Menü

Mindenütt jó, de legjobb otthon?

Az otthoni munkával sok baj van, de ez lehet pozitívum is, attól függ, kinek a szemszögéből nézzük. A lényeg, nem való mindenkinek.

Kutatások bizonyítják, hogy az otthoni munkát végző emberek átlagosan többet, hatékonyabban dolgoznak, mint munkahelyre bejáró társaik. Ha csak ezt vennénk figyelembe, az otthoni munkavégzés bevezetése rohamosan terjedne el a cégek között, de a dolog természetesen egyáltalán nem ilyen egyszerű.

A „otthoni melósra”, mint említettük, jellemző a nagyobb hatékonyság a több szorgalom, ami egyrészt a hazai komfortból adódik, másfelől abból, hogy otthon hajlamosabbak vagyunk ráhúzni a tennivalókra, azaz túlórázni. Ez a munkaadónak jó, a munkavállalónak már nem feltétlenül.

Azonban az otthoni munkavégzés nem mindenkinek passzol. Akad olyan, aki nehezen tud otthon dolgozni, megszokta a társaságot, a kollégákat és egyedül képtelen megfelelően motiválni magát, esetleg otthon túl sok, a feladatoktól elcsábító dolgot talál.

A cégeknek, hosszabb távon, kevesebbe kerül az otthoni munkavállaló, ám ez azzal is jár, hogy a kontroll szigorúsága puhul, ami nem mindenki engedhet meg magának. Másutt viszont ezzel nincs probléma, sőt ez a fajta szabadság még pozitívan is hat a teljesítményre. Azonban itt jön képbe a korábban említett probléma, az otthoni munkavégzést nem lehet mindenkire ráhúzni. Persze lehet próbálkozni hibrid megoldással is, a különböző módozatokat jól szabályozó munkaadó sok pénzt takaríthat meg egy ilyen lépéssel. Más kérdés, a munkavállalókat mennyire érintik pozitívan a változások.

Fotó:
pixabay.com

Az alacsony vérnyomás hatásai

Az alacsony vérnyomás a génekbe van bekódolva. S ha nem okoz nagy gondot, az alacsony vérnyomásra, csak a vérnyomás mérésénél jönnek rá.

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.

Y és a Z generáció a munkaerőpiacon

A vállalatok folyamatosan keresik az ideális megoldást a fiatal tehetségek kiválasztására és megtartására. Az igazi kihívás a cégek számára – még úgy is, hogy az Y és Z generációs munkavállalók egyre többen vannak a munkaerőpiacon – a tehetségek megszólítása és érdeklődésének felkeltése a szervezet és a munka világa iránt.

Tippek a frontot okozó tünetek ellen

Az időjárás, a frontok alakulása sokunk életét befolyásolja napi szinten, akár tudunk róla, akár nem. Vannak ugyanis, akik nem is hozzák összefüggésbe az időnkénti elviselhetetlen fejfájásukat, ízületi fájdalmaikat, rossz közérzetüket, például egy közelgő melegfront érkezésével.

Szabadtéri sportok a lezárások idejére

Igaz, még mindig érvényben vannak a korlátozások, azonban a tavasz is megállíthatatlanul közeleg. Egyre jobb idő van, nekünk pedig szükségünk van a friss levegőre és a testmozgásra. Egyrészt mentálisan, másrészt pedig az immunrendszerünk szempontjából sem árt, ha rendszeresen sportolunk.