Menü

Kinect – mozgásélmény kütyümániásoknak

Ki ne hallott volna már a Playstation-ről? Millió amerikai filmben láthatjuk, ahogy gyerek és felnőtt ül kontrollerrel a kezében a kanapén, és játszik, nyomkodja a gombokat, miközben száguldozik a virtuális világban. Hasonló eszközök a Nintendo és az Xbox is.

Nagy forradalom volt, amikor előbbi piacra dobta a kis kézbe fogható irányítót, a Wii révén például teniszezni lehetett saját kézzel. Ehhez képest még nagyobb áttörést jelentett az Xbox Kinect: a Microsoft által készített konzol segítségével teljes testtel játszhatunk, nem kell hozzá egyéb eszköz. Ezzel bárki beléphet a „virtuális valóságba”: sport- és kalandjátékok sora, amelyeket a saját testünkkel játszhatunk. Mindez forradalmat jelentett a fotelben való játékhoz képest, főleg, hogy a Kinect nem is akármilyen testmozgást biztosít: némely játék rendesen felér egy edzéssel, de vásárolhatunk direkt edzőprogramokat is.

Az Xbox Kinect, talán a borsos ára miatt még mindig nem igazán elterjedt, pedig az Xbox360 után hamarosan a boltok polcaira kerül az új generációs eszköz, az Xbox One. Pontosabban a megjelenés dátuma szeptember 5. – valószínűleg nem véletlenül: észrevehetően a karácsonyi piacot célozzák meg vele. Igen, ismét egy újabb „kütyü”, mondhatjuk rá. De ez azért mégiscsak jobb, mert a Kinect-es játékok mozgásra sarkallnak, és ezt nem sok eszköz mondhatja el magáról. A mai számítógépes világban nem egyszerű a gyerekeket (és a felnőtteket) a mozgásra bírni, a képernyő bárkit hajlamos a székéhez szögezni. Ehhez képest mindenképpen előnyben van a Kinect azoknál, akik számára fontos a sport. Aki már próbálta az Xbox 360 Kinect-et, az megismerhette az előnyeit.

Próbálhatott kalandjátékot, ahol a vízesésen száguldó matracon kell ugrálni, van akadálypálya, ami még a jó állóképességű embert is rendesen igénybe veszi, mert guggolással, oldalirányú mozgással és ugrással juthat előre. A sportjátékokban kipróbálható az akadályfutás, távolugrás, box, tenisz, foci és amerikai foci, röplabda, bowling, ping-pong, és még sok más. Játék ide, vagy oda, az izzadás garantált! Aki pedig kedvet kapott az ilyen formájú mozgásra, az az edzéseit is folytathatja a Kinect segítségével: szuper edzőprogramok léteznek, amelyek bescannelik a teljes testet, és figyelik a mozgását edzés közben. „Elég magasra emelte a lábát? Jól tartja a karját? Ha nem guggolt le eléggé, akkor jöhet még egy kör!” Levezetésként pedig egy kis zumba, vagy tánc. A Kinect tehát többet nyújt az otthoni tornázáshoz is: ha DVD-re tornázik, akkor a hátránya a valós órákkal szemben, hogy senki sem figyel a helyes testtartásra, a gyakorlatok korrigálására.

Kinek ajánljuk a Kinect-et? A fentiek értelmében a gyerekeknek mindenképpen. Annyi modern technikai eszközzel vannak körülvéve, hogy nehezen elkerülhető, hogy ne találkozzanak valamelyikkel, ne vágyjanak valamelyikre. Akkor már inkább olyan legyen, ami mozgásra bírja őket. Felnőtteknek is kiváló szórakozás, ugyanis nemcsak az egyéni mozgásra, hanem a csapatjátékra is alkalmas. Barátokkal töltött estén is kiváló szórakozás. Az Xbox Live előfizetés révén pedig akár a világ másik felében élő családtagjaival, vagy barátaival is játszhat. Azoknak is kiváló eszköz lehet az Xbox Kinect, akik edzeni szeretnének, de nincs idejük, vagy kedvük fittness termekbe, aerobic órákra járni. A DVD-re való tornázás helyett egyénre szabottabb és pontosabb otthoni edzéseket valósíthat meg.

Mozgásra fel, a kütyü ehhez partner!

Fotó:
pixbay.com

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!