Menü

Se túl magas, se túl alacsony

A párásítás jótékony hatása közismert, de az már kevésbé, hogy mikor és miért is lehet rá szükség. Egyébként az sem jó, ha túl magas az otthonunk páratartalma.

A párásítás lényege tulajdonképpen az, hogy elkerüljük a száraz levegő miatt kialakuló kellemetlen tüneteket: az orr- és szájnyálkahártya kiszáradását. Ilyen esetekben ugyanis zavart szenved a légúti öntisztulási rendszer, mely növeli a betegségek kialakulásának kockázatát.

Tehát ha otthonunkban túl alacsony a páratartalom, érdemes a klasszikus módszert bevetni, vagyis tegyünk egy tál vizet a fűtőtestre, ha ez nem segít, akkor érdemes beszerezni egy párásító készüléket.

Egészségünk megőrzése szempontjából tehát fontos szerepe lehet a párásításnak, de a túl magas páratartalommal is meggyűlhet a bajunk. A magas pártartalom hatására ugyanis elszaporodhatnak a különböző gombák és atkák, ráadásul megjelenhet a penész is, mely szintén negatív hatással lehet egészségünkre.

Általánosan elmondható, hogy egy felnőtt számára a 40-60 százalékos páratartalom az optimális, de egyéneként eltérő lehet, hogy kinek, milyen a megfelelő pártartalom és hőmérséklet a lakásban.

Fotó:
pixabay.com

Az alacsony vérnyomás hatásai

Az alacsony vérnyomás a génekbe van bekódolva. S ha nem okoz nagy gondot, az alacsony vérnyomásra, csak a vérnyomás mérésénél jönnek rá.

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.

Y és a Z generáció a munkaerőpiacon

A vállalatok folyamatosan keresik az ideális megoldást a fiatal tehetségek kiválasztására és megtartására. Az igazi kihívás a cégek számára – még úgy is, hogy az Y és Z generációs munkavállalók egyre többen vannak a munkaerőpiacon – a tehetségek megszólítása és érdeklődésének felkeltése a szervezet és a munka világa iránt.

Tippek a frontot okozó tünetek ellen

Az időjárás, a frontok alakulása sokunk életét befolyásolja napi szinten, akár tudunk róla, akár nem. Vannak ugyanis, akik nem is hozzák összefüggésbe az időnkénti elviselhetetlen fejfájásukat, ízületi fájdalmaikat, rossz közérzetüket, például egy közelgő melegfront érkezésével.

Szabadtéri sportok a lezárások idejére

Igaz, még mindig érvényben vannak a korlátozások, azonban a tavasz is megállíthatatlanul közeleg. Egyre jobb idő van, nekünk pedig szükségünk van a friss levegőre és a testmozgásra. Egyrészt mentálisan, másrészt pedig az immunrendszerünk szempontjából sem árt, ha rendszeresen sportolunk.