezt olyan tünetek kísérik, mint az izomgyengeség, zsibbadás, hangyamászás-érzés, sőt esetenként akár bénulás is jelentkezhet.

Veszélyes visszatartani a tüsszentést

Mindenki volt már olyan szituációban, hogy nagyon erősen tüsszenteni kellett (volna), de úgy döntöttünk, hogy a körülmények miatt, akárhogyan is legyen, de visszatartjuk?
Most elmondjuk miért nem helyes visszafogni a tüsszentés ingert.

Mikor jelent problémát az alacsony pulzus?

A szívverés ritmusa attól függ, milyen gyorsan keletkeznek elektronikus jelek a szívizomzat összehúzódásait szabályozó ingerületkeltő központban, az úgynevezett szinuszcsomóban. Átlagosan 70-75 dobbanás történik percenként, de 60 és 100 között minden szám normálisnak tekinthető. Edzett sportolóknál gyakran alacsonyabb a pulzus ennél, de ez természetes jelenség.

Öregségi foltok eltüntetése házilag

A napfény csak az egyik összetevő, ugyanis a foltok megjelenésében szerepet játszhat például az öregedés, a genetika, bizonyos gyógyszerek, vitaminhiány, a stressz vagy a várandósság is. Ha a kiváltó okokat elkerüljük, például azzal, hogy rendszeresen használunk fényvédő krémet vagy kiegyensúlyozottan, egészségesen táplálkozunk.