Menü

Hogyan legyen a medence vize kristálytiszta?

Ha úgy döntünk, beruházunk egy medencére, akkor fontos utánanézni annak is, hogyan érhető el a víz tisztán tartása, hiszen egy koszos, algás vízű medencében senkinek sem lesz kedve fürödni. Hogyan érjük el, hogy a medence vize ne legyen a baktériumok táptalaja, hanem szép, tiszta és átlátszó maradjon?

Ha rávettük magunkat, hogy beruházzunk egy épített medencébe, vagy egy merev falú, vízforgatós rendszerű pancsolóba, akkor bizony érdemes beleásni magunkat abba is, hogy hogy kezeljük, tisztítsuk meg a vizet.

Ha a medencénk vize koszos, algás, piszkos, akkor az nemcsak esztétikailag jelent gondot, hanem egészségügyi problémákat is okozhat, pl. a szem irritációját, esetleg bőrproblémákat.

Mit tehetünk a medencénk tisztán tartása érdekében?

Amikor a kánikulai időszakban naponta használjuk a medencénket, s többször fürdünk benne, sok esetben izzadság és naptej is belekerül a vízbe, a nemkívánatos anyagok pedig szennyezik a vizet, a belehulló apró levelekről, rovarokról nem is beszélve. Ilyenkor a mikroorganizmusok miatt a víz algásodik és zöld lesz.

Hogy a medence vize kristálytiszta legyen és sokáig szép maradjon, mindenképp használjunk, szűrőberendezést. Én gyakran mérem a víz értékeit, többek közt az algásodás mértékét, s amint ezek az értékek eltérőek lesznek a normáltól, akkor be kell avatkozni.

Nézni kell a pH szintet, használjunk klórt, rendszeresen fertőtlenítsük a vizet. A víz PH értékét pH+ vagy pH- vegyszerrel módosíthatjuk aszerint, hogy emelni vagy csökkenteni szeretnénk az értéket.

A vízforgató, szűrőberendezés alapdolog, kulcsfontosságú. Vehetünk papírszűrős vagy homokszűrős vízforgatót, itt a teljesítmény a lényeg, ami a medence méretétől is függ.

Mit kell tudni a klórozásról?

A nem kívánatos mikroorganizmustól klór segítségével szabadulhatunk meg.

A medenceháló is fontos kellék! A vízen úszkáló faleveleket, bogarakat ezzel tudjuk eltávolítani, lehalászni.

Sikáljuk át a medence oldalát! Az algásodás és a finomabb szennyeződés eltávolítása érdekében a medence alját és bizony a falait is heti egy alkalommal érdemes átkefélni.

Mi az a medenceporszívó?

Ez az az eszköz, amely segít a víz aljára szálló homok, por és egyéb részecskék összegyűjtésében. A vízforgató rendszerbe kell csatlakoztathatni a porszívót, így annak erejével tisztíthatjuk meg a medence alját.

Alkalmazok pelyhesítőszert is, mely segít a szennyeződések könnyebb felporszívózásában, eltávolításában. is szépen felporszívózhatod.

A skimmer is fontos.

Ha épített medencéd van, figyelj a skimmerre! Mi az a szkimmer? Egy nagyon hasznos eszköz a medence tisztán tartásához. A szkimmer jelentése az, hogy fölöző, s az a dolga, hogy a vízfelszínen úszó szennyeződéseket összegyűjtse.

Forgassuk naponta a vizet! Az, hogy erre hány órán át van szükség, nagyban függ medencénk méretétől. A víz forgatása garantálja, hogy a víz tisztaságát és pH-szintjét biztosító szerek eljussanak a medence minden egyes pontjára.

Ha kisgyerek van a háznál, zárjuk el a vegyszereket, ha pedig nem használjuk a medencét, takarjuk le. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy nagyobb viharok esetén le legyen levelekkel és rovarokkal a víz.

Soha ne feledjük el a biztonságos fürdőzés szabályait! Kisgyermeket - de még nagyot sem – soha, semmikor, semmilyen körülmények között, egyetlen percre sem hagyjunk felügyelet nélkül még a legkisebb medencében sem! Soha!

Üdülni bérelt autóval. Mire figyeljünk, mire készüljünk?

Sokan utaznak úgy, hogy már a repülőtéren bérelt autót használnak a nyaralásuk vagy üzleti útjuk idején. Kényelmes megoldás ez, ami sokszor elég drága, egy-egy ritka esetben pedig szükséges, ha nem az EU-n belül utazik valaki, vagy rövid idő alatt nagyon sok helyre kell eljutnia. Ilyenkor jó tisztában lenni a járműhöz kötött és köthető biztosításokkal, és betartani néhány szabályt, mert az olcsó bérlet a végén könnyen nagyon drágává válhat.

Szeresd az őszt!

Azt nem mondanám őszinte mosollyal, hogy vártuk az iskolakezdést, az új könyveket és tantárgyakat, az se lenne igaz, ha azt mondanám a kellemesen lehűlt levegő tetszik, mert momentán épp ma egész nap fázom, viszont tudok mondani pár dolgot biztos, amiről állítom, hogy szeretem az őszben.

Hogyan hangolható össze család, a munka és az edzés?

A család az életünk, a biztos háttér, az otthonunk, a sport vagy hobbi pedig az „én-időnk”, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy feltöltődjünk, levezessük a feszültséget, fizikálisan és mentálisan is fittek, frissek maradhassunk. Ennyi minden nem fér a napba, melyikről mondjunk le?

Kávét kollagénnel? Igen!

A kollagén szóval gyakran találkozunk, kozmetikumok összetevői, étrendkiegészítők fontos elemei, táplálékkiegészítők, melynek bevitele bizonyos kor felett egyre indokoltabbá válik, azonban joggal kérdezik, hogy hogyan kerül a kávéba kollagén?

Mi az a munkamánia és hogyan lehet kezelni?

A munkamánia is egyfajta függőségi állapot, mai cikkünkben erről lesz szó. A függőségek azért károsak, mert negatívan hat ránk azzal, hogy háttérbe szorít minden mást, a családunkat, barátainkat, egészségünket. Hol kezdődik a munkamánia?