Menü

Hogyan legyen a medence vize kristálytiszta?

Ha úgy döntünk, beruházunk egy medencére, akkor fontos utánanézni annak is, hogyan érhető el a víz tisztán tartása, hiszen egy koszos, algás vízű medencében senkinek sem lesz kedve fürödni. Hogyan érjük el, hogy a medence vize ne legyen a baktériumok táptalaja, hanem szép, tiszta és átlátszó maradjon?

Ha rávettük magunkat, hogy beruházzunk egy épített medencébe, vagy egy merev falú, vízforgatós rendszerű pancsolóba, akkor bizony érdemes beleásni magunkat abba is, hogy hogy kezeljük, tisztítsuk meg a vizet.

Ha a medencénk vize koszos, algás, piszkos, akkor az nemcsak esztétikailag jelent gondot, hanem egészségügyi problémákat is okozhat, pl. a szem irritációját, esetleg bőrproblémákat.

Mit tehetünk a medencénk tisztán tartása érdekében?

Amikor a kánikulai időszakban naponta használjuk a medencénket, s többször fürdünk benne, sok esetben izzadság és naptej is belekerül a vízbe, a nemkívánatos anyagok pedig szennyezik a vizet, a belehulló apró levelekről, rovarokról nem is beszélve. Ilyenkor a mikroorganizmusok miatt a víz algásodik és zöld lesz.

Hogy a medence vize kristálytiszta legyen és sokáig szép maradjon, mindenképp használjunk, szűrőberendezést. Én gyakran mérem a víz értékeit, többek közt az algásodás mértékét, s amint ezek az értékek eltérőek lesznek a normáltól, akkor be kell avatkozni.

Nézni kell a pH szintet, használjunk klórt, rendszeresen fertőtlenítsük a vizet. A víz PH értékét pH+ vagy pH- vegyszerrel módosíthatjuk aszerint, hogy emelni vagy csökkenteni szeretnénk az értéket.

A vízforgató, szűrőberendezés alapdolog, kulcsfontosságú. Vehetünk papírszűrős vagy homokszűrős vízforgatót, itt a teljesítmény a lényeg, ami a medence méretétől is függ.

Mit kell tudni a klórozásról?

A nem kívánatos mikroorganizmustól klór segítségével szabadulhatunk meg.

A medenceháló is fontos kellék! A vízen úszkáló faleveleket, bogarakat ezzel tudjuk eltávolítani, lehalászni.

Sikáljuk át a medence oldalát! Az algásodás és a finomabb szennyeződés eltávolítása érdekében a medence alját és bizony a falait is heti egy alkalommal érdemes átkefélni.

Mi az a medenceporszívó?

Ez az az eszköz, amely segít a víz aljára szálló homok, por és egyéb részecskék összegyűjtésében. A vízforgató rendszerbe kell csatlakoztathatni a porszívót, így annak erejével tisztíthatjuk meg a medence alját.

Alkalmazok pelyhesítőszert is, mely segít a szennyeződések könnyebb felporszívózásában, eltávolításában. is szépen felporszívózhatod.

A skimmer is fontos.

Ha épített medencéd van, figyelj a skimmerre! Mi az a szkimmer? Egy nagyon hasznos eszköz a medence tisztán tartásához. A szkimmer jelentése az, hogy fölöző, s az a dolga, hogy a vízfelszínen úszó szennyeződéseket összegyűjtse.

Forgassuk naponta a vizet! Az, hogy erre hány órán át van szükség, nagyban függ medencénk méretétől. A víz forgatása garantálja, hogy a víz tisztaságát és pH-szintjét biztosító szerek eljussanak a medence minden egyes pontjára.

Ha kisgyerek van a háznál, zárjuk el a vegyszereket, ha pedig nem használjuk a medencét, takarjuk le. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy nagyobb viharok esetén le legyen levelekkel és rovarokkal a víz.

Soha ne feledjük el a biztonságos fürdőzés szabályait! Kisgyermeket - de még nagyot sem – soha, semmikor, semmilyen körülmények között, egyetlen percre sem hagyjunk felügyelet nélkül még a legkisebb medencében sem! Soha!

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.