Menü

Techforradalom! Jön az okoszemüveg és társai

Még szinte alig szoktuk meg az okostelefonok újabb és újabb rohamát, máris itt vannak a legmodernebb kütyük élükön az okosszemüveggel, amelyet most először meg is lehetett vásárolni.

A Google Glass forradalmasíthatja a számítástechnikát és ennél még többet tehet: átalakíthatja az emberek mindennapi életét. Úgy, mint az okostelefon, csak jóval hatékonyabban, mert a szemüveg egy sokkal közvetlenebb, immáron kibogozhatatlan kapcsolatot hoz létre ember és gép között.

Ezt a gépet most lehetett először megvásárolni, csak egy napig, és csak az Egyesült Államokban. A hagyományos tendenciát követve azonban nem lehetnek illúzióink: az okosszemüveg és vele együtt az összes testen viselhető technológia (például az okosóra) komoly, világméretű pályafutás előtt áll.

Ez a technológia szó szerint forradalmasíthatja az emberi létet, hiszen a kütyük az alapvető, mindennapi cselekvéseinket segítik, szabályozzák majd. Amolyan kommunikációs összekötők lesznek köztünk és a külvilág között, a borús jövőképet festők szerint olyannyira, hogy nélkülük egy idő után cselekvőképtelenné válunk.

Például az alvás szabályozásától az étkezés szervezésén és alapvető egészségügyi állapotunk nyomon követésén át egészen a közlekedésben nyújtott segítségig ezek a kütyük veszik át a főszerepet életünkben, azaz mindenütt jelen lesznek. Kihagyhatatlanul.

A testen viselhető technológia előőrse gyorsabban itt lesz mint gondolnánk, a többi pedig már jön magától.

Persze számos kérdés felvetődik használatukkal kapcsolatban, mindjárt itt vannak a személyiségi jogi problémák, bár látva az emberek internetezési szokásait és közösségi oldalakon mutatott általános magatartását, ez nem fogja megállítani a technológia elterjedését.

Fotó:
pixabay.com

A tavaszi fáradtság okai és megelőzése

Tavasszal éreznünk kellene, hogy ébred a természet és mi is töltődünk fel energiával, de ebben az időszakban sokan levertségről, fáradtságról és állandó lehangoltságról beszélnek. Ezt az általában rövid időszakot tavaszi fáradtságnak nevezik. Azonban ez nem betegség és nem is komoly probléma, ez egy természetes reakciója a szervezetnek, mikor a téli időszak után folyamatosan alkalmazkodik a tavaszi viszonyokhoz.

Albérlet vagy kollégium?

Olyan dilemma ez amivel minden egyetemista, egyes esetekben már középiskolás találkozik. A felvételi utáni napokban elindul a nagy albérlet vagy kollégium vadászat, azonban érdemes kicsit előre gondolkodni és felmérni, hogy melyik városban melyik lehetőségek érik meg a legjobban.

Tippek az unalomevés ellen

A karantén kilók gyorsan felszaladhatnak, de van megoldás ellenük.

A meditáció fajtái

Tudtad, hogy a meditációnak vannak különböző fajtái, és mind máshogy hatnak az elménkre? Ebben a cikkben most ezekről olvashatsz…

Idősgondozás otthon

Az otthoni ápolás meghatározása nagyon egyszerűnek tűnhet, de itt is jogszabályok vannak, amelyeket be kell tartani. Rövid definíciója: Egy beteg hozzátartozónkat, szeretünket az otthonunkban, vagyis nem egészségügyi intézményben látjuk el, gondoskodunk a testi-lelki jólétéről, segítjük a gyógyulását, elviselhetőbbé tesszük a mindennapjait. Azonban ezen szabályozás alapján a legtöbb ember volt már otthonápolt. Most azt fogjuk megnézni, hogy mi történik abban az esetben, ha valaki idős segítségre szoruló hozzátartozóját szeretné ápolni.