Menü

Blog ajánló: Szép világunk magazin

Az internet elterjedésével sokan féltik a világ legszebb hobbijait, az olvasást, a túrázást, az utazást. Szerencsére a világháló a hasznunkra is válhat, ha olyan kiváló oldalakkal találkozhatunk, mint a Szép világunk magazin. Kollát Gyula blogját olvasva ugyanis virtuális utazásra indulhatunk, és az írások olyan magával ragadóak, hogy néha fel kell ébresztetnünk magunkat.

Jómagam az észak-karolinai korrallzátony szerelmeseként találkoztam először Gyula írásaival. Oly meggyőzően forgatta a tollát a cikk írása közben, hogy még csak nem is sejtettem: az ő utazása is virtuális volt erre a tájra. Meglepődtem, amikor kiderült, hogy idáig még csak a szívében repült el a partot övező, hosszú homokföldnyelvre. Mindez mit sem vett el írásainak értékéből, amelyek egy része saját élményeken, túrákon alapul, másik része pedig kitartó kutatómunka és ügyes „gondolatutazás” eredményei.

Mindenkinek szeretettel ajánlom a természetesen ingyenesen olvasható Szép világunk virtuális magazint, amely a nevéhez hűen a világ szépségeit mutatja be. Nem tud bárki ilyen szeretettel írni fákról, virágokról, állatokról, hazai és külföldi tájakról, túrázásról, csak az, aki tényleg szerelmes a világba. Ezt mutatja a Jókai Mórtól kölcsönzött mottója is: „Ha ma elhagynám a földi világot, csak azt tudnám referálni annak a másik világi népnek, hogy ez az elhagyott nagyon szép világ volt.” – Aki erre már ráébredt, és aki nem, mindegyiküknek ajánlott a blog olvasása a http://szepvilagunk.weebly.com oldalon. A bejegyzések között szerepelnek még gasztronómiai élmények, valamint hölgyekről szóló írások is, hiszen az író szerint ezek mind-mind szebbé teszik a világunkat. A közösségi oldalak kedvelői a Hegyek Virágok Étkek nevű oldalon is nyomon követhetik az írásokat a www.facebook.com/HegyekViragokEtkek linkre kattintva.

A túrakedvelők már találkozhattak Kollát Gyula nevével, akinek 2010-ben könyve is megjelent, rendhagyó túrakalauzának címe „Körök az ördögszántások földjén”, mely a szerző bükki körtúráit mutatja be, ismertetve a környék látnivalóit, szépségeit. Nem titkolt célja, hogy másokkal is megszerettesse a túrázást, és hazánk ezen csodás vidékeit.

Néhány kattintás után a fenti linkekre (vagy olvasás-képnézegetés az említett könyvből), és azonnal kedvünk lesz elővenni a túracipőt, megváltani a repjegyet, megcsodálni a növényeket, vagy megkóstolni finom ételeket. Kell ennél csábítóbb, hogy szeressük az életet? 

Fotó:
pixabay.com

Neutrális, supinált, vagy pronáló cipők?

Futócipő vásárlásakor sok kérdés felmerül, ezért ajánlott szakértőkre bízni a választást, vagy legalábbis a döntésben való segítséget. A jobb futóboltokban kellő szakértelemmel rendelkező eladók segítik a vásárlást.

Az egészséges életmód 10 pontja. És nem több.

Mondhatnám, hogy akkor elő a tollat, papírt és nézzük mi az, ami „pipa” és mi az, ami még visszavan, mint életmódváltoztató tényező, de mindenkinek magának kell éreznie, hogy mitől lett jobb minőségű az élete, egészsége, formája, közérzete. Az alábbi lépések azonban segítenek felmérni, nagyjából hol is tartunk az életmódváltáshoz vezető úton.

A D-vitamin fontossága

Gyakran halljuk milyen fontos a D-vitamin a szervezetünk megfelelő működéséhez, de mégis hogyan tudunk ügyelni arra, hogy valóban elegendő mennyiséget vigyünk be?

Call of Duty élőben – avagy a paintball extrém világa

Sokan szeretik a lövöldözős játékokat, amiben fel kell venni a harcot az ellenséges csapattal és ki kell iktatni őket. Sokan érdeklődnek a háborús világ iránt, főleg fiúk, akiket érdekel a harcászat és a fegyverek működése. A háború átélésnek kicsit „barátságosabb alternatívája” a paintball, ami manapság nagy népszerűségnek örvend.

Milyen gyümölcsöt ehet, aki cukorbeteg?

Az ajánlások szerint naponta legalább 4-5 adag gyümölcsre van szükség ahhoz, hogy egészségesek legyünk, azonban mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik inzulinrezisztenciájuk, cukorbetegségük miatt nem fogyaszthatják ezeket a cukrot tartalmazó, édes finomságokat?