Menü

Nem mindegy, hol dolgozunk

Bár a legtöbben nem mi választjuk meg munkahelyünk környezetét, ám ha mégis van beleszólásunk a dologba, sokat tehetünk kényelmünk, munkabírásunk és kapacitásunk érdekében.

A munkahelyi környezet minősége, milyensége nagyban befolyásolja a dolgozó munkabírását, kapacitását, s ezzel a munka minőségét. Furcsa, de a kényelem van olyan fontos, mint az, hogy az ember milyen kollégákkal van körülvéve. A környezet egyes elemei apró, ám de hosszan tartó és együttesen erőteljes hatással befolyásolják munkával töltött időnket.

Nem is gondolnánk, hogy ebből a szempontból lényeges lehet a fal színe, az, hogy mennyire világos és levegős a szoba. Ami a színt illeti, szakemberek a zöld és a kék színeket tartják a legjobbnak, de a sárgának is élénkítő, kreativitást serkentő hatást tulajdonítanak. Ablak közelében a legjobb, egyrészt a természetes fény miatt, másfelől a megfelelő oxigénellátottság érdekében.

A kényelemről már sok szó esett, a szék, az asztal és a számítógép megfelelő elhelyezkedése az egészségügyi szempontok mellett agyunkra, koncentrációnkra is serkentőleg hathat.

Ha megtehetjük, alakítsunk ki magunknak tágas személyes teret, legyen élég hely nekünk és a dolgainknak, ugyanakkor az sem jó, ha túl messzire kerülünk a kollégáktól.

Környezetünk átgondoltsága, rendben, tisztán tartása fontos, ugyanakkor egy kis rendetlenség sem árt, a rumli köztudottan jó hatással van a gondolkodásra.

Növények tartását még azoknak is ajánlják, akik egyébként nem virágtartó/öntöző típusok, a zöld ugyanis nemcsak szép dísztárgy, hanem életet, energiát hozó kiegészítő.

Fotó:
pixabay.com

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!

Korai zenei nevelés fontossága

Születésünktől kezdve megvan az a képességünk, hogy észleljük a dolgok zeneiségét. Sőt, ez a képességünk segít minél hamarabb megérteni a világ történéseit. Talán nem is olyan véletlen, hogy összehangolódásnak nevezzük az újszülöttekkel való kezdeti összecsiszolódást. Számukra még ez az elsődleges információforrás, és ennek további támogatása a fejlődési területek mindegyikére pozitív hatással lesz.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.