Menü

A napfény íze – ismeri Ön a napteát?

Itt a nyár, használjuk ki a napfény energiáját a legtermészetesebb ital elkészítéséhez! A tűzhely, vízforraló és főleg a mikrohullámú sütő bekapcsolása helyett nyáron a napfény segítségével is készíthetünk teát.

Az úgynevezett naptea elkészítéséhez azt kell megvárnunk, hogy a napon 38 celsius fokot mutasson a hőmérő. Ne feledjük, hogy az időjárás előrejelzések, a telefonokon futó alkalmazások az árnyékban mért hőfokot mutatják, így érdemes a tűző napra is hőmérőt helyeznünk: hamar azon kapjuk magunkat, hogy bőven megfelelő a hőmérséklet ahhoz, hogy a nap főzze meg a teánkat.

A régi telepesektől származó ötletet Arizonában még ma is alkalmazzák, kölcsönözzük hát mi is ennek a kiváló nedűnek a receptjét!

  1. Gyűjtsünk össze egy csésze fűszernövényt. Lehet ez citromfű, menta, kamilla, hibiszkusz, vagy bármi más, amiből teát szoktunk főzni. Válasszuk friss és egészséges növényeket, vagy biogazdálkodásból származóakat, melyeket nem kezeltek növényvédő szerekkel.
  2. Mossuk le a fűszernövényeket hideg vízzel úgy, hogy alaposan eltávolítsuk a szennyeződéseket a levelekről és a szárról (amit egyébként szintén felhasználhatunk).
  3. Tegyünk egy üvegkancsóba négy csésze vizet, majd áztassuk bele a lemosott gyógynövényeket
  4. Miután lefedtük, tegyük ki a tűző napra, és hagyjuk ott kb. 2-4 órán keresztül! Akár az ablakpárkányra is tehetjük, ha közvetlenül éri az üveget a napfény.
  5. Akkor vegyük ki a növényeket, amikor a víz már elszíneződött, és aranyszínű, vagy zöldes árnyalatot kapott, attól függően, hogy milyen növényt áztattunk be.
  6. Hűtsük le, jeges teaként fogyasztva nagyon finom! Édesítésként méz, vagy agavé nektár javasolt.

A naptea elkészítéséhez ajánljuk a tisztított víz, vagy forrásvíz használatát.

Fogyassza egészséggel ezt az italt, amely magába gyűjti a természet kincseit! 

Fotó:
pixabay.com

Népszerű adventi édességünk a grillázs

A karácsonyi vásárokban a forralt bor és a pirított mandula a sláger, de a gesztenye is elengedhetetlen finomság. A sült gesztenye zamatáról és a téli lélekmelengető italokról, az adventi konyhai aromaterápiáról nemrég írtunk oldalunkon, most a karácsonyi hangulat másik kedvencét említjük meg, a grillázst.

Mi a különbség a gyógyszer és az étrend-kiegészítő között?

Az étrend-kiegészítők jótékony hatásúak az emberi szervezetre, azonban e termékeknek nem tulajdonítható betegséget megelőző vagy gyógyító hatás. Mi a különbség a gyógyszer és az étrend-kiegészítő között? Melyiket válasszuk?

Ünnepi italok – nemcsak télre

Mostanság, hogy korábban van sötét, olykor hideg, borongós és barátságtalan arcát mutatja az időjárás, jólesik esténként bekuckózni valami finom, forró, szívmelengető téli itallal. Hiszen ki ne szeretné magát felmelegíteni egy bögre gőzölgő finomsággal?

Ezért fogyasszunk mindennap ánizst

Az ánizst egész magként és őrölt formában is beszerezhetjük. Számos vitamin és ásványi anyag található meg benne, például A- és C-vitamin, kalcium, magnézium, foszfor, kálium, szelén, mangán és vas. A hagyományos gyógyászat szerint az ánizs igen kedvezően hat a szervezetünkre, stimulálja például az idegrendszert, a méregtelenítést, az izmok regenerációját egyaránt. lássuk, miért érdemes még rendszeresen fogyasztani!

Taurin gyógyító hatása

A taurin egy öregedésgátló aminosav, ami bélflóránkban is aktív. Elfogyasztása után kevesebb mint egy óra alatt a véráramba kerül, hogy energiát adjon az izomok, az idegek, a szív és agy sejtjeinek. Táplálja a szem retináját és a belső fül sejtjeit.