Menü

Számos veszély leselkedhet a strandon, uszodában

Az úszás vitathatatlanul egészséges, azonban a strandon, úszómedencében lévő kórokozók fertőzéseket okozhatnak.

Ismét itt a strandszezon, azonban a fürdőkben nem csak nyáron leselkednek ránk veszélyek, ezért nagyon fontos, hogy a fertőzéseket mindig igyekezzünk elkerülni, különben könnyen elkaphatunk valamilyen húgyúti vagy hüvelyfertőzést, de fülgyulladás és szemfertőzés is kialakulhat.

Hogyan vigyázzunk az egészségünkre?

Óvjuk a füleinket!

Az egyik leggyakoribb betegség a fülgyulladás, mely strandolás alkalmával meglehetősen gyakran fordul elő, nagyon fájdalmas lehet és az esetek nagy részében szakorvosi tisztítást, kezelést igényel. A gyerekek nagy része már találkozott a középfülgyulladással, mely igen fájdalmas betegség.

Úszás, strandolás közben sajnos gyakran kerül víz a fülbe, ami a külső hallójáratok gyulladását okozhatja. A fürdősapka nem biztosít 100 százalékos védelmet, sőt tapasztalatom alapján a víz bekerül a sapka alá, ezért a fül védelmére a gyógyszertárakban kapható speciális szereket, víztaszító hatású fülolajat ajánlom. Ha már kialakult a fertőzés, az úszás tilos.

A nők rettegett félelme a hüvelygomba.

Strandolás után a nők gyakran szenvednek különböző hüvelyfertőzésektől vagy a hüvelygomba tüneteitől. Vannak olyan szerek melyek megelőzés céljából használhatók, és a hüvely flóráját egyensúlyban tartják.

A lábgörcs magnéziumhiány oka, ennek megelőzéséről is gondolkodhatunk edzés előtt.

A lábgomba gyakori betegség, a strandolás, uszodák leggyakoribb kellemetlen velejárója, a papucs segít megelőzni a fertőzést, illetve a lábujjaink szárazra törlése, fertőtlenítése ajánlott.

A strandolás veszélyei között említhetjük a napszúrást, mely ellen sapkával, a fej eltakarásával védekezhetünk, kerüljük a déli meleget, a közvetlen napsugárzást, a nem szellőző ruhákat és a melegben végzett, kimerítő fizikai munkát, sportot.

A strandon ne felejtsünk el védekezni a napégés ellen. Noha sok napégéstől védő szer vízlepergető, azért tanácsos többször is bekrémezni magunkat és családtagjainkat.

Talán nem kifejezetten a strandolás veszélyei között tartjuk számon, de mióta a Balaton partján strandolásunk alkalmával a kisfiam hátába egy kullancs kapaszkodott, így azóta erre is figyelek. Strandolás után érdemes megvizsgálni a testet, nincs-e rajta kullancs.

A strandolás kellemetlen velejárói között találkozhatunk felfázással, fülgyulladással, húgyúti diszkomfortérzettel, hólyagproblémákkal, fertőzésekkel, körömgombával, hasmenéssel, pedig sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük a leggyakoribb nyári megbetegedéseket. Kérem fokozottan vigyázzanak a gyermekeikre és kerüljék a fürdésre alkalmatlan helyeket! Jó strandolást kívánok!

Iskolai ballagás, évzáró, osztálykirándulások a kánikulában

Sok helyen a napokban tartják az általános iskolai ballagásokat, az évzáró ünnepségeket, osztálykirándulásokat. Mit lehet tenni, ha a forróságban kirándul a gyerek, vagy az iskola udvarán tartják az évzáró ünnepséget?

Hogyan kezdjünk hozzá egy könyv megírásához?

Adódik a kérdés, hogy mi a legnehezebb része egy könyv megírásának: az ötlet, a felépítés, vagy az, hogy minden nap számítógép, és papír előtt ülve írjunk a dolgokról? Az írás mindig egy procedúra, ami – mint minden folyamat – lebontható apróbb lépésekre. Bármilyen bonyolult is egy szöveg megszületése, végső soron szavakon, mondatokon keresztül történik, és felosztható bevezetésre, tárgyalásra, befejezésre. A dolog ennél persze kicsit bonyolultabb, de az alapvető lépések mindig ugyanazok, amelyekről az alábbi cikkben tudhatunk meg részleteket.

A Mecsek kincsei

Ha belföldön szeretnél eltölteni valahol egy kellemes hétvégét, akkor a Mecsek egy kiváló hely lehet erre. Rengeteg természeti csoda vár felfedezésre itt, és a sok erdős terület még a nyári melegben is hűvös kirándulóhelyet biztosíthat az idelátogatók számára. Hogyha ez nem lenne elég, az egyik legnagyobb vidéki város, Pécs is számtalan programmal várja a belföldi turistákat.

Hogyan legyen a medence vize kristálytiszta?

Ha úgy döntünk, beruházunk egy medencére, akkor fontos utánanézni annak is, hogyan érhető el a víz tisztán tartása. Hogyan érjük el, hogy a medence vize ne legyen a baktériumok táptalaja?

Közösségi kertek

Szívesen kertészkednél te is, de társasházban élsz? A közösségi kertek többek között erre a problémára kínálnak megoldást azok számára, akik a városban is szeretnének egy kis időt a kertészkedés szépségeivel tölteni.