Menü

Tavaszi megújulás

A jó idő és a tavasz beköszöntével mi nők is szeretnénk ilyenkor kicsit rendbe tenni a formánkat, helyre billenteni az elmúlt téli, ünnepi időszak helytelen táplálkozását, eltüntetni az arcunkról a kialvatlanság, az öregedés vagy éppen a stressz jeleit. Ehhez egy tavaszi megújuló kúra lehet a segítségünkre.

Mindig az első lépés az alapos tisztítás és külső-belső hidratálás.

Semmi sem méregtelenít jobban, mint a tiszta víz! 2-3 liter ásványvíz szükséges testünk-lelkünk megújulásához, ráadásul felgyorsítja az anyagcserét, ami jótékonyan hat bármilyen diétára, kisimul bőrünk, eltűnnek a szem alatti sötét karikák. Ha kávézunk, mindig igyunk mellé egy pohár vizet.

Arcradír! Ez segít eltüntetni a felső, elhalt és károsodott hámréteget, melyet megtehetünk egy természetes összetevőkből (például cukorból vagy kávézaccból) álló, házilag otthon készített arcradírral, vagy bármelyik boltban készen megvásárolható termékkel.

Használjunk arcmaszkot!

Az arcmaszk segít újra puhává varázsolni az arcbőrt, én a magam részéről nem szeretem felesleges vegyszerekkel terhelni a bőröm, jobban szeretem a házilag elkészített, gyümölcsből, mézből és olívaolajból, tojásból, tejből vagy zöldségekből elkészített masszákat.

Vitaminpótlás!

A bőr fiatalságának megőrzésében nagy szerepet játszik a megfelelő C-vitamin és ásványi anyag, nyomelem bevitel. Ezt vagy ételekkel vagy étrendkiegészítőkkel érdemes bevinni a szervezetünkbe.

Illóolajok!

Bizonyos illóolajok jótékony hatással vannak a szervezetünkre és a bőrre is, cseppentsünk belőle egy kis tejbe vagy mézbe vagy bázisolajba és adjuk a fürdővízhez, azonban ügyeljünk arra, hogy csak a legjobb minőségű termékeket használjuk.

Válasszunk megfelelő kozmetikumokat! Ez nemcsak a tavaszi bőrmegújító kezelés miatt fontos, hanem bármely időszakban, ám mivel az időjárási viszonyok változásával bőrünk igényei is módosulnak a különböző évszakokban, így olykor eljön a krémváltás ideje is. A szél és a hideg ellen védő vastagabb, zsírosabb krémeket érdemes egy könnyebb emulzióra cserélni. A tavaszi és nyári szépségápolásban is részesítsük előnyben a könnyen beszívódó könnyű krémeket, arczseléket, géleket.

Fényvédelem! Kötelező!

Tavasszal a napsugárzás erősödik, ennek hatására megjelennek a pigmentfoltok, szeplők, ennek megoldása a megelőzés. A fényvédők használatát kellő időben kell elkezdeni, általában már március elejétől.

Friss levegő, szabadtéri mozgás!

A téli begubózás után – remélhetőleg - megnő a szervezet mozgásigénye is. Menjünk futni, biciklizni a szabadba, túrázzunk, kiránduljunk, vagy sétáljunk egy jó nagyot a napsütésben.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Létezik krónikus napfényhiány

A D-vitamin a bőrön keresztül termelődik, a természetes napsütés hatására. Zsírban oldódik. Márciustól szeptemberig elegendő a napfény ahhoz, hogy elegendő vitaminhoz jussunk, ám a télen a vitaminkészleteink megcsappannak. Mit okoz a napfény hiánya és mit tehetünk ellene egészségünk megőrzéséért?

Mi mindenre jó a CT-vizsgálat, és mikor lehet rá szükséged?

Bizonyos betegségek esetén a röntgen- vagy az ultrahangvizsgálat nem elegendő a diagnózis felállításához. Ilyenkor szükség lehel a komputertomográfia (CT) képalkotó eljárásra, amely háromdimenziós felvételeket készít a test egy adott szegmenséről, így részletesebb képet biztosít a szövetekről, az erekről és a csontokról. Milyen esetekben rendelnek el az orvosok CT-vizsgálatot?

Lúgosításra fel

Jön a jó idő, nem csak a kedvünknek kell jobbnak lennie, hanem a testünknek is ideje kiadni magából a káros anyagokat. Irány a lúgosítás!

Mammográfia, ne hanyagold el

A szűrővizsgálatok nagyon fontosak egyészségünk megőrzésének érdekében, a nők körében nem csak a méhnyakrák szűrésének, hanem az emlőrák szűrésének is komoly jelentősége van.