Menü

Az olvasás forradalma?

A megállíthatatlan és szupergyors technikai fejlődés megannyi negatívuma mellett azért bőven találunk pozitív hozadékot. Az olvasás népszerűségének alakulására például még a klasszikus értékek legnagyobb védelmezői is elismerően csettinthetnek.

Ma még azért a legtöbb ember számára nehézen elképzelhető, hogy a szép, jó tapintású, színes, szagos könyv helyett egy E-könyv olvasót, vagy valami modern kütyüt vegyen a kezébe, ha olvasni támad kedve. De. Az évről-évre jobb és használhatóbb speciális, E-könyv olvasó eszközök mellett a digitális olvasás az okostelefonok és a tabletek hihetetlen népszerűségének hullámán kap új lendületet.

Az úgynevezett E-könyveket ugyanis nemcsak az olvasókon lehet élvezni, hanem szinte minden számítógépen. Ez pedig azt jelenti, hogy az olvasás összekapcsolódott egy dinamikusan fejlődő iparággal, egyre jobban beilleszkedik a digitális világba.

Az elektronikus könyvek  egy olyan népes, és hihetetlenül gyorsan hízó réteget szólítanak meg, amelyet nem feltétlenül érdekelnek a hagyományos könyvek. Most viszont, akár a divatnak is köszönhetően, olvasnak a fiatalok, és jelen pillanatban nem az a kérdés, hogy mit és hogyan.

Az elektronikus olvasás, beleértve az interneten történő böngészést is, nem ugyanaz, mint e tevékenység hagyományos, máig megszokott formája. A változás, talán beszélhetünk forradalomról is, hihetetlenül gyorsan megy végbe. A mai generációk körülbelül 90 százalékának természetes, hogy újságot, vagy könyvet vesz a kezébe, míg lassan felnő egy olyan korosztály, amelynek ezek a dolgok már teljesen természetellenesek lesznek. Ők másképp nézik és fogyasztják a betűket.

A példák azt mutatják, hogy nem kell keresztet vetni az olvasásra, sőt, elképzelhető, hogy annak népszerűsége még tovább fog növekedni. A kérdés, mennyiben lesz más az E-olvasás, mint a klasszikus forma, és hogyan lehet előbbit hasznosítani, azaz fenntartani a tudomány, irodalom és művészet megfelelő tudásszintjét, illetve az arra való igényt. A válasz bizonyosan nem napjainkban születik meg, hanem azt a „digitális generáció” adja majd meg véglegesen.

Fotó:
pixabay.com

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.