Menü

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

A masszásról évezredek óta tudjuk, hogy igen hasznosak számunka, mivel testünk és lelkünk is felfrissülhet, gyógyulhat, pihenhet általa. A metamorf masszázs is bizonyos értelemben erre hivatott, nézzük, mit is rejt magában.

A metamorf kifejezés egy görög eredetű szó, ami az átalakulás, vagyis metamorfózis szóból ered. Azt egész életünk egy nagy változás, hiszen szinte semmi sem állandó, ami körülvesz minket, minden egy kicsit alakul valamilyen irányba. Érnek minket különböző behatások, legyen az rossz, vagy jó, mindig alakulunk általuk. Az életünk folyamán történhetnek olyan megrázó, stresszes, traumatizáló események, melyek gátat szabhatnak életünk kiteljesedésében Ezek a lelkileg megrázó behatások elraktározódnak tudatalattinkban, gátat építenek a boldogság útjába, ezáltal nem tudjuk életünket úgy élni, ahogy azt valójában szeretnénk. Ezen energiaáramlások blokkolásának feloldásában segíthet nekünk ez a módszer, mely Gaston Saint-Pierre reflexológus nevéhez fűződik.

A metamorf masszázs vagy metamorf érintés egy olyan technika, mely nem az izmok, ízületek gyurmázásán alapul, hanem bizonyos pontok stimulálásán. Ezen érintések olyan energetikai befolyással vannak testünkre és ezáltal lelki világunkra, mely mély tudatalatti állapotokba juttathat el minket. A módszer a fej, a kéz és a láb reflexpontjait veszi célba, ezek a zónák ingerfelvétel után a gerincet stimulálják, amitől az energiaáramlás beindul. A masszázs közben a kezelt egyén olyan mély megnyugtató állapotba is eljuthat, mely a magzati léthez hasonló. Fontos megjegyezni, hogy életünk során nagyon meghatározóak a magzati korban elszenvedett traumák, erre a többség nem is gondol, pedig minden innen indul.

Maga a masszázs három, úgynevezett „múlt-síkon” is képes segíteni, az előző életekből hozott emlékek, a magzati korban ért sérelmek és a születés után érkezett traumák feloldására is alkalmas. Ezen negatív hatások okozhatják például a félelmeinket, a gátlásainkat, a szégyenérzetet, a dühöt, a depressziót, pánikbetegséget és, hogy testi tüneteket is említsünk, az emésztési gondokat, a gyomorideget, a körömrágást, az ízületi problémákat, migrént, görcsöket, szív- és érrendszeri panaszokat.

Azoknak is kifejezetten ajánlott, akik veleszületett, vagy a születéssel együtt bekövetkezett rendellenességgel élnek. A kezelést bárki igénybe veheti, gyerekek és idősek is. A masszázst minimum hetente kell alkalmazni, de lehet egy héten kétszer is, hiszen mindenkinek az egyéni igényeihez kell szabni. Mellékhatással pedig nem kell számolni, ebben is igen különleges.

A metamorf masszázs egy olyan módszer, mely segít feloldani a lelki gátlásokat, mellyel megszűnhetnek különböző testi-lelki tüneteink, kiteljesedhet és boldogabb lehet az életünk.

Sütőtök - ne edd, kend!

Ma már számtalan, jobbnál jobb arcpakolás elérhető a drogériákban, azonban a, konyhai szépítőszereknél nincs természetesebb! Ráadásul olcsó is és a házilag elkészített arcápolásokban pontosan tudjuk mi van és mi mindenre jó.

Őszi kiránduló helyszínek Magyarországon

Olcsó, izgalmas és hazai élményekre vágysz az őszi szezonban? Magyarország tele van olyan remek túrázós helyszínekkel, amelyeket bátran bevehetsz egyedül, gyerekekkel, de akár a barátaid társaságában is. Itt van az ősz, így lassan elő lehet venni a szekrény mélyén meglapuló túrabakancsokat. Az erdei kirándulásokhoz rengeteg páratlan szépségű magyarországi helyszín között tudtok válogatni, a cikkben ehhez nézhetünk meg ötleteteket. Az útvonalak többsége pénztárcabarát, természetközeli és kalandos élményt kínál családoknak, pároknak, de ideálisak baráti kiruccanáshoz is.

Magas pulzus éjszaka: kell-e aggódni?

Az éjszaka jelentkező magas pulzus roppant nyomasztóan hathat arra, aki átéli, hiszen a gyors szívverés és az emiatt érzett aggodalom ördögi kört alkothatnak. Minél erősebben érezzük a szívdobogást, annál jobban aggódunk, ami tovább emeli a pulzust. Ez valóban nyugtalanító jelenség, amit mindenképpen ki kell vizsgáltatni (többnyire EKG és 24 órás Holter vizsgálat segítségével), hiszen a szapora szívműködés, mint érzés, lehet valódi tachycardia, lehet szívritmuszavar.

Tegyünk a mellrák ellen!

A mellrák kialakulása részben a véletlenen és az öröklődő géneken múlik, legalább ekkora jelentőségük van azonban az életmód és a környezeti tényezők hatásainak is. A mellrák megelőzésének számos módja lehet. Tegyünk meg mindent!

Mindfulness alkalmazása a mindennapokban

A mindfulness technikának a mindennapi alkalmazása egy fontos faktor lehet abban, hogy csökkentsük a minket érő stresszt, illetve meg tudjunk békélni a gondolatainkkal és érzéseinkkel. Nem árt néha tudatosan megfigyelni azt, ami körülvesz minket!